Успешна мисија Уште не се осеќам нормално и полесно, ама ќе си го терам сега овој, веќе не ми е толку гаден, па ќе се среди. Фала ти
Јас одам кај др Даниела Донева во воена болница и сум многу задоволнаод нејзината стручност и пристап
Дали смеам серапептазе во бременост? Или евентуално друг лек против оток, ме боли заб отеков цела, на антибиотик сум…36та сум денес
Јас го отварам кесичето го истурам на јазик и вода пијам и така ми проага полесно,неможам да го топам во уста. Супер што си успеала терај си го овој,се надевам нема мака да имаме веке.
Затоа добар договор со таткото да учестува, ние се менувавме до дежурства, јест да малава цицаше ама кога ќе заспиев јас, маж беше тука да надгледува ситуации, нормално ова се дешаваше краток период пример за време на грчеви, првите два месеци ни беше хаос, мајка ми исто учествуваше во дежурање, потоа следеа скок во развој кај што бебето е страшно тешко да се смири, да се успие и бара нежност.. во такви ситуации мора добра организација, сепак мајката не треба да е сама во се и да не се дозволи преголем умор. Пошо и јас бев со став аауу какоо да нее ќе го кревам кога ќе плаче или ќе дозволам да легне до мене, кога се роди, видов дека не е така едноставно ништо и е огромен напор, жртва, одговорност и мора да се истурка. А знам дека на татковците кои ги чека работа во текот на денот и не можат да дремнат дур спие бебе им е ужасно тешко ама..
Јас памтам на секое мрдање скокав, и како навиена бев со саат за да станам пред да се разбуди за цицање. Едноставно сонот повеќе не е цврст ама како што кажав во предходниот пост, кога ќе заспиевме двете, обавезно еден беше буден. Пошо првиот месец бев кај мајка ми, знам дека онаа око не склопи, даде одказ од на работа само за да ми се најде мене, пошо маж не беше тогаш до нас и имаше уште поголема одговорност спрема двете. Ии барај те помош, ако не може секогаш маж, викнете некој, бар за да помогне околу ручек, не да се меша ама телото едноставно бара одмор и не е лошо да во донесе некој јадење или тука да ви зготви. Помошта треба да е за тие работи, а не околу бебето да се мешаат како некој.
Мислам дека не е страшно, ама отиди си на лекар. При бременост мислам ќе ти даде најмала доза да пиеш тироксин. А за болна и јас сум во моментот, никогаш не ми било полошо, со темпееатура до 39 која ништо не ја спушта
Јас бев болна во 13 недела со висока температура и никако не се спушташе со парацетамол. Ми дозволи докторката да се напијам Блокмакс форте тоа е ибупрофен и само со тоа спуштив температура. Прашај дали ке ти дозволат.
Те разбирам целосно. Ова со плетенките е естетика со наводно практичност. Не велам дека ти исклучиво заради естетика би ја земала, ама гарант си налетала на реклама дека е да не се удира бебето во дрво, па презентирана е како убава, мека, безбедна итн.
Готово, после вчерашната дискусија решивме дека ќе спие во празно креветче без било какви додатоци, живи и здрави само. Уште да ми предложите убави вреќички за од почеток и дали е ок да спие од почеток во вреќичка? Сакам некоја потенка што би одговарала за крај на Март почеток на Април, ме буни оваа сезона. Ги гледав на Vibboo, дали ги користела некоја?
Ние имаме зимска од Нанам,со тоа што бебе треба да стаса јануари/февруари, па и уште не ни е тестирано колку ќе ја сака бебе или ние ќе ја искористиме. Баш вчера гледав на страната дека има нови пролетни и летни модели.
Девојки ептен сум во паника.22 недела сум, а кај ќерка ми се појавија неколку брунчиња на лице, претпоставувам дека се работи за сипаници.Секако ќе ја носам на лекар во понеделник.Ме интерисира дали имате искуство со сипаници во бременост, која е веројатноста дека можам и јас да фатам и покрај тоа што имам прележано како мала.Колку можат да бидат опасни?