1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.114
    Допаѓања:
    124.461
    Те читав во друга тема.
    До каде е судската постапка?
    Како е сега бебуш?

2. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    7.778
    Добра е бебушка. И помагаат вежбите.
    Бевме со адвокат да видиме што се случило за тоа што е испишана како здраво бебе.Случајот е пријавен но засега нема ништо.не верувам ни дека ќе има. Ќе се заташка. Битно ми е бебка да е здрава. И да заборавам на ова лошо искуство.

На mal.ecka, fana, Starchild и 4 други им се допаѓа ова.
  3. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    12.407
    Како е сега бебенцето? Се надевам ќе си напредува добро, и со вежби ќе го надмине овој предизвик од породувањето.
    Имаш пишувано во породилни приказни? Не сум те прочитала.

4. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.265
    Мама те имам читано во други теми, посакувам многу здравје на бебушка:l: А нив, правдата ќе ги стигне кога тогаш.

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    12.407
    Здраво, како си?
    Те прочитав случајно низ темава.
    Ќе сакаш да ми кажеш како испадна кај тебе случајот?
    Како се породи, се сврте самото, го свртеа докторите или царски?

6. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.600
    Допаѓања:
    1.840
    Е мене сега ова ми ствара толкава паника..
    Значи знаеме на државно дека до последно тераат природно и со триста маки пак гураат природно. Џабе, која сум јас да им кажувам царски заради положба на детето.
    Стварно немам избор за на приватно, ни кредит да земам ни домашна заштеда ни ништо.
    Останува на Господ цела работа не ми се отвара форумов веќе. Толку работи имам научено ама и толку паники створено од разни искуства;(
    Не ми пишувајте дека не мора да значи дека кај секоја дека ќе е така, секоја бременост е различна, секое пораѓање е различно. Јасно е, биди позитивен после 1000 негативни работи.
    Знам дека не е пишано до лоша намера, ама што е со нас што немаме избор да бираме каде ќе се пораѓаме и каков ќе биде пораѓајот. Нервози до крај, да не помислиш на второ веќе:puke:
    Психа -100000

7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.265
    Не се секирај, ете мене на државно од старт ми рекоа мора царски заради положбата на бебето. Не се нервирај:hug:

На sanji4444 и gothchick им се допаѓа ова.
  8. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    8.259
    Царски.
    Не се сврте до крај, мада докторот ми рече може и така природно само што е многу потешко и може да има последици одн бебето да се повреди а може и се супер да помине.

9. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    12.407
    Значи постои ризик.
    Какви вежби правеше и колку често? Од која недела почна?

10. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    7.778
    @elenaklasik постои ризик.
    И пак ќе појдам од мене. Сега да треба да раѓам бебе во таква положба би отишла на договорен царски. Не би ризикувала.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.106
    Допаѓања:
    10.778
    21+5 по истата логика, покасно за да е што поразвиен плодот. Исто и прв скрининг правев покасно, накај 13+4 бев.
    Но не за џабе е даден тој прозор од-до, секако дека може и порано, особено за искусен доктор не е проблем да увиди ако не дај боже нешто треба да се види и иследува понатаму.

@gothchick не сакам напразно да те тешам, туку ќе ти го кажам она што и самата го мислам.
    Вистина е дека не е најпожелна позиција, но не е ни толку страшно. Јас верувам дека телото наше е паметно и дизајнирано за овој процес. Ако веќе се друго оди како што треба со пораѓајот, положбата најчесто се корегира ако не претходно, тогаш во текот на самиот пораѓај. Тука е и персоналот да помогне, има квалитетен персонал секаде. И јас читав пошто се заинтересирав, помалку од 5% од бебињата нема да се свртат, но и тоа секогаш не е индикација за сериозни последици. Многу работи може да тргнат наопаку во различни ситуации за кои не сме свесни, но се мали проценти и се надеваме дека нема да сме дел од такви статистики. Останува она клишето да сме позитивни и да се надеваме на најдоброто, затоа што најчесто и се излегува како што треба.

Ти посакувам најлесен пораѓај и да дојдеш да не бодриш тука со позитивно искуство (fingers)

На Ceneva, Lavender13, sweet.woman и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    8.259
    Никакви вежби.
    Докторот ми е куќен пријател рече некој друг може би ги пораѓал вака, тебе не, сепак ти одлучи и џабе колку и да сакав природно се породив царски.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  13. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    12.407
    Која иронија сум. Кога беше трансверзално, се молев да се сврти надолу и правев вежби.
    И навистина до 31ва се сврти, ама како? Обратно. Бар тогаш не ми ни кажаа како е завртено, можда правилно беше, можда обратно.
    Еве на последен преглед, 35та недела исто беше надолу, ама завртено обратно. И докторов мој знае колку ми значи да е поставено правилно за природно, тука пред него се молев, издишував, ми велеше смири се, таман е. Викам само да е вака. И ќе биде рече. Тој пак, познавајќи го колку е внимателен и детален и воочува ризици, воопшто не ми навести за ваквата положба. Рече вака како што е ќе можело природно. Е ај сега. Дали дека ме знае паничарка или навистина не претставува голем проблем, не знам.
    Како и да е, со Господ напред, како треба да биде, така. И со царски ќе се помирам, само да сме во ред, здрави живи.

На Doktor F му/ѝ се допаѓа ова.
  14. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.925
    Допаѓања:
    7.778
    Немаат ли некој протокол? Индикации за царски?
    Или ако ми е пријател или ако платам ќе не породи како што треба. Ако не што биде нека биде.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Која недела си .. не толкувам сонови и се трудам да не ги мислам... можеби нема со сигурност да ти го кажат полот машко па женско или обратно... или ако одиш на повеќе мислења овој доктор вака овој друго и така нема шо да му ја мислиш уживај си..

16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.265
    Сигурно има протокол и царски се прави строго по индикација, а не по желба. Е сега, многу е важна стручноста на докторот кој треба да процени кога да пресече и да одлучи да се оди на царски.

17. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.533
    Има некоја во бременост проблем со бубрег? Страшни болки имам од сабајле ,бев на нефролог има запушување,хидронефроза од втор степен.
    Рече или е камче заглавено во каналот негде пошто во бубрегот нема,или бебето стиска на таа страна со главата на бубрег. Ама бебето не е,бев и на гинеколог.
    Рекоа да се следи ако не се смири ке морало стент да ми стават.
    Ми рекоа кетонал да пијам за болките или спазмекс ако не се издржува. Ни тоа ни тоа не сум се напила од страв.
    Седам и трпам. Многу боли.
    Некоја искуство?

18. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.781
    Jas pravev vtor skrining na 22+2. I nemoj da se sakletisuvas nemora da znaci deka ke ti se sluci pak istoto. Od bremenost do bremenost site kazuvaat deka imalo razlika.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.114
    Допаѓања:
    124.461
    Како беше свртено?

20. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.106
    Допаѓања:
    10.778
    Оф :(
    Ме заболе пред еден месец, изгледа во спиење лошо се имав наместено и ми се врати дежа ву од периодот кога имав страшни проблеми со камења во бубрег...
    Како паталец со долгогодишни маткања по нефролози и тестирања јас лично ни секунда не би мислела и би пиела секакви лекарства што ќе ми препишат ако видам дека работата оди натаму. Од таа болка многу пати имам завршено на итна и не е нешто што се трпи туку-така без лекарства, особено ако потрае. Само од себе никогаш не ми поминало :|

Не знам колку те боли моментално ама ако веќе си се консултирала со лекар следи си терапија да не си правиш стресови. Сигурно матката притиска на нешто, дали бубрег, дали уретра. Не знам ако смениш позиција и лежиш на друга страна дали ќе има некакво подобрување...

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.