Не знам како ќе се навикнам цел живот на стомак спијам, сношти си ставив уште една перница вертикално да се потпирам на неа, па ќе видиме.
И јас исто спиев на стомак до пред 2-3 недели кога бев колку тебе бремена...сега почнува да ми расти мешето и и да сакам не можам на стомак ,не се секирај ќе се местиш самата на страна да спијаш(како што пиша дани,најубаво за бебето е на лева страна) мислам дека бебуш е уште многу мал за да му наштетиш...јас барем не
И јас бев така, цел живот само на стомак...па се навикнав и те како. Ќе биде, не береи гајле. Предлогов на жалосна е одличен. И јас ја имам купено, се исплаќа и за време на бременоста а се надевам и покасно за доење.
Во исто време сме пишале, не знаев дека постои вакво нешто со таа намена, мене ми текна перница да си ставам. Ќе барам и вакво нешто, се надевам ќе најдам тука.
I jas cel zivot na stomak i edvaj se naviknav vo bremenosta na strana da spijam... Se porodiv i sega nemozam da spijam na stomak od sto se naviknav na strana, legnuvam ama nekako cudno mi e
Јас цел живот на стомак спијам и некаде до кај 5-ти месец спиев на стомак, дека бев слаба и не ми се познаваше стомакот до 5-ти. После тоа почна да ми смета и не знам и јас како почнав да спијам на лева страна ама кога се породив одма си се вратив пак на стомак да спијам. Мислам дека не можеш да му наштетиш ништо на бебето ако спиеш на стомак, барем не првите месеци
@bella.s те нема... Зошто? Ајде израдувај! @Galicka гледам уште тука! И јас тука, еве. ЦТГ екстра. Дури среда да се јавам на државна... Уште имам кафеав исцедок. @Mekuska тебе ти е рано... Кој е друг близу? Една интерна евиденција! Колку да знаеме до каде сме!
Eve sum jas,denes cel den sum na setanje maki si nemam,imam utre ctg pa ke vidime sto ke kaze cicko doktor dali da ostanam ili ne,iskreno mislam ke tera bebus uste vaka,a i nekako sea na kraj i mene nemise brza,strav mi eeeeèe,a i kaj tebe uste nisto,inat bebinja,osekas li bolki ili nisto
Па што знам. Имам κонтρаκции и не се сκρоз безболни. Ама, не се во интеρвали. А и веќе неκолκу дена ги имам. Поминуваат и толκу. Се по стаρо. Нешто помалκу мρда денес. И ми сефаќа κолκот. Од тежина пρетпоставувам.
тука сум и јас, само цел ден по дома, нешто на кафе во комшии, па ручек, па спиење по ручек, па пак кафе, ама нешто не ми е ко шо треба од преска од 3 ме факаат како некои заболувања ниско доле, бебе многу мрда, се поместува цело и сега не знам дали ме боли од што мрда или ми почнуваат некои болки, од првото поминаа 7 години и се сум заборавила, и болки и се, дури не се ми секавам, како ми почнаа болките. ама ке следам до после на колку време така ме заболува, многу мрда, не ми личат на болки, т,е контракции, ама ако почнат почесто да ме заболува, ке мерам, ке идам накај брза помош, оти кај нас во градот нема породување, ке треба во друг град,, и женски ако ме нема утре да ви пишам, тоа значи сум отишла, на телефон немам интернет, ако фатам вифи ок, ако не кога ке си дојдам ке дадам рапорт, ама не се знае.. незнам како да дефинирам како ме боле, слабо,, а знам болките се јаки,,,поздрав женски,,,
значи ако имаш контракции бебе не мрда, сепак ова моето не се контракции, многу ми мрда бебушот на мене, сепак ке да е болно од мрдањето, ме боле долу ниското над вагината, кај чтѕо му е главчето, каде ги осекаш ти контракциите, во кој дел ако можеш да опишеш
Еве ме и мене девојки мои, јас денеска си пројдов ок на ГАК, се изначекав малку, али се помина....нула посто отворена, многу малку водичка....во понеделник пак на доктор Андреа е ок, само нон стоп треба да следам што се случува, колку пати мрда....тоа ти е. Ќе броиме денови и ако не се отворам во меќувреме, провокации
Како сечење ниско во стомакот и болка ниско во половината. Ако си имала менструални болки, е така, слично. Како нагон за во тоалет. Само како што реков не се во интервали. Денес имам помалку, вчера имав повеќе... Прв пат ќе раѓам, ама си велам валда ќе почувствувам, кога е иктиза за на болница!
Tuka sum zenski...ova moeto sepak ne bea toa sto sebbolji vistinski.ko sto pisav bebus bese mnogu aktiven i.od sto mrdase premnogu me bolese niskoto.ne na intervali.se napiv magnezium i.dobro e sega.sepak ne sakam da prereduvam...hihihihi ima.drugi pred mene...tuku ne sum spiela cela nokj mnogu zesko tesko vreme.otvoriv prozor i taka zaspav. A.i.sinceto kaci temperatura nokeska i samo se zali ovka. Stanav neznam kolku pati.eve sega mu dadov sirup....e toj pusti KALIPSO sladoled toa e seto mraz..i zapnal da jade i mm mu kupil, i sto ispoten,sto od se po nesto,i se zbralo i vivna temperaturata,,,ok imajte ubav den
Uste edna neprespiena nokj,veke ko zombi sum vo ocite,a kaj mozam da zaspijam,celo vreme mislenje sto kako kolku,denes odam ctg pa da vidime do kade e rabotava,citam po forumi po google,ama izgleda poloso si pravam taka,se poveke na losi iskustva naletuvam,odvaj cekam da se zavrsi se.imajte ubav den i od mene,i cuvajtese
Ти посакувам еден куп контракции на цтг! А со читање и јас се зафркнав. Синоќа за прв пат правев муабет со мајка ми. И многу ме охрабри. Се срамев до сега. Не знам зошто... @Mekuska да ви се пофалам и јас не спиев убаво. Сите изгледа различен бран не фати. Јас вчера јадев сладолед... И почнав да кашлам. Ноќеска како прасенце гровтав. Па и жештини ме фаќаја. А имав и болки. На 2-3 пати се спремав да го разбудам мм. Ама, почекав и ми поминаа. Значи, ништо од контракции. Ај ќе здивнам уште некој ден изгледа!
I denes nisto,vtornik pak ctg,eventualno vo meguvreme ako ne mu tekne za izleguvanje na bebusko..cekanjevo me pravi nervozna..razgovaram so bratucetki komsivki,ama sekoj si e so razlicna prikazna a i mrazam koga ,,lazat,,kao demek pa ne e strasno se zaborava,a znam deka ne pominale bas lesno..taka samo nerealna slika mi sozdavaat,kao demek da ne me plasat
Те видоа ли вагинално? Не си отворена воопшто? Гледај да не мислиш на самиот чин. Еве и јас откако ме искара joy1 пробувам да не мислам (ако не успевам многу,многу). Немаш ли грчења воопшто?