Луѓе абе пулсот ми е овие два дена 120 константно, и предходно ми рипал ама се спушта, деновиве дали дека сум болна некако ич не се смирува. Колку е нормално да ми биде, што можам да направам да го спуштам?
Во бременост нормално е да скока пулсот,мене и од тироидната некогаш ми скока ако ми е покачена. Ништо бедоксин да се напиеш само и да мируваш друго нема.
Ako si nastinata od toa ti e. Jas koga imav korona 150 puls imav i mi dadoa nekoe apce na urgentno da me smirat. Potoa vo miruvanje mi odese do 100 a stom se razdvizuvav malku 120 mi odese. Jas plus primam utrogestan i toa znae da go kacuva pulsot, i samata bremenost. Mislam nema mesto za panika mene mi kazaa taka. Odmaraj si b6 napij se i ke se smiris koga ke ti pomine i nastinkata
Бабицата моја би рекла “Нормално е тоа во бременост” додуша она вели дека се е нормално Ама по правило ако не си настината треба да се спушта после некое време. Ако си настината знае да држи, јас лани ковид прележав со константен пулс од 120-160. Језивко е малце ама треба да се потсеќаш дека е нормално, да не почнуваш да паничиш пошо е полошо.
Имала ли некоја болки во цервикс како со нож,мислам ваљда е цервикс скроз ниско доле внатре на средина. Ко да ме сече ко да ме стиска одеднаш и после одеднаш прекинува. Сеа страв ме фати пошто грлото скратено беше а и постелката ми е ниско… И пишав на матичната чекам одговор.
Пиши што ќе ти каже и јас осеќав/м ама мене ми рече се е нормално Иначе 5 до 12 сменив мислење и ќе одам во Чаир. Ако има некој нешто да ме советува нека пише лп
Јас од овој викенд ќе почнам 8ми месец сеуште абер немам за купување некако не се чувствувам сигурно незз.валда од претходно искуство... а вртам по страниците гледам и по дуќани застанувам на излози. Вајкики исто гледам де топам ама ајде уште малку да се почувствувам посигурно ако не отпосле ќе е е..
Имам и такви и такви. Некогаш тврд е цел стомак, некогаш само некој дел. Не боли, стегнат е стомакот и здивот ми се зема. Се појавуваат во нелагодна позиција ако сум, или нешто во напната ситуација, а имам читано и при намален внес на вода. Баш ми текна една идеја. Баш кога се таквите стегнувања тн лажни контракции, да вежбам дишење, наместо да го држам здивот дур помине. Да ги дишам тие стврднувања, како една припрема за здравје боже вистинските кога ќе бидат. Таман и навика да стекнам. Еве нека е потсетување и за вас.
Јас воопшто не сум отворила, можеби после преглед ќе почнам да гледам, а да купувам после кога ќе влезам во некоја безбедна зона. И ти посакувам убав шопинг викенд
За мартовско бебе дали вакво нешто би ми било потребно, дали ова се рачуна како плик и колку долго би можела да го користам? Збунета со триста прашања сум
ме изгоре киселинааааа официјално почнаа мислев оваа бременост ќе ме одминат ама не. и со ќерками ги имав и сега. млеко ладно нз колку имам испиено со првата бременост. и вечерва две шољи па среќа ми се потсмирија. се утепав од ждригање друг лек за киселини има ли што ви помага?
Претпоставувам дека не се наплаќа ако ти даде матичен гинеколог упат и ако правиш на државно. Јас од општ земам упат за крвна слика и урина, а приватно плаќам уринокултура. Проверувам во Авицена и вкупно ме чини 580.
Првото ми беше есенско бебе немав вакво и не осетив ни потреба. Сега ќе биде мартовско бебе, ни скафандер ни ништо нема да земам. Според мене сосема непотребно. Доволно е ќебенце. Дур се оправиш, бидеш спремна за прошетки и времето ќе се стопли Маслинка со семка ми помагаше во првата бременост. Исто и цели зрна жив ориз. Кисела вода, сода бикарбона. Сега да не се подречам дали 1-2 пати имав и ништо од ова не ми помогна, освен сода
Ова е мода за пари. Нема намена. Исто ти е ова и кебе памучно. Вака во транспортер не смее, мора да е закачено. Скафандер можеби ке ти треба, можеби не.
Моето се роди летово на 1ви јули и прежешко беше. Најчесто во ромпер го облакав или комплети по кратки, многу ретко навечер доле долги му ставав и го покривав со тенко памучно ќебенце. Се што имав по долги за да се најде остана така необлечено.
Mila jas sve probuvam mene ama bas nisto ne mi pomaga. Ni lek ni domasen i nikakov. Probaj badem da grickas, keks, jabolka, ete ladno mleko veke pisa... Jas 24/7 gi imam puknav ama toa e. Od vodata sto ja pijam mi se stvaraat mi se cini. Ako zemam hrana sto mislam deka mi smeta da ne ja jadam treba zalak vo usta da ne stavam. Jas i taka si imam problematicen zeludnik so predhodna dijagnoza sum i znaev deka ke imam mnogu maka i taka e. Ama ke izdrzam do kraj za ova malo coece vo mene Posakuvam da si go najdes lekot i da ne se macis.