1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.781
    Mesinja moi, jas da se pozalam po neznam koj pat za istoto. Sinoke si ja izdezurav nokta. Kiselinive me dotepaaa. Ne znam kako ke izdrzam do kraj so ovoj problem. Se probav, nisto ne mi pomaga. Pijam i rupurut samo toj me smiruva edno dva saati i potoa pak pocnuva na jako. Znaci bukvalno goram :worried:. Ne sum spiena ko coek ovie poslednive dve noki. Poveke sum budna otkolku so spijam. Mislam deka kaj i da e ke pocnam i da povrakam od niv (facepalm)

На Звездичка30 и sweet.woman им се допаѓа ова.
  2. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Се може да се случи точно. Со господ напред само нека не чува сите да поминеме со лесно па макар морало и царски. Мајка сме ќе издржиме се :hug:

3. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    1.850
    Zemi bademi do tebe nokje I zimaj po malce

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    18.293
    Допаѓања:
    192.596
    Да,си посетиш лекар
    Притисок висок во бременост е ургентна состојба

5. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.781
    Ke probam, sinoke so kiselata voda do mene bev i piev za da me natera da podzdrignuvam. Pa mi olesnuvase malku ama sepak se izmaciv, si dezurav.

6. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Дали при уредни протоци плодова вода во ред треба да проверам д димери во 32 недела... ми рече дека се е во ред ама ај испитај д димери ова на приватно дали за профит или незз...што мислите вие

7. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    А како цело време ти беше тврд стомакот или имаше повремени стврднувања?

8. Pipismel

Pipismel Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.136
    Цело врме, не попушташе камен. Цтг дивееше од контракции. А дома траат 2-3 мин и пушта.

9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    22.329
    Па не мораш на приватно да ги испитуваш. Побарај си од матичен гинеколог упат и испитај си ги.

10. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    12.407
    Ви тече крв од носот во последниве недели?

На Telenovela00 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.448
    Допаѓања:
    26.894
    Мене па киселата вода ме тера на повраќање.. шо јадеш преку ден? Мене ми помина побраќањето ама избегавам уште манци.. оти направив и пак до горе ми се кренаа. Само на суво сум сега.

12. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Ох како јас да се читам мила моја истата мака ја имам уште што не пробав ништо не помага е сеа некна бев во зегин и ми ги препорачаа овие ќесички ,а ја прашав и Корнелија ми потврди дека можам да ги земам одма после оброк.

Прикачени фајлови:

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.448
    Допаѓања:
    26.894
    Исто, на скрининг се нормално, во Австрија не ми порверуваат тука ми вели провери.. уште не сум појдена ама ај ќе проверам.

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mikica1212

Mikica1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    86
    Здраво девојки, да прашам дали некоја од вас има искуство со покачени еритроцити во урина. Денес правев анализа и ми излезе покачени еритроцити во урина 3-4. Инаку сум 12 недела бремена.

15. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.170
    Јас мислам дека готово ќе скинам конци од главата и вилицата што ме боли. Ваква болка во живот не сум доживеала, и 4 операции, и компликации преживеав, ама ова ќе ме скине најсериозно. Колку често можам да пијам парацетамол, да се тешам, не дека ми помага? Дури во среда сум на преглед, забарот од доверба ми е на одмор, не ми се ризикува со друг во критичниве недели, а морам да издржам барем уште 2 недели до 36та па нека ме пораѓаат. Толку силна главоболка што мислам дека и очите ќе ми испаднат, светки гледам, а и тт качувам, ова не е нормално. Не е од непцата, мачкав и прополис и нбф, воопшто нема врска со оваа болка.

16. Homme

Homme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2012
    Пораки:
    451
    Допаѓања:
    494
    Трудници и мајки, ве поздравувам :hai:

Јас дум 23та недела скоро… Па сакав да ве прашам од кога почнавте да се спремате за бебчето? Знам дека е рано ама чисто сакав да ве прашам ваше искуство…
    Немам појма ни што треба да купувам ни од каде ни од кога да почнам, па си реков чекај да ве прашам вас…

На sweet.woman и Звездичка30 им се допаѓа ова.
  17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.448
    Допаѓања:
    26.894
    Јас искрено не би чекала доктор да се врати од одмор. Иначе можно да е од непцата пошо тоа и уво се страшни болки и најчесто поврзани со главоболма и температура. Ако качуваш, на 4 саати смееш да се напиеш. Не чекај, во бременост непцата,забите се поосетливи и можат да направат компликации.

На Giovanna, Tess36 и 1209 им се допаѓа ова.
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.448
    Допаѓања:
    26.894
    Паа, јас искрено 8-9 месец почнав да купивам алишта, а количка, креветче имав купено 7 месец. Не сум суеверна, нити пак сум нешто од адети амаа не се брзав.
    Сега за второво искрено пак ќе ме фати 8 месец, оти и ја сум мај, треба да видам од пролетно/летно колекцијата што ќе има, што можам ќе искористам од малава ама претежно и се за шетање позимски.
    Иначе ќе ти требаат највеќе бодиња, пижамчиња, шприкозни или комлетчиња за шетање, кебенциња памучни за шеткање, чигавчиња ( мене ми требеше ептен пти повраќаше многу), тетра пелени, бањарки, капчиња памучни, јас ќе барам и памучно целокупно тенко како "скафандерче" пошо кај нас мај е во просек 11-15 степени и знае да е врнежлив. Чорапчиња, 1-2 шишиња спремни, пробор за хигиена, тенка вреќа за спиење,

19. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Здраво и на тебе па јас почнав крај на 7 ми месец полека да купувам, до сега имам земено креветче,постелнина,кадичка за бањање,цуцли лажливки ,од гардероба бодиња,бенкици,шпихозни,ѕиври,чорапчиња,капчиња,ракавички,лигавчиња,муслин пелени,ќебенца ,комплетче за изнесување од болница ,инаку количка,транспортер,релаксатор,пумпа за измолзување имам од првото детенце како нови се,е сеа ми останаа уште некои ситници како шишиња,козметика и се др што ќе ми биде потребно на почеток за нега на папочето и на мене што ќе ми биде потребно за во болница сега во среда 34 недела ќе бидам па ако нешто имам пропуштено нека ме надополни некој.

20. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.170
    Така и ќе направам, неиздржливо е, го чекам само маж ми да дојде да ме однесе на лекар, сама не можам ни да се облечам од што ми се врти. Па што биде нека биде.