1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    Супер е комплетчето, преслатко ќе е во ова :nod:

На Pipismel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BreskvicA:)

BreskvicA:) Нов член

Се зачлени на:
    10 декември 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    33
    Не сум трудница ама ми зафали времето кога пишував тука и ај реков да ве читнам, па еве баш ќе ти одговорам.
    Јас се породив пред 2 год во јуни. (Средината)
    На почеток и од болница и дома ја облекував само по боди на кратки и шпикозни по долги или комплетче по долги (танки)
    И за спиење така + ќебенце.
    Но по 2 недели кога почнаа жештини леле грев ми беше што ја облекувам така, прашав педијатар и ми рече слободно само по боди облекувај си ја.
    И цело лето си го поминавме на боди по кратки хаха и дење и ноќе.
    Сега кога ќе гледам слики си велам леле со кој памет сум го оставала детето така голо, но било прежешко сигурно :D

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Видете и во Елва за комплетчиња имало многу избор на дизни не сум ги видела во живо ги гледав на фб.

4. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    22.329
    Ги немам ама ги меркам некое време. Не знам кое е посоодветно да го купам, дали подебелкото или потекното...

5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.534
    Допаѓања:
    18.928
    Не е неопходно. Јас ја имам полукружната од стружанка, ретко на почетокот ја користев. Можеш и со обични перници истото да го постигнеш.

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    Најлесно е: двете :D

Ако за вадење од болница го искористиш потенкото, другото наесен ќе ти се најде за во транспортер, во количка, за дома.
    Ако подебелото е посоодветно, тогаш потенкото ќе се најде кога нема да е толку ладно.

Се согласувам.
    Купив од БиБејби перница како кифла-ѓеврек. Ниту еднаш не ја искористив за доење бидејќи прво доев во топка позиција со обични перници, а потоа легнати со малиот.
    Никогаш не ми беше згодно во позиција со перницата пред мене и малиот на неа.
    @Nala37 Мислам да не земаш сега, да видиш како ќе доиш, па ако мислиш дека ти треба, лесно е да си купиш.

На Nala37 и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  7. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Ај кога сме кај облека, да прашам јас за мене, каде можам по фб да најдам спаваќи за трудници и доилки?
    И колку би требало да имам/носам за во болница?
    Може да се носат и пижами?

8. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Докторот рече едноставно од слабост на водењакот и сега да не сум си терала многу причини и да си стварам лошо за мене... првите две деца ми се до крај износени во 40недела родени на последниот ден од предвидената дата..а третото во 28+ .. сега за сега сум ок и со матка и со постелка и со цервикс и со брисеви и уринокултура...па ќе видиме како и што...

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.106
    Допаѓања:
    10.778
    Исто како и Теа имам порачано од Dak shop преку фејсбук профилот, земав неколку мултипак работи. Памукот е супер, уште не сум ги испрала ама мислам дека нема да се соберат или да пуштаат боја. Супер се и со дезени.
    Инаку од 0-3 бројчето според нивниот водич за големина одговара на нешто како 56-62ка или бебе до кај 5.5 кила.
    Споредено со некои 56ки што ги имам дефинитивно се поголеми, така што зависи од бебето ама чисто да имаш претстава дека не се баш за од одма.

Инаку брзо стигаат, ги испорачуваат од Прилеп и за еден ден беа во Скопје на врата кај мене.

Види го и Tiny baby shop профилот, имаат сличен концепт со мултипак шпикозни и бодиња, само од Примарк брендот носат. Планирам да порачам и од таму здравје.

На АнаМаријаД, Tess36 и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  10. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Пижами не, треба да си лесно достапна за визита кога ќе дојде да види дали е се во ред, дали заздравуваш. Ништо од тоа не треба да носиш, таму ќе ти дадат.
    Мене лично ако ме прашаш, спаваќата е нешто што никогаш не го искористив. Цело време сум горе гола по дома. Евентуално некои стари растегливи маички, пери носи. Бебе е нервозно кога сака да цица, па секое откопчување ми е губење време. Најискористени ми се долните маици за доилки. За надвор, бидејќи е ладно, градник ако земеш пак си гол, а вака само градата ја вадиш.

11. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.242
    Допаѓања:
    5.795
    Таман е.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Кај што планирам да раѓам не давале, требало да си носиме спаваќи.

13. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.170
    Е да, бројчиња во дак носат од 0-3, нешто како 56ка му доаѓа, јас ги споредив со тие што ги имам од Зара, тие па се 1-3, и од Зара ми беа поголеми. А инаку џорџ на официјалната имаат и first size, тие се како 50ки ваљда, само не сум сигурна дали имаат и мултипек, ама ако на некој му треба, може да провери и сигурно може да се нарача преку џорџкидс и такво бројче. Јас мислам дека и 0-3 ќе ми се таман за почеток, не се некоја голема разлика со тие 50ките што ги имам од други места. И ги исправ и исушив во сушара, не ми личат собрани, порастеглив е некако памукот, боја ништо не ми пушти, дури и марамчињата за бои си излегоа бели.

На Giovanna и Thinkerbell. им се допаѓа ова.
  14. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    502
    Допаѓања:
    992
    Ќе видиш како се наеднаш ќе ти текне :)
    Јас имав се заборавено, ама веднаш се потсетив :) некако само доаѓа, мајка ќе кажам :)

На 0ли и Ano им се допаѓа ова.
  15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.719
    Допаѓања:
    19.133
    @Pipismel од каде е комплетчето?

јас сум се замислила во што ќе го извадам од болница. термин ми е крај на јуни почеток на јули. мислам боди на маица од тие со дупчиња да диши кожата и шпикозни на долги танки некои. сепак бебе штотуку родено е . некако на кратки да го облечам ми е страв :?:

бев денеска на контрола. супер е бебуш. пораснал . 150 грама :inlove: мило на мама веќе личи на бебе. мрдка рипка. :inlove:

На Sofi.ja, Ano, Alishan30 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Од стружанка ми се . отвори на зара страната моментално имаат попуст има онакви на кимони бодиња

17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.224
    Допаѓања:
    40.609
    Провери ги тогаш и овие. Јас од нив имам нарачано за 1месец и таа големина сега на мали му се таман убаво личат да не виси на него.

https://instagram.com/baby.and.kids.by.george?igshid=YmMyMTA2M2Y=

На Giovanna и Tess36 им се допаѓа ова.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.421
    Допаѓања:
    47.750
    Бев денес кај матичната тука, го видовме бебе, пораснал машала 1.35кг. Уште е долу со главата и го видов јасно, убав на тате е:D И кажав за притисокот што осеќам, ми измери грло, рече дека е добро 38мм, затворено и доволно вода има, се си изгледа добро за сега нема што да се плашам. Инаку пулсот ми е пак висок ама изгледа тироидната ми прави проблем пак, ќе треба сега да ја проверат кога ќе одам, се осеќам така како да ме гуши. И друго му рече дека имам попуштена вена на вагината и од таму е болката, уште таму немав:^)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.170
    Дааа, и нив ги открив ама сега пред месец, откако веќе имав испокупено бодиња и шпикозни за до 6 месеци да имам И од нив нарачав едни комплетчиња, боди, шпикозни/бенкица и панталонки, капче, лигавче, така малку подебели, тие се за месец, и да, помалецки се, таман за почеток. Плус мора да ги пофалам, многу се фини за комуникација. Што ти значат 8 месеци мирување, нема онлајн продавач што не изгњавив

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.224
    Допаѓања:
    40.609
    Стварно се супер за комуникација и релативно брзо ми ги доставија иако не беа од веднаш достапни.
    Мене не ми се ни оди веќе во продавници. Ако можам да избегнам одење воопшто не одам:D

На Tess36 му/ѝ се допаѓа ова.