Уште колку имаш до 36 полна? Ќе помине. Ама мене тие 3 дена до 36 ми се видоа 3 месеци. Само си викав да исполнам 36. И на преглед Др ми вика бебе одговара на 35. Ајдее пак чекав уште една недела за 36, по мерки од бебе, а според циклус веќе бев. Како и да е сега полесно е. Само сакам да се видам со Др прво утре што ќе ме пораѓа, да не испадне да појдам кај било, се надевам ќе издржиме денес и вечер. Утре цтг ќе ми направи сигурно тој, а и попладнето сум кај матичниот. Па ќе видиме. Тој прегледот со рака го мислам боли?
Јас се водам кај него и сите скрининзи он ми ги правеше. Јас сум кај него од почеток бидејќи сум со ивф.
Биди опуштена и не го мисли за да не боли. Ако си стегната може и да те здоболи. Јас еднаш сум имала ама докторката така ме припреми. И не беше страшен ама не беше ни убав, мене одпосле ми беше чудно како раширена се осеќав доле
Уште 6 дена и сум 36та полна, ама работава е што сакам до 30ти јануари да издржиме. Тогаш се враќа докторот од одмор и пак на цтг да одам кај него. Во плодност д-р Кристинка е исто на одмор, како замена ми го предложи д-р Сотир. Сега од @fana дознавам дека и тој е на одмор. Фано, ма, до кога е на одмор, знајш? Е па, бебе, биди си и ти на одмор, па после активирај се. Што да речам друго. Преглед со рака не е страшен, се издржува неколку секунди. А инаку, кажи ми пак, дали ти турка надолу, притиска со главчето? Мене ме притиска, нешто се испакнува, се тегне цело време.
Не знам. Прашај пак во плодност ама на инста го следам по објавите видов дека не е тука. Ќе издржиш до 30ти јануари. На ангелофарх и погодив и тебе ќе ти погодам Одмарај си и се ќе биде во ред
@elenaklasik ако си во Плодност сите се одлични, немој да се мислиш воопшто. За првото Бато ми беше на пораѓај со Кристинка, за второто Христијан, задоволна сум од сите. Докторката Марија е исто добра, Обедниковски, Владко, а има и нови гинеколози добри. А и јас мислам дека ќе издржите до тогаш со лесно
Mesinja, aj da mi objasnite na gak kade go pravat vtoriot fetalen skrining. Dali koga vleguvas od stranata na onkologija ili od drugata strana treba sto e glavniot vlez na klinikata?
Ехее како нема да издржиш до 30ти, еве го кај е, ќе почека бебе. Плус тоа кај и да си во Плодност мислам дека сите доктори се добри. Чувствувам туркање и надолу и за низ папок со газот
Ти кај кој доктор се одлучи? Јас туркање имам особено кога седам. При лежење немам нешто многу. Се изнакукавме ексик, а ни самите не знајме зш Ко сум зела вчера да споредувам мерки од едно ехо од друго ехо, колку глава, колку стомак, едно бебе во таа и таа недела, другово колку е во истата недела... Глава ко со валјак. Со велам шо прајш мори? Божем ова егзактна наука. И завршив со "прегледите" и ништо не сфатив. Како врвиш време? А и вие другите? Читам една книга од Харуки Мураками јас, си викам вчера да ја дочитам побрзо да не немам после кога. Да не ме стегнат болки. Удав си сум самата на себеси Ај да ја дочитам книгава, после друга да почнам, ама помала
Главниот влез е од страна на онкологија. Со упатот првин на шалтер отиди за да го заверат и ќе ти кажат кај е амбулантата. Јас бев во амбулантата до лабараторијата . Влегуваш во левиот ходник од шалтерите
Јас Прилеп кај нас ќе се пораѓам. Др Гоце. Нека пише некоја искуство ако има со докторот. Леле ќути јас малку закочив со жалење од ко исполнив 36та. Сеа ме нервира, пијам Цефалексин, целата сум малаксана јаки ми се, којзнае на бебе како му е. Брисот од перинеум за Стафилокока ми испадна позитив да му се сневиди, од вагина чисти. Јас демек зачитав една книга ама не ми е тука паметот, џабе читам не знам шо читам. Мене брзо ми врват деновиве, перам пеглам, ручек, низ дома чепкам нешто и така го врвам времето.
Читам во Битола Плодност ќе се пораѓаш здравје, па ако тргне прородно дали си размислувала за во вода? Знам дека саму таму пораѓаат во вода. Ти препорачувам.
Супер се сите,јас сум многу задоволна од персоналот во државна Прилеп. Со двете се пораѓав таму,царски. Со првото Моника со второто др.Весна.
Inaku, dali go pustaat i soprugot? Bas bi sakala da moze da vleze toj go nema videno bebeto, nikade ne go pustija do sega . Samo na slikickite go gleda.
Девојки како се справувате со апетитот Од утре 32гн поправена до сега 7.6кг ама мислам за брзо ке бидат 15кг. овие два дена се ми се јаде, завршувам со едно почнувам друго да си легнам да спијам најдобро