Векичка па кај си ти до сега да ме дружиш? Тука негде сме со неделите Јас глава не кренав од 7ма недела навака, се си викам ќе завршат, еден ден ќе ми е добро ќе се опуштам и другиот ден пак по ново. Има денови кога само ми се гади, други денови имам киселини,а сосема други се во едно денес ми е еден од тие последните,сабајле за добро утро исповратив киселини и цел ден сум тапа. Всушност до ручек се тера некако, после ручек бетер. Избегнувам и свежи салати да не ми е мака,многу ретко каснувам благо..ама џабе е се Си реков до 12та ќе завршат, еве одам кон 15та уште се тука.. Ај ќе стиснам заби,со првото до 18та ме држеа
И мене до 18та ме држеше лошењето и мачнините, магично престанаа ден после влегување во 19та, буквално од ден за ден се смени се. Издржете ќе помине уште малце.
Здраво, дали на некоја од вас и кажале дека има бели точки во плодовата вода на ехо што укажуваат на можна инфекција или густа плодова вода? Денес на преглед матичната ми ги виде и одма ме праша дали имам секрет. И кажав да, млечно бел без мирис и плус пред 3 недели имав негативни брисеви. Ми рече брисевите не се 100посто точни и за секој случај да проверам црп па доколку е мн високо ке ми препише антибиотик.
Мене првото ми е јануар родено, за лето верувам дека е исто лесно за облекување амаа измеѓу.. еве мај, кај што живеам јас, просечна температура е 11-15 степени и стваарно немам појма, јас не сум и ставила на малава (јануар) никогаш хулахопчиња, на таа температура не знам како би го облекла бебе за надвор.
Не давај пари за пижами кои се ко наменети за трудници, прво држат ненормално цени, второ само набави си пижами со копчиња, практично е ептен, а нема да лупнеш цена зато што нема да се баааш труднички.
Хахах и кај мене така, јас 110-20 на мерење таму, она ми викаа аа ништо не е, срцето мора да пумпа многу побрзо и повеќе крв во бременост, само притисок да не е над 140.
Да, слаџ го викаат. Јас го имав, и иако брисеви, крвна слика и уринокултура ми беа чисти сепак ми дадоа антибиотик во случај да е инфекција, да ја исчистиме. Две недели после антибиотикот се исчисти.
Хулахопки и јас никогаш и немам облечено, освен нели кога носи фустанчиња. За таа температура според мене доволно е боди по кратки и шпихозни, освен ако е доста поладно па боди по долги, ама два слоја секако би облекла јас. За надвор плус уште еден слој претпоставувам доволно ќе е. @anngelique Значи најмногу тоа да гледам, боди по кратки, ромпери или комплети по кратки. Големкава ми е скроз друга сезона родена, ќе видам што можам ќе искористам ама секако ќе ми фали облека. @0ли Бенкиците/бодињата на преклоп се закон. Обавезно ќе набавам такви за почеток. Само облека што по лесно би се облекувала е спасот за почеток. Ај се надевам дека ќе се врати инстинктот и искуството колку толку кога ќе дојде бебка.
Јас зимам од матичен гинеколог и не ми наплаќат ни за уринокултира ни за брисеви и веќе ме знаат таму дури се осеќам неугодно као дека ја бесплатно е и се испитува..ама фини се вработените ама јас така си филмам
те читам јас не се секирај . и баш ми е мило што сме овој пат заедно бременки која недела си ти? ќе трпиме мачнини. киселини тоа е. ќе се издржат некако. имав лошења провово тромесечие сега не киселините почнаа. и мислам џабе е и пазење на јадење. ако ги имаш ќе ги имаш. можеби само спас е помалку јадење повеќе пати во денот. затоа кркај си се шо ти душа сака фала девојки на советите
Од кога почнавте да перите и спремате облека за бебе ? 32 недела сум и мислам дека веќе треба да почнам
Во првата бременост глупава бев многу, ја слушав свеки, па два дена пред царски пукнав од перење и пеглање. Сега планот ми е до 36 недела се да е спремно и раат да бидам. Би те советувала како мислиш и се осеќаш така да правиш, ама факт е дека последните недели потешко е. Подобро распореди си ја работата и секој ден дел по дел, да не ти дојде се наеднаш.
Sega bas pisav vo temata za kilogramite . Pocnav so 68 oslabev dve kila na pocetokot a sega sum 70 kg i si racunam kako da imam dodadeno +4 , a sum 21+1. Moram da vnimavam malku do kraj da ne pominam +10kg, toa testenceto da go namalam pa i blagoto