Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Велиш? Ќе биде? А зошто тогаш докторот ми рече дури понеделник на државна да се јавам? Може секој момент да дојде, ама како дека не му се верува да се породам до понеделник... :?: Збунета сум... Не знам што да мислам.

2. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Се зависи како се отвараш..зависи од мускулатурата.јас со првото се отварав по еден прст на ден.3дена 3прста...ама сите се различни..како и да е.до понеделник се уште 2дена..

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    @volsebna честитки,да се здрави и живи ќеркичките!

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.446
    Допаѓања:
    334.074
    Немој те моламмм да ми се лутиш што ке ти го кажам ова...но ти си најисплашената трудница која сум ја читала :)
    Без лоши намери сум но редовно ве читам и приметувам дека и најмала ситница те плаши и замислува.Дај опушти се не ти годи оваа паника верувај ми.Затоа што сега паничиш а што ке биде кога ке почнат јаките болки,вистинско отварање ..чувај си ја силата.Кога ке му дојде време ке излезе.Ни еден лекар не го знае точниот момент.Тоа е божја воља мила.Ти посакувам најлесен порагај верувај таков ке ти биде :)

На kukla21, zalosna и bella.s им се допаѓа ова.
  5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Труднички како сте отсабајле? Да не има нешто ново? :)

Туку јас да ви кажам се исплашив дека јас ќе одам преку ред :worried:

Ноќеска ич не спиев, имав некои константни болки во половината.
    Еве и сега, едвај се движам, бебето го осеќам многу ниско, јајниците ме болат, ама онаква болка постојана, исто како кога настинеш. Можно ли е да сум нешто настината? :?:
    И плус тој притисок, болка, позади во половината, долу ниско, исто како да ми се оди по голема нужда нон стоп.
    Не знам што да мислам, многу ми е непознато ова, немам поминато со првото, ама ете ќе одмарам колку можам, ионака едвај стојам на нозе. Можеби многу се движев, не знам.
    Бебето е инаку многу активно, дури скоро секое нејзино движење ми е болно. Стомакот ме боли од удирање.
    Уф, се молам на Господ малава да поседи уште некоја недела, рано е, сега сум 35+5. :(

На Mekuska, Galicka и danichap им се допаѓа ова.
  6. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Нееее, мацо. Нема лутење. Не кажуваш нешто погрешно. Свесна сум дека сум преплашена. Ме караат и моите. Ама, што да правам. Непознато ми е. А, уште поголема грешка направив што пред време читав, читав се изначитав секакви искуства и сите лоши филмови си ги направив за мене. Многу згрешив тука. Подобро ништо да не читав. Да не прашував. Ама, еве ќе пробам да соберам сила. Во најмала мера да не мислам како ќе биде, што ќе биде. Само на Господ оставам!

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Мене па воопшто не ме плашеа такви болки мила. Ги имам од 27ма, 28ма недела, сосе грчења комплет! :| Магнезиум напиј се и одмарај. Не е секоја бременост иста. Мајка ми вели три деца родив, како три различни жени се чувствував во бременостите. Ќе си поседи душичката ич не секирај се... Може беше повеќе активна минатите денови. Јас така забележав. Ако малку повеќе се напрегам и после ден, два имам мака. :nod:

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Ме замислуваат бидејќи се постојани, не поминуваат ни кога лежам. Контракции доаѓаат и прекинуваат, ова не.
    Или сум преладена, или бебето е наместено лошо, или не знам што друго...?
    А и дури сега се свестив дека немам ништо спремано за во болница, ниту бебешка облека ми е испрана... (waiting)

9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.343
    Мислам дека е до позицијата на бебчето. И јас имав такви фази кога мислев 6-7 месец готова сум ќе се породам од што толку многу ме болеше половина или кај вагина ме влечеше надоле.
    А сега еве поднаместена е поинаку последниов месец мака немам. Пофит од било кога.
    Многу одмор и пиј си го магнезиумот.

Како додржуваш да не си испереш испеглаш....која радост си ја кратиш:$.

Мене тоа ми е е константен извор на позитивна енергија и радост. Вчера беа количката и релаксаторот на дневен ред. Денес кадичката. Пуна е детската сега, нема кај да поминеш:rofl:.

На SpangeBob и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  10. Sky-butterfly

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Оф мила, немав време.
    Всушност и кога имав се си мислев има време, да не треба после пак да ги перам и пеглам :D
    Ги прередував јас, да запаметам што се имам, им мерев величини, ги редев по месеци, и правев аутфити на девојкава :D
    Ама од утре ќе почнам со перење.
    Го чекам мм да се ослободи од обврски периодов, па да купиме душек за креветче, па тогаш да почнев со спремањето и склопувањето. И беше во план од понеделник, ама само да се почуствувам подобро и веднаш тргнувам во акција.

А да се напијам и парацетамол?
    Да ме пушти малку оваа болка, ко со ножеви да ме пробада некој во половината, те од едната, те од другата страна.

Ма и јас се занесувам многу.
    Во девети влегувам уште се замислувам ко да не сум бремена.
    Се сакам да постигнам и секаде да стигнам |(

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  11. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.343
    Мислам дека нема потреба од парацетамол...

Мене топла(не многу жешка бања ме опушта). Скоро секоја вечер се тегнам во када:lol:.
    Пушти му се на мажулето да те измасира малку.
    Па и ако дојде бебче порано добредојде.
    36 недела не се ни рачуна како предвремен, таман ќе си скратиш од маките и чекањето. И јас си викам дај боже малку порано оти читкам колку се нестрпливи мамичкиве на крајот.
    ама мислам дека нема потреба од страв. Позицијата на бебчето е а и сис е спрема, мести малата принцеза.
    Колку нејзе поудобно за тебе понезгодно:lol:

На SpangeBob и Sky-butterfly им се допаѓа ова.
  12. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Mamicki da ve prasam jas sum 5nedeli i 6 dena cel den odam vo toalet i na hartijata mi se pojavuva kako svetlo kafeno nosam bliznaci i doktorot mi rece mnogu da vnimavam bidejki bliznackata bremenost e rizicna ve molam nekoja so takvo iskustvo da mi pomogne mnogu se plasam na 5 min proveruvam

13. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.343
    Светло кафено асоцира на имплантирање на ембрионите, но во полна 6 недела оваа фаза мислам дека е веќе завршена.
    Примаш ли нешто за поддршка на бременоста?
    Потребно е многу мирување но мислам дека консултацијата со гинеколог, макар и телефонски разговор при кој ќе му објасниш е неопходно. Ако ништо барем да си се смириш, да го немаш овој немир и страв.

Инаку да, често се појавува.

14. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Primam utrogestan po 3 pati na den aspirin i folna invitro ostsnav bremena

15. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    мила оди на доктор не чекај, за секој случај подобро да бидеш сигурна дека се е во ред отколку да се каеш после, мене првата бременост ми беше со близнаци, истото ми се деси како тебе во 9 недела ми се појави прво кафено и се јавив на докторката и ми рече ништо не ти е јас сто пати повторив дали да дојдам да ме прегледа таа пак не, нема потреба...газдата исто така не ме пушти да излезам од работа и вечерта имав буквално породилни болки неможев да спијам цела ноќ се виткав во болка и лежев во локва крф.се истуширав и отидовме со маж ми во приватна клиника зошто мојава докторка и покрај тоа пак не беше заинтересирана за мојот случај(ГУСКА:@), во приватната болница ми рекоа дека едното бебе починало и се створило хематом и докторката не го видела и поради него починало и другото бебенце.дури на претходните ехо снимки кои им ги покажав го утврдија истото, требало да ми стават инекција за да го задржам барем едното бебенце. така да...не ми е поентата да те уплашам :( ама несакам никој да го доживее истото...така да оди на лекар не чекај подобро мирна душа да ти биде и дајбоже ништо да не е.

Последна измена: 16 мај 2015
  16. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.343
    Без паника и страв, мораш да си смирена. Тоа е најважно.

Јави се кај докторот кој ти ја следи бременоста.
    Сигурна сум дека имаш голема доверба во него штом ти ја водел цела ин витро постапка и посебно после успешното завршување на истата. Он ќе ти даде упатства што како.

Инаку добро е што примаш веќе терапија за задржување на плодот...многу одмор и поштедување од физички и психички стрес е делот кој ти преостанува.

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  17. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Podravka mila odmaraj mnogu Lezi na levata strana isto I spij na levata strana I jadi mnogu svezo ovosje mene vo Svajcarija taka me sovetuvase doktorkata I potseti ginekolog pozdrav I cestitki za Novata mamicka jas of denes brojam 8+ vo sreda si odam za Mk de nadevam ke pominam dobro pozdrav ve guskam

На podravka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.545
    Допаѓања:
    38.810
    Прочитав тука на темава после 12 недела да се спие на страна. Јас колку и да пробувам не ми е изводливо и насабајле се наоѓам на стомак. Не знам дали толку рано може да му наштети на бебето. А имам заприметено на страна кога лежам дури сум будна како да ми трпне таа страна, ми се здрвува.

19. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.343
    Препорачливо е спиење на левата страна. Што порано, толку подобро да почнеш да се навикнуваш.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.100
    Mila mozest od ovie da si zemis mislam deka so ova pobrzo ce se naviknis na strana da spies 2015-05-16 16.26.40.png

На podravka, kristina.k и danichap им се допаѓа ова.