Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    3.274
    Ќе ви се измешам за Генц бебе, сетови со 10 парчиња беа 1800 а со 20 - 2800ден последно кога бев, амааа ако можете на попист кога имаат да земате се исплаќа ептен општо за се.
    Јас земав поклон, 780ден боде фистанче и хилахопчиња, на каса 320 ми испадна :$
    За од болница гледав еден сет и го чекам на намаление за синко мој здравје :D
    Материјалот е премекан, ич да не се мислите за тоа :)
    Е сега, сетовите им се 0-3, некако ми изгледа ко големо, не ?
    Немам ориентација, првово ми се роди 2740 и некако пливаше во 50ка :D
    Да барам 0-1 за од болница?
    Или да видам отприлика колк ќе го мерат последни денови?

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    А обично кога имаат попусти ? И ако некој дознае дека има да сподели на групата бидејќи сум 150км далеку :D

На Снегулк@23, Vanilla15 и CareTee им се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    22.329
    Јас немам искуство во пракса, ама од читање и некоја логика 90% од работите што ги имам за почеток се 0-3, т.е. 56ки. Имам само едно комплетче од Би Бејби 50ка што ми е планирано за од болница, ама ќе имам и втора опција со 56ка зошто не знам колкаво ќе е бебето. Повеќе 50ки не планирам да купувам , особено не шпикозни, зошто може да е долго бебе, имаме предиспозиции, и ќе останат необлечени. Во случај да ми требаат ќе се докупат, исперат и исушат за 2-3 саати, не е страшно.

На АнаМаријаД, AniSk, Vanilla15 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.421
    Допаѓања:
    47.750
    Од отокот те чешаат најверојатно, се собира вода и во бременоста е нормално, треба да намалиш со сол велат ама мислам и да намалиш пак ќе де деси. За секој случај кажи и на матичната, ќе ти земаат крв да испитаат конкретно како работи црниот дроб. Кај мене чешањето испадна од тоа и сега сум на контрола секои две недели да видат во кои граници се движи.

На Снегулк@23 и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  5. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    3.274
    Да наполнам 34та недела и ќе одам кај нив и ќе ги прашам, ќе кажат когс ќе имаат отприлика, ќе ви пишам овде :)

И ние долги сме ама првото ситно се роди поради проблем со папочна врвца, и сега еве ја 3ипол години е, хеланки носи за 4-5год и тоа и се кратки ама тогааааш пливаше :D
    И брзо ги прерасна и шпикозни и се, ама сега барем батково да не плива во алишта, да се спремам на време, две опции ќе имам, во право си, и да остане едно неизносено, ништо страшно :$

На missswety му/ѝ се допаѓа ова.
  6. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.533
    Фала ти ке спомнам да испитаме па да видиме.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Thinkerbell.

Thinkerbell. Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    3.513
    Отиди на второ мислење. 12та недела е сеуште релативно рано и има простор да се реагира. Дали со вагинална сонда го измерија? Серклажот воопшто не е страшен, јас ставив превентивен во 18та недела и се покажа како добра одлука со оглед на тоа дека сега во 28ма почнав и со строго мирување зошто попушта цервиксот, како што е бебето поголемо. Ако те интересира нешто слободно пиши ми порака.

На Снегулк@23 и BadKarma94 им се допаѓа ова.
  8. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.534
    Допаѓања:
    18.928
    Се препорачува серклажот да се направи колку е можно порано.
    Види и второ мислење, но таа должина не ти е за занемарување.
    Ќе видиш од брисевите дали ќе излезе инфекција што го крати ,па дополнително може ќе пиеш антибиотик.
    Дали ти препиша утрогестан,магнезиум?

На BadKarma94 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    3.513
    Јас имам прашање, мајки со термини март/април, во што планирате да ги изнесете бебињата од болница? Најнепредвидлив период е и појма немам што комбинации да направам.

10. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    22.329
    И мене ме интересира, па чекам одговори од поискусни. Јас пишав еднаш. Планирам во ова комплетче, одоздола ќе имам спремно боди на кратки и боди на долги, зависно што ќе е соодветно и ќебенце. Мислам дека вака е во ред, ако грешам исправете ме.

Прикачени фајлови:

На Звездичка30, Tiny Love, missswety и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.534
    Допаѓања:
    18.928
    Таман си е.
    Спреми и чорапчиња може ќе треба за одоздола.

На Thinkerbell. и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  12. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    3.513
    Вака некако мислев и јас. Две бодиња да земам едно на кратки едно едно на долги, комплетче за одозгора, капче, чорапчиња и кебенце. Другарка ми спомна и скафандерче некое потенко да сум земела за секој случај и тука се изгубив зошто ич не ни помислив на скафандер :D

На Giovanna и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    22.329
    Ете на ова не ми текна, фала ти. А ќебенце какво е посоодветно? Секако планирам да земам две, едно потенко, едно подебелко. Ама ич не знам за тој период што е соодветно. Овие две ги гледав.
    Да и капче заборавив. А место скафандер мислам ќебето иста функција ќе заврши.

Прикачени фајлови:

На Lavica2602 и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    Ако не си сигурна, стави си во торба сè, ќе им дадеш на сестрите и ќе одберат што е соодветно во зависност од времето какво ќе е.
    Секако отсега не може да знаеш колку степени ќе биде.

На Thinkerbell., Giovanna и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  15. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    22.329
    Така е, како што е времево пореметено можно е тогаш и снег да заврне. :)

На Thinkerbell. и 0ли им се допаѓа ова.
  16. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.534
    Допаѓања:
    18.928
    Па искрено зависи какво ќе биде времето. Некогаш за 8ми март пука сонце,ама некогаш знае и снег да падне.
    Јас на пр. малиот го облекував во мече скафандер до 1ви април 2020 (тогаш имаше околу 6м) тогаш падна снег.
    За новороденче мислам дека е попрактично ќебе кое што лесно ќе можеш да го отстраниш во кола ако му е топло.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    Здраво мешиња :hug:

Зборувате за алиштенца во првиот месец и за земање од болница. Јас за ќерка ми купував 56 или 0-3 бидејќи сите околу мене ми викаа дека помало не се износувало и џабе ќе го купам. Е сега, ќерка се роди 2700 и 47цм и 56 изгледаа огромно па уште додека бев во болница сопругот купуваше бодиња и панталончиња 50.
    Така што точно не можете да знаете, но барем тоа за од болница имајте си и една 50 за секој случај.

Јас не сум купувала првиот пат од овие сетови со 10 парчиња, а ни сега не планирав. Исплатливи ли се? Јас имав купено боди, шпихозни, машниче за на главче и ќебенце за првото дете, истото планирам и сега за второто. Е сега првото се роди во лето, второто ќе се роди здравје во пролет па немам потреба од скафандерче.

За бодиња, мислам дека пишав еднаш тие од H&M со странично закопчување се најдобрите што сум ги користела, баш и сега земав такви. Има и 50, има и панталончиња исти памучни во комплет (по две одат и бодињата и панталончињата). Проверете си во h&m се надевам да ги има и малите броеви вредат 100% на нормални цени беа, одличен квалитет и премек памук.

Сега си нарачав и од оние боди како ноќница (се врзува како чвор доле) ми личат многу практични за навечер за менување пелени. Од инстаграм kidsandco ги нарачав.
    Овој пат некако порано почнав да купувам, ама пусти мерак :$

На АнаМаријаД, Thinkerbell. и Giovanna им се допаѓа ова.
  18. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.106
    Допаѓања:
    10.778
    И мојот термин е тогаш, слично како и вас имам комбинација. Боди долги/кратки на лице место ќе се одлучи, шпикозни, капче и тенко кебенце. На чорапчиња не ми текна искрено за под шпикозните, ама ќе земам за секој случај. Исто ќе носам и подебелко ќебенце ако е ладно надвор.

На скафандер ич не сум помислила, мислам дека нема потреба, не е толку ладно и нема ни да го облече после.
    Башка не е долг патот од болница до кола, ако има потреба и колата ќе биде претходно загреана.

19. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    Ни јас не купував комплети со толку парчиња, а ни сега немам намера.
    Сè си купував посебно тоа што ми треба.

На Sofi.ja, CareTee и Hatula им се допаѓа ова.
  20. BadKarma94

BadKarma94 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    285
    Веќе пијам магнезиум по потреба. Утрогестан уште откако разбрав дека сум бремена ставам навечер од 200 како превентива ради претходен спонтан абортус во 8ма недела. Друго дополнително ништо не ми даде.

Со вагинална сонда да. Прво го виде дека е скратен под спекулум па мереше со вагинално ехо. Имаше проблем и да го измери, рече под чуден агол било, таква ми била конституцијата. Ме интересира дали треба строго мирување, некако тоа најтешко ми падна дека е многу рано, па што ќе правам ако треба строго да лежам цела бременост... ќе ме убие психа мислам...
    Утре сум на второ мислење секако. Ама ако бидат спротивставени мислењата, ќе треба и на трето хаха. Некако другиов доктор по телефон не беше многу загрижен за такво грло, ама ми рече ајде ќе видиме утре.