Odish i ti kaj stefanka,kje propazish malko na ishranata inaku rezultatot ne ti e los voopsto.mojot bese mnogu povisok pa samo ishrana go sreduvav (i 4 insulini posle poragaj)
Јас цело време нарачувам преку georgekids.mk2 на Инстаграм и многу сум задоволна, одбирам директно од страната на Џорџ или Некст и и пишувам на жената кога прави нарачки. Речиси цела гардероба на син ми му е од таму и сум презадоволна од квалитетот, особено од работите на Next.
Кој ви дава упат за тсх,вие што го проверувате секој месец? Денес бев кај гинекологот,побарав упат за класична кс и замолив и тсх да ми го стави. Сестрата преврте очи не можела да ми даде. Викам како не може,општиот матичен ми даде упат си платив само 100ден во Синлаб. Е да,ама она не можела да ми даде за во Синлаб. Не и побарав без пари да испитувам како трудница,ама така фино ме откачи ми го крена притисоков
Јас секој месец проверувам на клиника преку упат од матичен гинеколог, никогаш не рекле не можеме да ти дадеме. Баш чудно што ти рекла така, зошто она ако не ти даде за тсх кој друг.
Матичниот гинеколог дава,таа има некој проблем со себе изгледа,како мојава.Мн ме нервираат вака човече.Јас за Дабростон се нервирав така од 7ма недела го пијам дури у 15 дознав дека идел на рецепта разликата е доста солидна 700 ден со 190 ден. а 3 кутивчиња месечно пијам.Кога ја прашав сестрата вика а па да идат и викам па зошто не ми даваш рецепта што не кажеш,и вика па мислев знаеш не си побарала Резултат незнаеше да симне од мој термин идев да го симнувам од кај општа матична.Оваа бременост сестрата на општата матична поише работа ми заврши него ли кај гинекологот
Убави се на тила ама дебелки. Ама ако ти е студен станот, со тенки пижами, таа памучната ке е сосема ок. И со ракави се, јас такви земам за синко секогаш. Инаку имаш секаде вреќички, јас сум купувала и од локални продавнички, памук е памук. Во окаиди се исто убави. И од бејби.ко имам јас, одличен квалитет.
Безобразна, втор кикс и е ова на сестрата. А и докторката рамнодушна ,ладна, ни таа не е цвеќе за мирисање. 100 пати се покајав што ја земав за матична. Првиот преглед беше вауу со насмевки со расположение на ниво, да те привлече. После ко да си им убила човек од фамилија те гледаат. И побарав упат засебно од упатот за крвна слика за бремени-ослободени од плаќање, ќе си платев партиципација. Не можело. Епа во понеделник ќе земам од општ матичен и ќе и го пратам да ја запознаам како можело. Само што ме зезна,останав без упат, да не можам утре да си проверам на едно боцкање се да биде.
Има многу убави вреќички на Томи Типи, 1tog е мислам најтенката. Имаат опција да биде и како swaddle т.е да се закопча кај ракавите и да биде со пикнати рачиња или па да си биде стандартна вреќичка. Ќе ставам слика како изгледаат.
Haha, i moive se haos. Potocno maticnata. Odam krvna slika da mi pise da ispitam deka nea ne i teknuva i baram i zelezo da mi stavi. Toa ne se ispituvalo i samo ja izgledav i na svoja raka si ispitav. Sega i kazuvam sto mi kaza doktorot vo srbija i deka mi rece da povtoram brisevi. Brisevi vo 9 ti se povtoruvale. I velam znam ama ete ti kazuvam sto mi kaza doktorot znaci korona prelezav. Ne bre brate pak samo taa kako si naumila. I si rekov more ic koj te trkala sega na vtor skrining ke vidam sto ke mi kaze doktorot vo sk ke si go isprasam se ubavo. I ako i toj smeta deka treba brisevi na privatno ke si gi napravam. A maticnava uste malku ke ja istrpam i mnogu mnogu ne se raspravam.
На мене и двете деца ми прележа тука некаде сум била и јас околу 22 недела.. големото се држеше на дистанца од мене а маленкото и ме гушкаше и се идаше кај мене и немав нешто проблем... а иначе имам прележано и јас како мала така да не се секирај без гајле ќе бидеш во ред.
Мене мојата за рецепти и упати не ми прави проблеми оти и кажувам дека ми треба тоа и тоа и само со добро одговара. Кај мојата друго е проблем, од самиот почеток имав болки и кога ќе се пожалев одговор и беше тоа е од нас што можеме да ти помогнеме другото од господ или последниот испад и беше на контролниот брис уште е позитивна уреаплазмата, и нејзиниот телефонски одговор беше веќе страшно е ова ама ај пробај со овие вагиналетки, таков немир во душа ми направи.
Цела бременост матичниот гинеколог ми даваше упат за тироидни хормони. Сега од кога се породив пак ми даде да испитам. Не може да ти даде за во приватна лабораторија, но може да ти даде за Клиничка биохемија, јас таму испитував.
Јас не живеам во МК, претпоставив со оглед на тоа што се продава Томи Типи и таму дека можеби ги има во продавници за бебешки работи. Една членка пиша дека нарачува и во georgekids на ИГ, можеби можеш да прашаш и кај нив. Инаку на Амазон (германскиот) има со сигурност да се нарача. Исто така на фејсбук има профил Tommee Tippee macedonia, најдобро пиши им и на нив дали ги има или има можност да се нарачаат.
Катастрофа невидена,се помислив неколку пати да си заминам кај друг матичен ама незнам кај да одам сега на сред бременост.Чекам и јас другата недела во петок скрининг да пројдам да видам таму што ќе рече докторот па ќе размислам што ќе правам неможам да се нервирам веќе.
Може нешто да му биде на бебе од почести стврднувања на стомаков? Освен ако не реши да излегува? Цело попладне ме тепаат. И во вц не сум била денес, можеби затоа ми е дополнително потапанет и тврд стомаков, ама стврднувањата, оние како лажни контракции се плус. И срамнава коска ме боли, коските накај колкови и половина, ама при движење.