До сега добра сум со стапалава, ама со дланкиве катастрофа. Пред бременост многу често ми отекуваа и стапала и дланки. Мене ми помагаше ладна вода, па топла вода, па пак ладна - наизменично по 10 секунди, вкупно 1 - 2 минути- колку може да издржиш. Најубаво ако имаш две кадички па да си мрцкаш стапала, јас немам па тушот го оптеретував. Ако не ти е стрес, пробај. И секако, нозете качени на столче, да не се на под кога седиш.
Еве ме и мене девојки. Се прошетав по топлово, отекв уште малку за на цтг да видиме дека Андреа е скроз мирна, нит контракции нит бутур - големо ништо. Во понеделник пак ехо и цтг, па ако ништо ново не се дешава, ќе закажуваме царски.....како и да е, викендов изгледа пак ќе си одмараме @Mekuska & @awl многу ви фала за советите, еве си полнам водичка, ке си ставам и морска сол малку внатре....од онаа што убаво мириса. Како сте ми вие?
@volsebna дефенитивно ја нема....сигурно си средила работа вчера ....едвај чекам да ни пише. Ако мене Андреа не ми се роди овие денви, јас ќе треба исто да си закажувам царски...
само да пρијавам деκа станав мајκа... денес оκолу пладне, и тоа во сκ дρжавна цаρсκи...повеκе детали во поρодилни пρиκазни, малκу да се опоρавам, фала на сите што мислевте на мене
kaj mene uste nisto,vo nedela pak na ctg,osven nozeve sto mi se oteceni ne osekam nisto drugo,nikakvi bolki..
Волшебна повлече нога. ти @SpangeBob и @Galicka сте следни. Уф девојки можам да замислам колку сте нестрпливи да се гушнете со малите јуначиња.
@volsebna Честитам мила....да сте ни здрави и живи и големи да растете! @danichap Не можеш да замислиш колку само нестрпливо чекам....во понеделник пак на цтг и ехо....ма триста работи ми поминуваат низ глава...прва бременост па се плашам што и како ќе биде....само да си дочекаме сите да си се гушкаме со бебчињата!
40+2. Во понеделник пак сум на преглед, па да се договарам со докторот, ако ништо не бидува до тогаш, да ми прават царски. Се исплашив зашто ми кажаа дека не треба многу да се надносува, као може бебето да пати...и најлошо нешто, си дојдов дома, си напраиф гугл срч и сам што у несвес не паднав. Не знаев дека толку компликации можат да настанат со надносување.
@Galicka, не читај многу по д-р Гугл само ќе се паничиш. Сепак, докторите си знаат. И јас ја родив мојата надносена - докторот ми рече "ќе чекам максимум 10-12 дена" и така беше. Поминаа 12 дена после мојот термин, малата абер немаше да излезе и почнавме со провокации. А во меѓувреме нон-стоп одев на контроли - последните денови и по 2 пати во ден одев
Многу лошо правиме што гугламе и си играме доктори - од лично искуство. 200 пати се избезумив и се потресов од гуглање и пак не ми иде памет. Ко наркоман у апстиненцијална криза сум за гугл дијагностицирање. Раце ми се тресат ако не бркнам по нет бар еднаш у неделата. Вчера нешто ме подзаболе стомак и си викам да видам што е... 1 саат се убедував себеси дека не треба да го правам тоа и успеав да се помирам дека се е ок. Galicka со лесно да поминеш, царски или природно породување, докторите знаат најдобро, важно ќе се радувате заедно.
@volsebna честито ќеркички нека ти се живи и здрави , да пораснат големки , успешни и многу среќни лепотици hug: