Јас Велес на болница ја примив,предходно испитав кумбов тест и со резултатот и крвна слика ме боцнаа на болница не платив ништо.
Ne go vide i ovoj pat ke go pustea ama nemase parking i morase vo kola da sedi. Onde na klinika e haos a nemavme vreme da odime da barame na drugo mesto. Ke zakasnev na pregledot. Toa ke probame nareden pat da go pustat vo srbija
Девојки од кога почнаа да ве контактираат патронажни сестри? Денес ми ѕвонеше една женичка, 26+1 сум, многу фина ама не разбрав која и е улогата сега волку рано? Мислев само после пораѓај кружат, за помош околу бебенцето.
И јас се зачудив баш кога ме побараа од нигде никаде. Мислам дека бев и јас 20 и некоја недела. Чисто само информативно беше да запише основни работи /податоци , која недела си,дали имаш проблеми или потешкотии во бременоста,крвна група,ми мереше притисок и тоа беше се. Рече може да се слушнеме уште еднаш пред да се пораѓаш ако не здравје со бебче ќе се видиме.
Незнам стварно,и мене ми беше чудно бидејќи бев со исто мислење дека после пораѓај за бебето ќе треба да се јават.
Мене после породување ме побара, дојде еднаш и после уште еднаш ми се јави и толку беше. Ја прашав од каде знае дека сум се породила, рече дека болницата пријавува. Веројатно во Ремедика пракса им е после породување да кажат, а друга болница/доктор можеби и порано известува за бремености.
Нова вработена е, гарантирам. Кај мене таа што дојде расправаше за внуците нејзини. Мислам дека дојде две недели откако излеговме со син ми. И потоа уште една дојде, праша дали редовно го носам на контроли и тоа.
Женски, здраво. Од убајни - киселини гребат, параат. Има и друга што го чека 30ти? Јас овде ќе одбројувам. Уште 10 дена.
Фала. Одбројувам до нареден преглед. Договорениве доктори се на одмори, скијање, јас ги чекам да се вратат, заради тоа одбројувам. Инаку 35+2 сум.
Цела ноќ неспиена. Ваква вечер не сум имала до сега, се во едно да ми се собере. На која страна и да се свртев бебе маваше, удираше, се тегнеше ама до толку да ме здоболува дури. 5 пати станав да мочам. Киселини имав... И сега главава ќе ми прсне мислам. Се напив магнезиум директ, сега и цеден лимон, ако не помине ќе морам парацетамол. Се на се баш ме измори ноќва. Плус цело време си беше свртено бебе со главче надолу а ко што мрдаше вчера може и да се свртело некако зошто чудно го осеќам. Наредна недела сум на контрола ќе видиме како ќе е.
Мене на болница после пораѓај ми земаа податоци за да дојде патронажна ама никогаш не дојде така да ме чуди што дури пред пораѓај те побарале.
Јас бројам за следна цел, 35та полна ми треба 31ви ми е цел, ден + од тебе А после ќе бројам до 38ма Ми мина бременоста во броење денови, мајко мила