1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Nena exclusive на фв имаа плус некои попусти.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Јас веќе 2 месеци мака мачам по цели денови и мислам само од нив едвај чекам да дојде ден да се породам не се поднесува веќе и само рупурут таблети за шмукање ми помагат по малце др ништо.

3. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.616
    Допаѓања:
    9.486
    За кожа последниве денови и покрај тоа што имам зголемен внес, на течности, гледам како пресушена дека ми е. Никогаш немам користено некои специјални козметички препарати така да и сега млеко за тело најобично и тоа.

Од бременоста, веќе почнавме со бебе втора недела на лежење. Искрено повеќе не знам со што да се занимава ама треба барем уште 10-15 денови да истераме.

Се зачитав во темите за бебе дека докторите даваат еден куп потребни и непотребни препарати и витамини. Исто е и со мојава матична во бременоста. Кога испадна опасност од предвремен пораѓај, покрај нели Утрогестан како терапија, покрај чисти брисеви, ми даде и рецепти (рекламни што би ги нарекле) за вагиналети за прочистување. Во случај да не имам жолт или зелен или не знам каков исцедок. Плус и на секоја консултација напоменува, да помини сопругот по нов рецепт доколку е потребно.

Јас во живот сум немала жолт или зелен исцедок и сега повеќе ми личи како за пари/процент што би се рекло.

4. Legally_Blonde

Legally_Blonde Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2022
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    109
    Здраво мамички,
    За мене е денес најсреќен ден видов голем плус и пишува дека сум бремена 2-3недели. Морам да се јавам на гинеколог ама додека добијам термин тррба ли да пијам нешто некакви витамини? Ова ми е прва бременост неможам да го опишам чувството кога видов дека е тестот позитивен и секакви прашања ми се вртат во главата. Ве молам за совети и искуство

На Ivana2111, missswety, Bebce1 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.634
    Честитки и лесна бременост.
    Можеш фолна да си земеш , друго ќе ти каже гинеколог.

На Legally_Blonde му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Со среќа и со лесно да си ја износиш... за почеток доволно ти е мелитирана фолна киселина...

На Legally_Blonde му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.781
    Cestitki i dobrodojde megu nas idnite mamicki. Lesna i ubava bremenost da si imas. Ti odgovorila veke @Suze18992 sto da pies za pocetok.

На Suze18992 и Legally_Blonde им се допаѓа ова.
  8. Legally_Blonde

Legally_Blonde Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2022
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    109
    Фала на сите кај сите Господ само вакви убавини нека дава ❤️

На Veki4kaa и Алек*** им се допаѓа ова.
  9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.224
    Допаѓања:
    40.609
    Мене првото ми беше цело време една недела назад. Второво ми го водеа една недела напред, а се родија првото 36+5 - 2400, второво 36+4 - 2780. По мерки на ехо нормални се отстапки до +/-2 недели, ама тоа не значи дека бебе ќе се роди незнам колку големо.

Освен ретинол кој е строго не, салицилна за која се поделени мислењата друго мислам дека можеш да користиш се. Ова бар од она што јас истражував.

Последна измена: 12 јануари 2023
    На Hatula, Lavica2602 и no name5 им се допаѓа ова.
  10. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Хело мешиња:hai:
    Идам од преглед и цтг. 36+2 денес. Па и беба е тука негде, околу 2600 тешка, Др рече и да го носиш цел девети нема да биде големо бебе, ама битно не отстапува.
    Па и јас сум мала родена, мислам не би требало тоа да ми ствара дополнителни мисли.
    За цтг Др рече добро е нема контракции. Ај ѕирнете го и вие, не знам кое што значи.

Прикачени фајлови:

На elenaklasik, Giovanna, Lavica2602 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    Не мора да значи, ете кај мене ништо не беше покачено, а на уринокултура излезе бактерија. Можеби не е многу 100.000 за да покаже покачени леукоцити на крвна слика.

На Sofi.ja и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  12. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.533
    Битребало да покачи и да покаже дека има бактерија ама ееве кај мене неколку пати правам урина обична не покажува дека имам бактерија,наводно излегува дека си е се во ред ама на уринокултурата бактерија во концентрација од 1милион што е премногу.
    Затоа испитувајте од време на време уринокултура,може да се јави вака ко кај мене бактерија и тоа без симптоми.

На Sofi.ja и Ceneva им се допаѓа ова.
  13. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.533
    Нема врска. Кај мене од почеток ја носам бактеријава па никогаш не покачи ЦРП и леукоцити. Баш прашував докторката за тоа и она потврди дека не секоја инфекција го качува. Може да има а да не ги покачи.

14. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.533
    Кај мене на 1милион бактерија па не беа покачени.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214

16. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.781
    E ova cudno navistina. Obicno pri bakterija leukocitite se pokacuvaat.

17. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    Јас имам сува кожа и користам гел за миење CeraVe, а се останато Novexpert (маслен серум, тоник и крема) тие се 100% пророден состав и со сертификат за безбедно користење во бременост.
    Ако имаш проблем со акни, добро би било да се консултираш прво со дерматолог.

Мене кожава уште посува ми е сега бремена, особено делот под колена и раце околу лакти. Земав Еуцерин лосион уреа 5%, мислам дека и тука некоја од членките го имаше препорачано. За туширање користам Еуцерин маслен гел и тој доста помага. Друго добро е на Weleda skin food путерот за тело.
    Честитки и со лесно :inlove: Можеш да почнеш со Фолна 400, за другото ќе те посоветува гинекологот.

18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    @Lavica2602 Мене некој ден пред породување ми го измерија 3600, а се роди 3280 во 37+4.

На Veki4kaa и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.224
    Допаѓања:
    40.609
    Незнам колку ги мереа пред пораѓај. За првото незнам ни дали го мереа, за ова мислам последно кај докторката што ме водеше го мереше околу 2600/2700(ама ова се мерки отприлика 2,5 недели пред да се породам.
    Муабетот ми беше дека секое бебе е различно. Првото го водеа поназад, второто понапред со мерки. Инаку со оглед на тоа дека и двајцата се родени во неполна 37 недела тежината е во ред. Има бебиња во 38, 39... па се раѓаат со тежина како моиве.

20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    22.329
    Од каде купувате убави чаршафи за креветче со ластик и дали ќе користите од оние непропустливи мушами за под чаршав и каде можат да се најдат? Креветчето не сакам да го трупам со оградици, сакам само плетенка и чаршафи повеќе да си набавам, ама не знам каде може да најдам убави?
    Исто и за душек ме интересира каков имате, не знам како да избереме..