1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Nellie

Nellie Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.327
    За кумбсов ова, ќе ти кажат таму најдобро:)

2. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.448
    Допаѓања:
    26.894
    Хаха е кај мене бее друг случај, јас тогаш имав негде 82кг 172 висока, бабицата 160 ако имаше и 40кг, самаа без помош, тука кај нас нема доктори, не виси никој над глава само маж и бабица, во еден момент на сред туркање ја снема, јас напони онааа нигде, како сум се дерела да се врати, мислев маж ми ќе мора да го вади, а он па тапа германски тогаш и ми вели не се секирај сега ќе дојдат со маски сите околи тебе ахааа обавезно му велам , се врати она со уште една таа задолжена само за да држи ножици, крпа и саат. Не знам како успеа бабицава да ме додржи мене, а да не ја нурнам ја неа во вода, свака част хах.

На elenaklasik и Rtulka им се допаѓа ова.
  3. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Едно прашање до вас дали некоја чувствува промени во дишење пример јас веќе некое време кога лежам на грб најчесто, при земање имам некој како звук на хрчење во грлото душникот не знам точно а веќе сум 27 недела. Бев на лекар ме слушаше но вели нема ништо на плуќа а јас секој ден речиси така навечер се осеќам

На AniSk, KonstantinaM и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  4. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    1.840
    Вие друшки после 36 недела, пиете магнезиум иста доза како претходно?
    Мене ми беше накачен до 800мг, па и 1200 дозволено ако имам грчеви и болки. Еве 10 недели пијам 2 х 400, ама прочитав дека треба да се прекине после 36 за баш да ги имаме тие грчеви и да ги осеќаме, да не се прикриваат со магнезиумот и матката да си работи најнормално. Матичната на последниот преглед во 35+2 ми рече само утрогестан и б6 да прекинам, а магнезиум не. И сега цела нестрплива за да си ја видам бебушка порано си викам дали да ги прекинам за да убрза и олесни процес:rofl:

Колку е чуден цел овој период на бременост, колку ни е потребна психата да е цврста и низ што се поминуваме:bow:. До пред 2-3 недели бев секој ден со месеци во страв и плачење за да седи повеќе бебе во мене, а сега…секој ден се молам да ја видам побрзо:l:

На najjacha, Sofi.ja, Ano и 6 други им се допаѓа ова.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    9.161
    Допаѓања:
    19.115
    Ке му се јавиш. Знаат дека многу жени имаат врски и не се замараат. Помалку работа за нив.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.170
    Ајј, ова со икањево секој ден понезгодно станува и се подолго трае, не знам дали е нормално? Едното бебе што е скроз доле кога ќе се заика не знае да престане, а мене во тие моменти ми се мочка на 15 секунди. А со другото наизменично икаат, таман ќе речам се смирија добро е, почнува нова рунда. Од една страна ми е смешно, од друга скроз непријатно.

На AniSk и Teja26 им се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    22.329
    Поминавме и трет скрининг, сѐ си е уредно и како што треба. Карлично е поставено сеуште. Димчев рече има време да се сврти, ама јас би сакала и некои вежби да правам за да му помогнам. Од кога може да почнам да ги правам знае некој?

На Natali26, LiquidLuna, Anomis11 и 17 други им се допаѓа ова.
  8. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    12.407
    Која недела си точно?
    Јас мислам од кај 33та 34та можеш.
    Ама од сега можеш да правиш онаа положба на четири, да застануваш како мачка, а стомакот да е слободен да виси. Да вртиш со колковите, кога седиш или лежиш да не си навалена наназад. Секогаш нанапред положба е подобра за да може бебето да има простор да се врти. Засега таа на четири е најбезбедна, за разлика од други шо гледам, да застанеш со нозете на кревет и да се спружиш со цело тело надолу кон тепихот, како лизгалка положба. Тешка ми се гледа мене :)
    @gothchick ако сакаш земај по едно магнезиум. Ама пак вистина, веќе си 37ма, има реална потреба од нив? Како се осеќаш, имаш стврднувања, лежиш сѐ уште?

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    И јас тогаш планирам и да купам и да перам дека чекам да се почувствувам во сигурно.. сеуште страв и неверување ме мава..

На Splendor. и Звездичка30 им се допаѓа ова.
  10. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Јас земам по едно на вечер од 375мг. Зошто на крајот од денот се ме боли и стврднувања имам, па да можам да подзаспијам, а и не знам некако ги навикнав ме опуштаат.
    Колку да можам да спијам, ако почнат родилни, сигурно нема магнезиумот да ги прикрие.

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  11. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    1.840
    @Bella_Stella таа вежба што ти ја пишала Елена и на братучетка ми и ја имаат дадено и тоа од болница како предлог што да прави за да се сврти. Не знам дали е до тоа, ама внукот беше свртен и си се породи природно и прилично брзо.
    @elenaklasik ќе свртам по интернетов и по темиве тука да видам за магнезиумот. Вчера само едно земав, најверојатно и денес. Почнав уште од крај на 35 недела да се движам по дома, за да еве 37+3 веќе сум доста активна да правам и по 3-4км пешачење, плус активности по дома. Планот ми е да продолжам така, зошто само полесно ќе ми е, а и не можам да издржам веќе легната. Мада вака сум поуморна па и си преспивам на два пати преку ден, дека навечер по 3-4 саати врзувам сон.
    Од симптоми за големо чудо ми се намалуваат стврднувањата и баш сега помислив иначе скрос занемарив. Сега 2 пати дневно по 4-5 стврднувања имам и толку. А стомакот ми е тврд камен само при стоење. Болка во кичма налик ишијас и имав менструални болки минимални ама поминаа, не се повторија и зголемија. Бебето стандард како почна да е понеактивно така остана, битно доктор ми кажа 10 пати во 24 да се јави и засега е така фала богу, слаби и нежни удари.
    @Lina-Detelina еве и јас така ќе почнам, колку да покријат нешто од нешто, па наредна недела кога ќе одам на цтг ќе прашам и доктор. Мене во 37 недела на прво цтг ми закажа за 10 дена второ. Ти имаш почесто? Се надевам и мене ќе ми ги зачести, иако се чека многу на ред во Чаир, подобро ми е да знам до каде сум.

На Lina-Detelina, Bella_Stella и elenaklasik им се допаѓа ова.
  12. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    @gothchick За една недела од вчера имам јас цтг и преглед во болница, а кај матичниот не одам веќе.

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Мојте се разлика 16 месеци супер се иначе се снаоѓаме да малце почетокот беше тежок додека се прилагодиме и додека големкава го засака ама па сега не се дели од него :D вие како сте? :l:

На KonstantinaM и mal.ecka им се допаѓа ова.
  14. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.170
    @Звездичка30 немој да ме сфатите погрешно, не сакам да наметнувам мислење, ама мислам дека е подобро малку порано да се почне, од мое искуство деновиве. Не знам како сте со помош од страна, ако имате на кој да кажете што како да среди, ок, таман сте, ама ако сте сами на себе и сопруг, тешко е на крај, средете си барем основни работи, па за другото после. Еве јас две недели не можам никако да завршам, а треба да седам мирна, т.е да лежам, а не да тупкам околу даската за пеглање, ама немам никој дома, сама цел ден, двои, реди машина за перење, па за сушење, па и да се испеглало (ова повеќе од параноја), па дипли, тегни се горе доле во плакар и синоќа веќе не можев, после пеглање три чаршафчиња ме фатија ужасни болки, тежи стомак, од топлото од пеглата уплав ме фаќа. Ама ако имате помош, ич да не се потресувате, седнете и само кажете си што како треба.

На sweet.woman, Proletno, Звездичка30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    22.329
    @elenaklasik @gothchick фала ви за советите, за почеток ќе ја пробам таа вежба на сите четири. Инаку сум 28+, си викам ваљда имам време, ама сепак да направам тоа што е до мене.. Секако на крај ќе биде така како што ќе си реши бебе. :)

На Razvigorec, elenaklasik, ivance.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Кај мене во 30/31 се сврти така да имаш време :hug:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Па искрено сите работи по дома сама си ги средувам и немам некоја помош баш ама ете да влезам во 36 та па едно по едно ќе почнам да средувам. ❤️

На Tess36 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    22.329
    Да да, баш гледав статистики дека 90% од бебињата до 32ра недела се вртат. Живи и здрави да сме да само, како треба да биде така. :hug:

На missswety му/ѝ се допаѓа ова.
  19. DaisyD

DaisyD Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    323
    Бел густ исцедок без мирис, во 32ра нормално ли е?

20. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.634
    29+ го имам истиот, периодично низ цела бременост го имам исцедокот некогаш погуст некогаш поводенест. На форумов читав дека е нормален.

На Splendor. и DaisyD им се допаѓа ова.