1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Neznam dali sum spremna, navidum vaka da ama sto znam, paihata mi raboti 300 na sat. Okupirana sum so misli za toa kako ke bide posle, ne za samiot cin. Za datum valjda nareden pregled ke mi zakazat.

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.449
    Допаѓања:
    26.896
    51cm и 3.660г. Нормално бебе ама само една работа и имав земено искрено 50ка, баш имам пишувано, и тоа и беше кнааап ама кутрото бебе не можеше да прета во шприкозните и само ја сликав и одма преслеков. Е сега, кај мојава и ден денес е тој случај, има/ше долги нозе и 56ка брзо ја израсна, она си растеше слабичка ама долга и ретко можев да ја облечам пример на 2-3 месеци во шприкозни, а трењерчињата и беа горе широки кај мешето, во нозете точни, ако земев помал број, горе точни, нозе куси.
    Како и да е, во нашиов случај 56ка се носеше исто кратко време максимум месец дена.

На Giovanna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.170
    Од сирупи мене ми го даваа Дуфалак или Порталак, а тука прочитав и смокван, тие се безбедни за трудници. Ама затоа што и пред бременост додека се борев со неплодност го имав истиот проблем и ги пиев тие сирупи, јас лично сега не се осмелувам затоа што навистина реагираат моментално, ама мене ми правеа многу грчеви во стомак, болни, а некогаш и дијареа и ме изнемоштуваа. А сега како што многу малку јадам поради киселини, не се осмелувам и си трпам. На неколку дена кога ми станува неиздржливо пијам 2 магнезиуми и мене лично само тоа ми помага. Сливи, овес, лен, киви никогаш не ми помогнале, ама се е индивидуално.

На Hatula му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.170
    Јас со оглед на тоа што стопати се премислив во што сакам да ги облечам купив и 50ки и 56ки. Ама обрни си внимание затоа што има огромна разлика меѓу бројките од бренд до бренд, тоа го забележав сега кога ги ставав спремни на закачалки, цело ноџе плус има на некои, а скоро сите се 56. Сега кога ги исправ и исушив во сушара, 50ките веќе не се 50ки и ако ми останат бебињата малецки како досега за неделите, здравје ќе ги вадам во нив. Ако не за резерва ми се 56ките што по сушење сега веќе личат како 50. Од h&m некако ми се најмалецки за бројките, или мене така ми се чини, не знам. Уствари сите ми личат многу малецки, а маж ми вика ќе видиш и во најмаливе ќе пливаат у нив.

На sweet.woman и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  5. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    1.850
    Ti blagodaram.
    Malce se ispaniciv a ne dobiv nekoi nasoki deka treba da miruvam, samo da ne se opteretuvam.

6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.719
    Допаѓања:
    19.133
    каде има убави сетови за од болница. од по нет страниве?
    за машко ми треба бебенце.

7. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.106
    Допаѓања:
    10.778
    Докториве некогаш ќе си измумлаат нешто и ќе дадат некој безвезе коментар, а не се свесни дека ние сме во состојба уште две недели после тоа да им ги дешифрираме зборовите што сакале да кажат.
    Ама на крајот на денот ако имало потреба претпоставувам дека ќе ти дала дополнителни насоки.

Кога го прашував мојот доктор дали е за загрижување должината ми објасни дека обично во таа недела цервиксот се движи околу 40мм ама не може кај секого да биде по книга. Неговиот став беше дека должината е добра, зема предвид и дека имав чисти микробиолошки брисови, дека нема знаци на фанелинг, има доволно амниотска течност помеѓу плодот и грлото и дека не очекува никакво кратење во скоро време и така и испадна.

Важно е да и веруваш на докторката затоа што они точно знаат што треба да следат, а ако не секогаш можеш да побараш и второ мислење.

На Sun&Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Thinkerbell.

Thinkerbell. Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    3.513
    Дали кога имате стврднувања на стомакот, ви се стврднува цел или како делови само. Не можам да проценам дали се мести и тегне бебево и оно ми прави стврднувања или се брекстон. Не се болни само непријатни. И некогаш здив ми се одзема и језивко ми е. Ако мочам или пијам вода или сменам позиција најчесто престанува.

9. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.533
    Hello baby mk и на инста ги има и на фб :inlove:

10. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.170
    Поквалитетни и малку поскапи сум гледала во Genc Тетово, ги има и на инста и на фб, можеш да ги заследиш, објавуваат, ама ако им пишеш може и слики да ти пратат како предлог. Јас што земав работи се стварно премеки, дебел памук и преслатки. Во Лококроко исто има, малку поевтини ама не сум видела убави, тенки, прозирни и со грди дезени се. Има и во Енцименци и Тополино, ама лупнале цени ненормални, а истата роба ја има во Бебето на Битпазар со ненормално пониска цена. И во Венис има, а и тие се само скапи, не ми се некој репер за квалитет.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    7.368
    Допаѓања:
    41.208
    Јас ко бев трудна плачев зашо мм не ми купил од тие лепчиња за хот-дог ја шо ги сакам. Ама рикав ко крај на свет да е (facepalm)

На Lavender13, gothchick и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  12. DaisyD

DaisyD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    323
    Сега за сега ги осеќам само на едно место, на десна страна, паралелно со папокот. Кога ми е полна бешиката знаат да се појават, и најчесто кога сум уседена на работа, дома поретко. И според твојов опис веројатно се Брекстон.

На AniSk и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.534
    Допаѓања:
    18.928
    Како се движат со цени тие Генц ? Ги отворив на фб пишува органски памук,претпоставувам скапи се, а на лик убави.

14. Angi266

Angi266 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2022
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    330
    Што носите за бебето по државниве болници од облека?
    Не можев да најдам ако не и е тешко на некоја да одговори

15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.534
    Допаѓања:
    18.928
    Не треба ништо да носиш. Се даваат таму од облека.
    Само за изнесување од болница ,да ти донесат на денот кога ќе си одиш.

На Angi266 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.170
    Околу 3000-3200 беа, сет од 10 парчиња. Генц го препорачав зароа што функционираат онлајн, а на членката тоа и беше битно. Инаку јас не земав сетови од таму, ги имаат истите работи од тој бренд и одделни, такви комплетчиња и фустанче земав и памукот е неспоредлив со други, барем по мој вкус, ептен ми се убави. А ако можеш да се шеткаш, дел од тие колекции ги имаат и во Андреј компани, таму сетовите беа од 2400-2800, само помалку избор има. А убави сетови има и во Babydream на пластичарска, исто Биорганик и Азиз бебе, ние од таму земавме по 2500.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.534
    Допаѓања:
    18.928
    Фала, рано ми е за шопинг ,ама ми фатија око. Ќе ѕирнам на бит пазар, дефинитивно се најефтини од овие што нудат онлајн.
    @Veki4kaa види онлајн имаат и wenice

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.533
    Не се скапи премногу во Генц. Ја прашував пред некој ден слични им се како на хелоу бејби. Ама таков памук органски премек на бибејби незнам дали поефтино се наоѓа. Шпикозните по 700-800 им се,не е страшно.

На Снегулк@23 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  19. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.533
    Јас пред некој ден им пишав на Генц за сетовите по 2800 беа.

20. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.170
    Нема проблем, таман имаш време да си разгледуваш И јас се изненадив, многу пари ми беа, дури мислев и да не земам сетови затоа што имавме се друго изнакупено, ама со маж ми влеговме набрзинка во тоа Бејбидрим по друго и ги видов, се заљубив и одма купив, бајаги разлика во цена е, а имаше доста избор.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.