Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.170
    Јас не сум била во дуќан, така што не знам што се имаат. Од тоа што ставаат на стори бендисав две на биорганик, беа по 10 парчиња и цена им беше 3080. И кога имаа попуст во декември ми ја кажаа таа иста цена. Така што може навистина има и поевтини, ама од други брендови да се, не велам не. Инаку и hellobaby ги имаат истите нивни работи, и таму ми кажаа слична цена, 100, 200 денари помала, така што не верувам дека овие за кои јас зборам се 1800. А за вадење од болница мислам дека најдобро е ако можеш да си најдеш 0-1, и мене 0-3 ми личат многу големи, но сепак зависи и од бебе, ќе видиш што ќе ти кажуваат на прегледи.

2. Thinkerbell.

Thinkerbell. Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    3.513
    Ќе видиш што ќе ти кажат. И да треба да мируваш знам дека е тешко ама кога мораш тоа е. Никој што сме на мирување не ни е идеално ама тоа е што е, важно се да биде добро на крај.

На BadKarma94 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    3.814
    Зборите за облека, ај и јас мојата мака да си ја кажам.:D

Иако има бајаги време а и 2ро дете ми е ама пак се осеќам како да незнам ништо, труднички мозок. Првото ми е пролет и што знам немав мака, се знаеше по долги. Сега второво ќе е крај на јуни/почеток на јули. Знам дека ќе биде топло ама до мене ли е или не ми оди новороденче само по боди и ништо друго.:^)

Како ги облакавте децата родени јуни јули? Не само за од болница и за понатака првите месец дена барем. Ноќе како спијат, по долги по кратки, збунки сум уште сега.:rofl:

4. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    3.513
    Од georgekids дали има некој нарачувано? Не им се најефтини работите ама бар дали се добар квалитет? Имаа убави работи што гледав деновиве.

На Звездичка30 и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  5. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.170
    Јас кревам рака пак Нарачав од таму оние основните работи, мултипек бодиња по куси, по долги, шпикозни за спиење и некои така поубави шпикозни и комплети ко за дотерување. Мене лично мнооогу ми се допаѓаат, мекички се, растегливи и прекјут, мислам ќе можат да се носат и подолго време. На нивната веб страна се преевтини, кај нас овие што ги носат дупло и повеќе ги наплаќаат, ваљда трошоци ова она, не се разбирам, ама пак се исплати. Искрено земав едни бодиња демек поевтини од Синсеј и материјалот е ко шмиргла, јас не би го ставила на себе, не на бебе, а и таму се по 200 денари, и од Џорџ ми испаднаа отприлика толку. Има една страна на фб Dak baby shop, они имаат нивни модели моментално веднаш достапни, можеш да пробаш со едни да нарачаш дали ќе те бендисаат, па после да си бараш тоа што ти треба од џорџкидс.

На Giovanna и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  6. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.634
    Adorebaby Shop на инстаграм исто имаат преубави работи според мене со ок цени, за квалитет не би знаела да кажам уште само гледам и ништо не купувам. :)

7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.534
    Допаѓања:
    18.928
    Мене во 20та недела ми беше измерено 24мм. Примав утрогестан 2х200-насабајле и навечер, по 2х375мг магнезиум. Примив 5 инекции прогестерон депо. Лежев дома ,станував до вц,за јадење и на секои 2 недели на контрола. Цервиксот се зголемуваше и некаде во 31ва недела ми беше околу 35мм и тогаш ми дозволија движење. По малку се движев,па од 36та турбо пешачење. Се породив во 39та недела.
    Имам внука родена крај на мај, на почетокот носеше и тенки хеланчиња надолу,а потоа кога пукна жешко само по боди на кратки и чорапки до некој период.
    И на мене ми е термин почеток на јули,баш и јас размислував како ќе се облекува бебе,па се сетив како беше она облечена. Таман и летна гардероба да ни позајмат,првово ми е есенско бебе,нешто ситно ќе се искористи од него :)

На BadKarma94, sweet.woman и CareTee им се допаѓа ова.
  8. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Istive kebenca gi imas? Da si poracam sakam, bas vakvo barav.

9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    Зависи од температурата што ќе ви е дома.
    За спиење ако ви е претопло, само по боди ќе спие. Нема смисла на скопскава жештина да се наоблекува и прегрева, и онака е претопло. Нема да смрзне над 26 степени ако е со боди на куси :)

Ако е 24-25, тогаш со тенка пелена ќе покриеш за спиење. Денски може со летни шпикозни на оваа температура, оние ромпери што ги викаат.

Ако е под 24, тогаш со подебелко памучно ќебе ќе покриеш за спиење.

Знаеш, дали му е топло или ладно, кај вратчето ќе проверуваш, ладни стапала и дланки е нормално да му се и не значи дека му студи.
    Чорапи на 20 степени ајде де, ама аман заман во лето немојте :D

На princess5 и CareTee им се допаѓа ова.
  10. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    3.814
    @0ли Јас верувам дека кога ќе се потсетам на температурите во лето во Скопје ќе ми биде жал и по боди да седи, сега ме држи ладново и ми е чудно, а и мозоков не ми функционира нормално во бременост.:D

За чорапи потполно се согласувам, знам и малата првото лето го помина само по боди и ништо друго. Ова дека новороденче ќе биде нешто збунки сум цела, ама ќе се оправам со размислувањата ваљда.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    Сепак, сè зависи од температурата, ќе се потсетиш како било. Ваљда не сме заборавиле сè :D
    Иако, си враќам филм и, на пример, не можам да се сетам како го кревав, како го држев, сега страв ме фаќа како за прво. Се надевам дека нема и ова бебе првпат сама да го кренам дома кога ќе дојдам :^)

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Сега за сега со ова, ама не ми прави мерак зошто е бело и се што гледам за мали е без боја. Јас сум човек што сака бои сака весело, мислев дека во меѓу време ќе најдам нешто али со ситуацијава тешко.

Прикачени фајлови:

На Звездичка30 и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    Баш е убавко, нежно.
    Јас па сум љубител на бели работи за бебе, ептен бебешко, нежно, така некако ми изгледаат бебињата во бело :inlove:
    И да не земеш друго, ништо страшно, ехеее весели и шарени работи какви има за поголемки бебенца и деца...

Убаво е секако, како и да биде облечено :inlove:

14. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    1.142
    Девојки дали ќе купувате перниче за доење?
    Гледав денес во стружанка-прегломазно, во Ситник-премало ми изгледаат. А тие ми се со понормални цени.
    Препорачајте некоја што мислите дека ќе биде практична за користење.

15. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    3.814
    Оли јас две од сестрами израснав, едно мое и тоа сеа брзо нема ни 2 години, па пак се чуствувам дека се имам заборавено. Се тешам дека ова летно бебе само со боди полесно ќе ми биде за облекување/соблекување додека пркне и стави некое килце.:D А да не зборам за лекови, прегледи се што треба има да се потсетуваме.:wasntme:

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  16. DaisyD

DaisyD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    323
    Од каде е комплетчето? Баш ми се допаѓа :)

17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    Не ни бегаат темите во подфорум Бебе :D
    Среќа за пресоблекување си имав боди и шпикозни што не се облекуваат преку главата додека е ептен мало, само со преклоп и копчања, патенти.
    Моево и со поголемо главче се роди, ќе се препотував ако требаше од горе да го облекувам :sweat:

На CareTee и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    3.513
    @Pipismel многу е убаво комплетчето :inlove:

На Pipismel му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Имам шаренки комплетчиња 63, на форумов ме уплашивте дека се големи и малиов како убрза.... искрајно не ни знам што точно имам се ми е во кеси натуткано во плакар треба да се извади разреди

20. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    И ова е од истото за од доле ама ми се гледа како многу. Инаку мајками ми ги купила од стружанка. Комплетчето 600, бодито 260 мислам

Прикачени фајлови:

На АнаМаријаД, Алек*** и DaisyD им се допаѓа ова.