Мислам дека,треба,да посетиш стоматолог ,сигурно има некој процес ма мекој заб штом вилица,те боле а плус и темп не ке да,е грип
Исчеткај убаво (крвнички) и исплакни со хидроген може ќе те смири, за да не одиш на забар. Ем не смееш да шеташ, и да не те плашам јас закачив корона од забар. Види одложи колку можеш
Јас имав еритроцити во урина некаде околку 10та-11та недела,кај мене пишуваше дури 50. Гинекологот ми рече не е ништо сериозно,ако немаш некој проблем со бубрези веројатно е од недоволно пиење вода. Ми рече да повторам за недела,две. Следната анализа беше негативно. После месец дена и урино култура направив во ред беше се. Инаку пред да се измокриш во чашката,изми се само со млака вода и собери го вториот млаз урина, не првиот. Пиј доволно вода и повтори ја анализата, а и урино култура направи си за секој случај.
А исто да знаеш дека покачени еритроцити во урина може да имаш и ако земаш аспирин и клексани. Чисто да не се мислиш од што може да биде.
Мешиња, првпат на крвна слика хематокритот на долна граница, а холестерол и триглицериди мин. Над граница Совет?
Па глупо ми е да одам кај него со резултати од државно...a maticniot ne mi bara da ispitam i on mi veli deka e vo red se..
И кај мене се над граница, едното, заборавив кое дури бааги беше. Занемарив оти и матичната занемари, кажа во ред се. Јас така со седиментацијата испаничив, ама и тоа не се испитувало.
Зошто да ти е глупо не сфаќам. Јас сите испитувања ги правам на државно, а резултатот го праќам на докторката во Систина.
Мене ми даваат крвна слика, гликоза, железо и ТСХ да испитам, како и урина и уринокултура. Липиди, ензими, седиментација не испитувам.
Нема што да ти е глупо. Јас цела бременост ја водам приватно и самата докторка се што можам да испитам државно ми вика така да испитувам. Кај матичната не сум се ни појавила. Маж ми ми зима само упати и резултати и праќам на докторката на приватно што ме води
Сега баш видов и седиментација имам проверено (и таа е малку над) , а за уринокултура ќе видиме, тука ве прочитав па си побарав и тоа, вака урината уредна....
Хематокритот е нормално да опаѓа во бременост. Откако почна да ми се намалува хемоглобинот секој месец хематокритот и еритроцитите ми се на долна граница. Пред бременост редовно имав хемоглобин накај 150, сега сум седми месец и ми е 126 што е пак во нормални референтни граници. Серумското железо си остана во високи граници, 24 ми е. Сите овие параметри укажуваат дали има проблем со анемија и ако треба ќе ти дадат терапија. Сам по себе хематокрит на долна граница не е толку страшно, ќе си следиш секој месец крвна слика. Што ти кажа матичен?