Не чекаш си влагаш одма сама, само прочитај во која боцкална си, 1 е одма десно, 2 кај шалтерите. Откопчуваш јакна стомак напред и со никој не збориш
Сега видов пишува лабораторија за анализи Скопје 1,ваљда тоа е таа првата десно,и прошлиот пат бев во таа. Минатиот пат имаше само една пред мене и одма влегов јас. Немаше гужва. Сеа прашував дали порано можам да влезам во 10 имам закажано јас во 9 и 15 да отидам сакам,ама еве ми одговорија дека не е проблем примале и порано. Фала ти
Резултати од кај матичен земам јас не одам до таму. Истиот ден ги ставаат на мој термин и така ги земам. За ддимери и хемостаза ова. Е сеа за Кумбсов тест дека плус ке испитувам незнам да не треба повеќе денови за резултатот. Ке прашам утре.
Дај Боже се добро да помине. А тој Бато кој е? Првпат дознавам за него. Не знаев дека и Христијан синот породувал. Или ако е некој друг... Размислував за првото така, се додека не ме фатија болките. Ама и подобро што не одбрав така, бидејќи папочната му беше околу вратот, а читав дека за такво породување треба сѐ да е уредно. Не бе, јас како што сум ситна, кај ќе најдам сила да туркам самата во вода. Како што стојат изнаредени докторите, ќе ги изнервирам, ќе ме чекаат со саати
@elenaklasik Бато е Др. Владимир Поповски, така го викаат Има и нов гинеколог Александар, многу е фин, секој ден доаѓаше на посета. Битно е дека си во добри раце во секој случај. А за во вода мислам дека само докторката Кристинка пораѓа така.
Дали ги осеќате бебињата да клоцат ептен долу? Јас влегов во 7ми и до сега го осеќав некаде горе повеќе со клоцањево, а и на секој преглед беше со главата мадолу, деновиве како да смени позиција и ме мава во бешика постојано, како да ми буричка во цервикс, ептен ниско ми се чини е, дури паника ме фаќа, нормално е волки рано да го чувствувам толку долу?
Нормално е еве и јас сум 25+3 и горе мава ама и доле знае да буричка баш. Прашав и за тоа рекоа нормално си е,уште имаат место да мењаат позиции па си се вртат како сакаат.
23 denes cel den osekjam pritisok dole na beshika, mokram na 10minuti duri me fati strav dali vaka treba da bide... epten dole udira
Kakvi se tie stvrdnuvanja? I od koga pocnuvaat? Jas na momenti nekogas si go cuvstvuvam stomakot kako potvrd vo delot kaj sto e bebeto ama kratko trae toa. Neznam dali se toa tie stvrdnuvanja sto gi spomnuvate. 22+2 sum utre.
Jas pocnav od vcera (22+6) da gi osekjam. Odednas stomakot ti se stvrdnuva na edna strana I toa trae nekolku sekudni, te fakja kako grc I taka sedi dodeka ne osetis deka se pusta. Nemozes da ne primetis, kje go pocustvuvas sigurno, mene vcera duri me isplasi...
Некој осеќаат дека им се стврднал јас уште немам осетено,туку само на допир коа пипам коа ке ми се искриви стомакот осеќам тврдо камен па после ке се олабави некако после некое време.
@АнаМаријаД da odgovoram na dvete jas ne go osekam toa kako grc tuku me zategnuva kozata i na dopir si go cuvstvuvam kako potvrd stomakot ama toa kratko trae bas. Verovatno e toa. Prva bremenost pa mnogu raboti mi se nepoznati. Inaku nitu mi e bolno toa ni nisto tuku taka malku neprijatno da ne recam.