Нека те види ендокринолог, но генерално се менаџира со исхрана. Мене и на 1 и на 2 часа ми беше малку над граница. Благо исфрлив (се почастував на неколку дена по малку), и јаглехидрати намалив (не исфрлив целосно). Ниту за првото имав болка и клострум пред да се породам, ниту сега. Млеко ми надоаѓаше веќе третиот ден иако бев царски, и успешно доев уште во болница. Тоа не е никаков репер и немој да се секираш. Инаку за пумпа јас не би брзала, може нема да имате потреба па џабе фрлени пари, сепак не се ефтини.
Мене сите коски ме болат кога станувам. Само лелекам, мм само се плаши, посебно ноќе кога станувам. Скока од кревет. Загеота. Ама посебно ме боли срамната коска накај вагина и препоните, а половината додека се раздвижам, права баба сум кога застанувам на нозе и проодувам. И јас така викам нека поседи во мене додека се видам со доктрор што ќе раѓам. Прегледај си ја градата дали имаш цврсти грутки подкожно. Мене пред 3 недели ми се воспали со болка и цврсти грутчиња, па и црвенило подоцна и пиев антибиотик. Ретко се случувало пред пораѓај, ама кај мене се случи. Фала Богу се среди.
Девојки дали сте имале болки во мускули како да ми е воспалено цело тело од вежбање, раце, нозе, грб? 36+4 сум денес
Мешиња здраво. Јас од денес полна 31 недела го почнувам 8ми месец... ама толку ми е никакво денес дали е можно толку често да ми се мочка... се враќам од вц и за 15мин пак чувствувам притисок за мочање... постојано се чувствувам влажно.. ставам и утрогестан сабалје и вечер па можда и од тоа. Каде што работам и не е баш топло, на нога сум, седнувам повремено.. испаничена сум да не ми прсне водењак.. ова бременост немам мира... можеби ви досадувам ама мора некаде да се пожалам, овие околу мене ми велат де ма ти не си интересна така лесно ли пука тај водењак... дали е можно бебе да е на бешика па затоа притисок да чувствувам..
ehee jas od 33ta na 20 minuti idam vo wc, ama bukvalno ke idam vo wc ke legnam da spijam ke pominat 10 min pak vo wc ajdee pred izlaganje od doma 20 min ne pijam nisto za da ne mi se ide no dzabe izleguvam na mesta samo kaj sto ima wc i vaka stalno ke bide do 40ta nedela jbg bebeto pritiska na besika toa e, zaboraviv vise kako e toa so saati da ne ides vo wc kako pred bremenosta hahah
Здраво дали некоја од вас примила инекции за зреење во Систина?Колку пари се во Систина, ако некоја ги примала таму? Прва доза пред неколку недели примив на ГАК, со рецепт од докторката и многу евтино ги платив, сега ќе ми ги препише новата докторка од Систина, дали знаете како треба да ги плаќам?
Јас утре 31. Инаку не ми се оди нешто посебно во тоалет, ќе стигнам до шоља соблакам гаќи пред да седнам без никаков осет ми тече мокрача!?!?! Валда стиска на бешика незнам што да кажам. инаку да те разочарам по тоа што ми кажа докторот не апликацијата на мобилен 8 месец почнувал од 32 недела
Јас примив ама на сметката пишува вкупна цена за медикаментите за 4 дена, незнам колку ме ошуриле. Следнава недела сум за втора доза па и мене ме интересира
Што можам да се напијам за ужасна забоболка/непцоболка, не знам како да го наречам? Трет ден веќе и се влошува, ме боли цела вилица, а и афти ми се направиле. Плакнам со хидроген, воопшто не се смирува, цела фаца ми е здрвена од болка, главата тапан. 33+ сум и настината две недели без знаци за подобрување, може и од тоа да е?
Инекцијата ја наплаќаат како во аптека, а апликацијата- услугата 800,00 денари. Ако можеш прими ги кај матичната.
Извини уште ова, ако ги примам во Систина дали сама си ги купувам од аптеката па ги носам да ме боцнат или ги имаат од таму? Ова со матичната е добра идеја, ако можам да го изведам да си ги купам па она да ме боцне безпари… и онака е се прескапо во Систина уште за апликација да плаќаме по 800 денари…
иста сум и јас со недела време пауза па пак си боли, парацетамол пијам и по два бедоксина наеднаш па некако попушта, пробај
Прополис мачкај на непцето и афтите ке се исчистат, мене многу ми помогна, а и за настинка ми беше дозволено во бременост.
Vo plodnost gi plativme 4 ampuli od 7ml 1000mkd tocno, a sega od apteka 600mkd isto 4 ampuli od 7ml so toa sto mi naglasi doktorkata da si gi primam doma, da ne odam vo plodnost samo za bockanje. Mene me bocka patronazna sestra doma.