Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.343
    Зелениот чај содржи висока концентрација на кофеин. Една шоља не е проблем, но имај во предвид дека е потребно да внимаваш и балансираш меѓу чајот, кафето и кока кола.

На Eli23, joy1 и SpangeBob им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.446
    Допаѓања:
    334.074
    Верувај дека стварно се заборава.Моментот кога бебето ке излезе одма ке осетиш и психичко и физичко олеснување и ке си речеш :конечно заврши :)
    Се друго веке ке биде историја

На danichap и bella.s им се допаѓа ова.
  3. SelinaKyle

SelinaKyle Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    2.149
    Веќе два три дена кога се будам од спиење ме боли стомак.
    Како да ми трне. Како некои слаби грчеви да имам.
    Пијам пре-мама и плус магнезиум шумливи таблетки ...
    Прво мислев ај ќе помине лошо се наместило ама секое будење ми е исто. Ме гледал маж ми вика на грб спиеш цело време, и јас така спијам во полу сон за да се приметам дали нешто правам ...се вртам на страна и на грб спијам, мислев да не имам некоја лоша положба.
    Малку страв ме фаќа, не знам што ми е :sweat:
    закажав утре преглед па ќе видам....веројатно не е ништо страшно...

4. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Na prvoto ctg me gledase i doktor no samo eho,bez vaginalen pregled,posle toa samo ctg nisto drugo,barem kaj mene e taka,a nekoi gi pratat i kaj dokror ili gi zadrzat itn.mislam vrz osnova na rezultatot,i ostavame urina pred sekoe ctg a neznam zosto,i ni merat pritisok.znaci neznam dali sum otvorena,a porano cat pat ke osetev nekoj grc nekoi lazni kontrakcii a sega nema ni za leka:)

5. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Jas iskreno neznam od sto poveke se plasam,dsli od bolkite ili od samiot cin od samata taa atmosfera,kup doktori okolu mene,jas celo vreme na boksot,nekako mnogu neudobno mi se cini taa pozicija za so tie bolki,abe kup filmovi pravam,pa dali doktorite ke bidat fini,dali ke mozam da se vozdrzam od vikanje od placenje,i sto uste ne pomisluvam:headbang:

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.446
    Допаѓања:
    334.074
    Јас два пати се порагав.И два пати имаше само една докторка и 2 сестри/бабици.Никој друг и потполна тишина.Ете или имав таква срека или така е секаде,незнам.За болење боли,да не се лажеме.Ама постојат затоа епидурални.Кој сака нека си побара :)

На Maceto123 и bella.s им се допаѓа ова.
  7. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    I jas koga se poragav do prvoto bea edna.doktorka 2babici od koi ednata merese tonovi na deteto.drugata i pomagase na doktorkata i uste edna bolnicarka taa sto ne nosi posle.vo soba ama.kacena so noze vrz.mojot stomak...epa.sega mozebi i jas zaboraviv ama kako doaga vremeto da go rodam vtoroto dete se.mi se vrati. Cel poragaj...kako pominav itn itn

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    epa toa veke e dr prikazna,belkim ke ja imam i jas taa srekja,a iskreno sakav da si zakazam za so epiduralna ama nisto,trebalo 2 meseca unapred da si zakazes a nesum znaela i koga prasav mi rekoa veke e docna,eventualno ako si preku den na poragaj i ako imas sreka da te vmetnat inaku nisto od toa.ostanuva da si gi cekam kontrakciite i da vidam togas sto ksmet ke imam i so babici i so piragaj i sve komplet,vaka samo si pogagam|(:),pozdravce do site...

9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.202
    Допаѓања:
    78.284
    @bella.s i pokraj mojot tezok poragjaj, samo sto izleze bebus odma e drugo.. tolku kje bides vo vozbuda i sok sto vednas kje zaboravis se, a ne so tek na vreme :D Tolku mi bese prekrasen toj moment sto bi se vratila nazad uste ednas da go iskusam :D sekako so naredno dete kje iskusam pak, ama ova deka prvo i se ti e novo iskustvo nekako posebno dozivuvanje e :) a bolki mora da ima, pa ako e bezbolno nema da e interesno... :D

На bella.s и SpangeBob им се допаѓа ова.
  10. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Мене па чудно ми е денес. Слабо мрда бебчето. Грчеви имам вообичаени и болки онака, тек тук. Па, претпоставувам дека не одиш само кај еден доктор што ти има историја од цела бременост. Мислам урината е за протеините во урина. Да не се високи случајно. И висок притисок е опасен при пораѓај. Малку се изморив денес. Низ дворот. Голем е има многу работа. Не прашав па дали дали да се движам повеќе или не... Тебе што ти рекоа за тоа?

11. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Која недела си мила? Мене кога почна да ми расте стомакот, наутро чувствував болки. Не се сеќавам добто ама некаде пред 20та недела. Дури ми се раздвижеа мускулите и лигаментите како затегање чувствував секое станување. Според мене најдобро е да спиеш како што се чувствуваш убаво, освен на стомак и тоа откако ќе почне да расте. Во рана бременост нема гајле и на стомак. Немој да се грижиш, нема ништо страшно. А, еден преглед сигурно убаво ќе ти дојде. ;)

12. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Bella s ama koj i da ti kaxuva gabe e koga se e individualno:) sekoj razlicno si pominuva. Inaku jas mn se plasev od sekogas vo zivotot od poragaj icela bremenost i vikav bez anestezija nema sansi a prirodno se porodiv bez anestezija. Inaku navistina se zaborava boli i posle toa edna nedela ama ko robot ke stanes gledas prvo se za bebus pa posle za tebe. So lesnoo i ne se sekiraj kako site taka i ti, samo moli se na gospoda i se ke bide dobro i ne se zamarajte koga pa koga, koga ke resi bebus togas:D

На SpangeBob, Maceto123, bella.s и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Kaj mene sekoj pat e razlicen doktor,inaku za nozete sto mi se oteceni i denes i nekna me prasaa za pritisokot ama normalen mi bese ,i cela bremenost mi e dobar dur i nizok, znaci ne e od nego od sto moze da bide neznam a i ne prasav,a sabajlevo i moevo ne mrdase celo vreme spiese pa piev caj tamu pa odvaj dase razmrda malku,za odenjeto licno nisto nemi e kazano no vo 9 mislam deka dokolku mozes e pozelno dase razmrduvas dase dvizis,polesno se spustalo bebeto i poubavo za poragajot bilo..

14. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Fala ti menelele,znam deka se e taka ko sto velite,ama tesko na nas sto sme nad termin i sto si cekame sekoj moment koga ke bidne:D

15. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    @volsebna cestitki za tvoite najmili, da se zivi i zdravi i golemi da rastat...Sekogas da bidete srekni so niv :*

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Отоците немаат врска со притисокот. Може да е од времето, од тежината, од внесување повеќе сол во исхраната... Туку и јас сум со низок притисок. Не било проблем, високиот е проблематичен. Се размрдувам, како не. И мене ми рече докторот во 9ти можеш колку сакаш да се движиш и пожелно е, само што прашувам заради болките па отоците, па... се по ред!

На bella.s и Galicka им се допаѓа ова.
  17. Galicka

Galicka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    257
    Кога зборуваме за отоци, тогаш зборуваме за моите нозе. Боже какви ми се.....и во патики више не ми ги собира. Ужас. И така си лежам на перничиња со поткачени нозе. Сакам да пешачам ама за 20 минути сум отечена. И така си живеам среќно во 10ти месец од бременоста :D искрено да ви кажам мои Форумџики, полудев начисто. Си велам ајде нека ме примат веќе еднаш во болница и нека ми дадат систем.

На SpangeBob, Mekuska, Sky-butterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Lelee i mene mn mi otekuvaay osven apostolki,nisto dr neme sobira,i grozni se za gledanje,i ko sto velis od niv nemozam dase dvizam samo gi maltretiram po doma da mi gi masiraat ama ne pomaga nisto.ke cekame mila,drugo ni nema(waiting)

На SpangeBob, Mekuska и Galicka им се допаѓа ова.
  19. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Уф мешковци и јас пак ќе се жалам.
    Значи и денес повеќе време одмарав, кога можев легнував, бидејќи ме болеше долу ниско во стомакот многу и при движењето и при седење.
    Помислив да не е уринарна инфекција, такви болки ми беа, ама па не ми се одеше на мочкање секој минут, туку имав пак чувство дека ми се оди по голема нужда.
    Меѓутоа, сфатив дека највероватно сите болки ми се од бебето. Оно ме толку убива да мене солзи идат на очи. Ми се плаче. Имам чувство дека низ папокот ќе се породам, го чувствувам и во дебело црево, ко и од таму дека ќе излезе, во бубрезите, по јајници кога ме пресече нешто, бешика, Господ го видам, абе секаде ме убива и ме боли!
    Толку ме болат и пресекуват ко со нож движењата, да не можам да направам разлика контракции ли се, бебето ли е. Не се смирува.
    Размислувам дали треба на доктор да одам, да не му е нешто лошо внатре?

Само кога легнам на лева страна тоа се потсмирува, всушност и тогаш го осеќам ама не боли толку. Само во ребрата тогаш. Оф не знам дал да се смеам или плачам.
    Првото имаше такви удари ама ретко и не долго да траат.
    Ама ово се протеже, дига, рита, верувате ли од градите надолу до препоните се ме боли и ко да ми е веќе отрпнато од болка. :(

И сабајлево испив мг 300мг.
    Па испив прегназон, таму има 150мг. Магнезиум.
    И вечерта пак еден од 300 мг.
    Белким не претерав ама па има поминато 12 саати од првото зимање. Не можам да издржам, секој мускул во стомакот и околу ми е напнат и истепан.

Како е кај вас до движењата?
    Мислите дека ова е нормално?

На Mekuska и Galicka им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.343
    И јас во денови со многу грчеви и болку сум земала многу појака доза. Штета нема од магнезиумот, псоебно доколку инцидентно дозата се модифицира кон моменталната состојба.

Ти околу 10 дена пред мене си колку што знам, Инаку јас најголема мака си имам со спиењето. Тогаш се превртува, клоца, мрда...а почна веќе и делот кај ребрата и желудникот. Делот кај папокот цел ми се стврднува, ми се испакнува и делува баш чудно, деформирано
    Делови од денот се кога целосно мирува, а делови кога е активна. Најчесто навечер.
    Имам читано дека додека ние се движиме за бебчето е како лулашка и си спие, или си е мирно.
    Кога ќе седнеме да одмориме, или навечер легнеме, тогаш се активира и покажи што знаеш е работава:lol:.
    Верувам дека ги имам истите симптоми како кај тебе, само се сеуште е во ублажена фаза кај мене...

Вечерва бевме ние во кино.
    Патот беше катастрофа и налетавме на некоја дупка ми се чини. Стомаков директ ме пресече и од памет се извадив. Болката беше во долниот дел од матката, кај вагината, баш каде што е главчето.
    Може 10 минути имав јаки болки како сечење со нож и потоа за среќа се смири. А и филмот беше прилично гласен и агресивен па си мрдкаше бебуш за среќа внатре па и јас се смирив:lol:.

На Maceto123, irena.1, Mekuska и 1 друга личност им се допаѓа ова.