Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.615
    Допаѓања:
    9.486
    @gothchick , лажам 10тина дена веќе,значи спрема други ептен малку. Се раздвижувам низ дома со минимални домаќински активности што би се рекло, барем уште следните 10 дена. Е сега кратко време е ама повремено од многу лежење имам болки во половината, што при движење ги немам. Повремено имам и како стврднување на стомакот, безболно ама чудно чувство.

За брисеви исто во понеделникот направени, резултати нема (не е во Скопје ова). Плус вчера кога се јавив да прашам така арогантно демек не напоменавте да ви е итно.

На Belabelinakinder и gothchick им се допаѓа ова.
  2. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Јас сум 33+3 и осеќам долу ептен како некој притисок и се мислам дали тоа што осеќам е како оптегнување или лажни контракции,исто и јас послабо го осеќам, иако ми е второ дете ептен различни бремености!

На snowqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    Хелоу од мене :hai:

Јас сабајле правев крвна слика, урина, ред други и скриен шеќер.
    Прво таа гликозата одвратна, јас гладна дека 12 часа не јадев ништо :doh:
    Излезе покачен на 120 минута, т.е граница до 7.8 кај мене 8.16.
    И пратив на гинекологот, ми рече да намалам шеќери и јаглехидрати и да направам една консултација со ендокринолог (валда за секој случај).
    Се надевам дека не е нешто сериозно и ќе се среди со храна, ново ми е ова дека во првата бременост немав нешто вакво.

Плус хемоглобинот паднат, а и железото доста намалено па ми рече да пијам капсули Frrrum. Ова не ми е ново, исто ми беше и првиот пат во 6ти месец ги почнав.

Бебето после гликозата не се смири саат ипол. Мрдаше, клоцаше, се превртуваше сирото.
    Кажете ми за шеќеров, се средува со храна? На што да обрнам внимание? Малку се изнервирав прееска кога видов.

4. Thinkerbell.

Thinkerbell. Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    3.513
    Јас колку што знам се средува со храна. Да избегнуваш тесто, шеќери, газирано. Само што твојов резултат по тоа што јас го добив како гранични вредности од Биотек е во ред. Сепак ете консултирај се со ендокринолог.
    Screenshot_20230113_122438_Samsung Notes.jpg

На Hatula му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Jas uste od proslata nedela si pocnav so razdvizuvanje, cistenje po doma i peglanje. Brzo se zamoruvam ama ne e strasno. Napij se magnezium i paracetamol zaedno koga te boli kicmata taka, bi trebalo da pomine.
    Mene brisot za streptokoka pozitiven mi izleze, i mene mi kazaa venski ke primam antibiotik pred poroduvanje, i dva dena posle toa iako jas sum so carski. Vcera i denes primiv uste edna doza inekcii za zreenje, a vtornik zdravje pregled. Denes 36+2 pa so Gospod napred, koga saka neka izleze majkina moja :inlove: denes natokmiv transporter, transportnoto krevetce, se e ispeglano i namesteno. Nemozam da proveruvam deka dojde vreme.. Nokeska ne zaspav od premnogu mislenje, se nadevam vecerva ke se odmoram podobro.
    Za mnogu godini Vasilica!

На Bella_Stella, 0ли, Belabelinakinder и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    Овде се пониски малку параметрите, еве како стои кај мене
    B73E2F3A-27FF-4F83-97F2-7C8D37E84EB8.jpeg
    Ќе закажам од понеделник да види, сепак шубе ми е да не отидам кога ми препорача. Си јадев јас и благо и доста тестенини периодов, може и од тоа е.

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lavender13

Lavender13 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.761
    Допаѓања:
    5.595
    За која количина на бактерија во урина добивте антибиотик? Јас на уринокултура добив вредности помали од 100.000, и иако иам благи болки и грчеви тука ми велат дека под таа вредност не препишуваат антибиотик, се дава при пораѓај само. Исто е и во МК или?

8. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    1.850
    Ima edni bonboni vo kam vo belo zavitkani, predobri se za grlo, ako gi nacekas zemi gi, mnogu mi pomognaa

9. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    1.850
    Kako cuvstvuvate deka bebeto ika vo stomak? Sto e porazlicno od dvizenje?

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.534
    Допаѓања:
    18.920
    Икањето е чувство што нервира:D барем мене така ми беше,едвај чекав да заврши. Како пулсирање на едно место

На Splendor., AniSk, Sun&Moon и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    @gothchick za gradite ne ti pisav . Za 4 dena mi se ispukani strii na dvete gradi. Mackam redovno ulje, gi masiram i pak mi izlegoa za ovie 3-4 dena naednas. Se nadevam stomakov ke mi izdrzi da ne se pojavat, zasega e ok. Inace modri mi se dvete gradi, denes patronaznata koga mi gi stavase flosteronot, me vide i mislese deka imam vospalenie ama ne mi se topli, ednostavnoo se modri neznam kako da opisam.

12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.534
    Допаѓања:
    18.920
    Се спремаат за доење. Јас кога дојдов од болница ми беа жар црвени одоздола,ме чешаа дури до печење. И еден куп стрии кои брзо избледеа.
    На спојлери стрии ми се појавија 36+ ,таман кога реков нема да има.

13. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    921
    Допаѓања:
    1.406
    jas toa pocnav pocesto da osekjam
    jas dobiv antibiotik na vrednost od samo 5000

На Lavender13 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.615
    Допаѓања:
    9.486
    Јас планирам со полна 36та недела, тоа ни е следна граница за достигнување, да поставам креветче, да спакувам торба за на болница. Во меѓувреме да докупуваме се што е потребно. Ова под услов, да стасаме до таму.

Друго прашање значи веќе скоро полна 35та недела, јас немам некои посебни болки во гради, не ми се нешто многу тврди, ретко кога на брадавиците има како бело. Значи ли тоа дека сеуште нема ни колострум или дека воопшто нема да имам млеко?
    90% пораѓајот ќе е царски ако нешто има влијание. Прво дете ова, еден куп прашања што можеби не се логични.

15. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Мене после 3 дена од породување ми надојде. Одеднаш станаа тврди и големи. Претходно никаков знак немав.
    Спреми си пумпа за почеток, ќе ти треба.

На Miss_S и snowqueen им се допаѓа ова.
  16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.134
    Допаѓања:
    119.771
    Доколку има индикација се прима антибиотик. И јас примав бидејќи ни алпенкрафт ни супи ништо не ми помогна, и спуштив бронхит на гради. Кажано ми беше дека ако продолжам ќе примам и инхалации со кортико и со вентолин, се што треба.
    Мариа мед сируп пијам, и антибиотик, еве веќе 6ти ден и да речам подобра сум.
    Од другите "штетни работи"- гел нокти ставам, депилација правам редовно и на аксили и секаде каде што треба, антиперспирант рексона си ставам.
    Креветчето ми беше со оградици но ич не го искористи, спие сеуште со нас.

Еден критериум не ви исполнувам за во групава, ама тоа е:)

На Splendor., CareTee, Zumbulche и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.615
    Допаѓања:
    9.486
    И следно прашање. Флостерон примив пред крај на 34та недела две дози. Уште еднаш се става дополнително или тоа е само?

18. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    3.513
    Тоа е тоа, мирна си сега. Дај боже што повеќе да издржиш.

На Miss_S му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Thinkerbell.

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    3.513
    Каква пумпа имаш дали можеш да споделиш те молам. Баш денес барав каква да земам.

На Alexandrite му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Имам рачна и електрична на Медела. Рачната уште ја немам пробано, електричната првите недели нон стоп ја користев. Супер е.

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.