Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Nena exclusive на фв имаа плус некои попусти.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Јас веќе 2 месеци мака мачам по цели денови и мислам само од нив едвај чекам да дојде ден да се породам не се поднесува веќе и само рупурут таблети за шмукање ми помагат по малце др ништо.

3. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.683
    Допаѓања:
    9.605
    За кожа последниве денови и покрај тоа што имам зголемен внес, на течности, гледам како пресушена дека ми е. Никогаш немам користено некои специјални козметички препарати така да и сега млеко за тело најобично и тоа.

Од бременоста, веќе почнавме со бебе втора недела на лежење. Искрено повеќе не знам со што да се занимава ама треба барем уште 10-15 денови да истераме.

Се зачитав во темите за бебе дека докторите даваат еден куп потребни и непотребни препарати и витамини. Исто е и со мојава матична во бременоста. Кога испадна опасност од предвремен пораѓај, покрај нели Утрогестан како терапија, покрај чисти брисеви, ми даде и рецепти (рекламни што би ги нарекле) за вагиналети за прочистување. Во случај да не имам жолт или зелен или не знам каков исцедок. Плус и на секоја консултација напоменува, да помини сопругот по нов рецепт доколку е потребно.

Јас во живот сум немала жолт или зелен исцедок и сега повеќе ми личи како за пари/процент што би се рекло.

4. Legally_Blonde

Legally_Blonde Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2022
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    109
    Здраво мамички,
    За мене е денес најсреќен ден видов голем плус и пишува дека сум бремена 2-3недели. Морам да се јавам на гинеколог ама додека добијам термин тррба ли да пијам нешто некакви витамини? Ова ми е прва бременост неможам да го опишам чувството кога видов дека е тестот позитивен и секакви прашања ми се вртат во главата. Ве молам за совети и искуство

На Ivana2111, missswety, Bebce1 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    1.636
    Честитки и лесна бременост.
    Можеш фолна да си земеш , друго ќе ти каже гинеколог.

На Legally_Blonde му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Со среќа и со лесно да си ја износиш... за почеток доволно ти е мелитирана фолна киселина...

На Legally_Blonde му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.237
    Допаѓања:
    8.828
    Cestitki i dobrodojde megu nas idnite mamicki. Lesna i ubava bremenost da si imas. Ti odgovorila veke @Suze18992 sto da pies za pocetok.

На Suze18992 и Legally_Blonde им се допаѓа ова.
  8. Legally_Blonde

Legally_Blonde Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2022
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    109
    Фала на сите кај сите Господ само вакви убавини нека дава ❤️

На Veki4kaa и Алек*** им се допаѓа ова.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.228
    Допаѓања:
    40.616
    Мене првото ми беше цело време една недела назад. Второво ми го водеа една недела напред, а се родија првото 36+5 - 2400, второво 36+4 - 2780. По мерки на ехо нормални се отстапки до +/-2 недели, ама тоа не значи дека бебе ќе се роди незнам колку големо.

Освен ретинол кој е строго не, салицилна за која се поделени мислењата друго мислам дека можеш да користиш се. Ова бар од она што јас истражував.

Последна измена: 12 јануари 2023
    На Hatula, Lavica2602 и no name5 им се допаѓа ова.
  10. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Хело мешиња:hai:
    Идам од преглед и цтг. 36+2 денес. Па и беба е тука негде, околу 2600 тешка, Др рече и да го носиш цел девети нема да биде големо бебе, ама битно не отстапува.
    Па и јас сум мала родена, мислам не би требало тоа да ми ствара дополнителни мисли.
    За цтг Др рече добро е нема контракции. Ај ѕирнете го и вие, не знам кое што значи.

Прикачени фајлови:

На elenaklasik, Giovanna, Lavica2602 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    Не мора да значи, ете кај мене ништо не беше покачено, а на уринокултура излезе бактерија. Можеби не е многу 100.000 за да покаже покачени леукоцити на крвна слика.

На Sofi.ja и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  12. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.533
    Битребало да покачи и да покаже дека има бактерија ама ееве кај мене неколку пати правам урина обична не покажува дека имам бактерија,наводно излегува дека си е се во ред ама на уринокултурата бактерија во концентрација од 1милион што е премногу.
    Затоа испитувајте од време на време уринокултура,може да се јави вака ко кај мене бактерија и тоа без симптоми.

На Sofi.ja и Ceneva им се допаѓа ова.
  13. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.533
    Нема врска. Кај мене од почеток ја носам бактеријава па никогаш не покачи ЦРП и леукоцити. Баш прашував докторката за тоа и она потврди дека не секоја инфекција го качува. Може да има а да не ги покачи.

14. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.533
    Кај мене на 1милион бактерија па не беа покачени.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214

16. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.237
    Допаѓања:
    8.828
    E ova cudno navistina. Obicno pri bakterija leukocitite se pokacuvaat.

17. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    Јас имам сува кожа и користам гел за миење CeraVe, а се останато Novexpert (маслен серум, тоник и крема) тие се 100% пророден состав и со сертификат за безбедно користење во бременост.
    Ако имаш проблем со акни, добро би било да се консултираш прво со дерматолог.

Мене кожава уште посува ми е сега бремена, особено делот под колена и раце околу лакти. Земав Еуцерин лосион уреа 5%, мислам дека и тука некоја од членките го имаше препорачано. За туширање користам Еуцерин маслен гел и тој доста помага. Друго добро е на Weleda skin food путерот за тело.
    Честитки и со лесно :inlove: Можеш да почнеш со Фолна 400, за другото ќе те посоветува гинекологот.

18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    @Lavica2602 Мене некој ден пред породување ми го измерија 3600, а се роди 3280 во 37+4.

На Veki4kaa и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.228
    Допаѓања:
    40.616
    Незнам колку ги мереа пред пораѓај. За првото незнам ни дали го мереа, за ова мислам последно кај докторката што ме водеше го мереше околу 2600/2700(ама ова се мерки отприлика 2,5 недели пред да се породам.
    Муабетот ми беше дека секое бебе е различно. Првото го водеа поназад, второто понапред со мерки. Инаку со оглед на тоа дека и двајцата се родени во неполна 37 недела тежината е во ред. Има бебиња во 38, 39... па се раѓаат со тежина како моиве.

20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.134
    Допаѓања:
    22.338
    Од каде купувате убави чаршафи за креветче со ластик и дали ќе користите од оние непропустливи мушами за под чаршав и каде можат да се најдат? Креветчето не сакам да го трупам со оградици, сакам само плетенка и чаршафи повеќе да си набавам, ама не знам каде може да најдам убави?
    Исто и за душек ме интересира каков имате, не знам како да избереме..