1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Јас радо би да се движам и шетам и да го залушкам да спие :lol:ама не можам нормално да функционирам. Одам пет чекори и ме боли се долу. Толку ниско ли се спуштило не знам, ама се надевам нема до крај вака да се мачиме. Или можеби е ова пред крај? :?::lol:
    Ете не можам ни да спијам...

Има ли некоја поврзаност помеѓу движењата и карактерот на бебе?
    Првото ми беше помирно во овој период, колку што се сеќавам, па и мирно задоволно бебе беше, и ако е повеќе од случајност ова, тогаш тешко мене со ово второ :lol:

На Mekuska и Maceto123 им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.343
    Мене околу 30 недела ми беше најлоша да речам.
    Буквално ужасни болки. Кај вагиналниот дел, половина укочена, неможев да се движам...
    Верувам дека е до позицијата на бебчето и како е наместено.
    Сега полека полека мака немам за одење неделиве. Само станување од кревет, испаѓање од кола ми се тешки моменти.
    А за неспиење не зборуј. Почнува веќе да се деформира стомакот и ритче долче е околу папокот.

На Maceto123, SpangeBob и Mekuska им се допаѓа ова.
  3. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.070
    Мене дури и морбидно ми изгледа кога ми се така раздели стомакот, некогаш и незгодно ми стане во друштво, ме потсетува ко на филмовите кога вонземјаните или некои чудни битија се движат во стомакот :worried::lol:

Само нека си се намести убаво поскоро да завршам тоа што ми остана, па после здравје може и да се олеснам :wasntme:

На Maceto123, SpangeBob, Mekuska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    17.893
    Допаѓања:
    189.849
    Отоците ви се од жешкото време да ве охрабрам малце јас се породив 42,2гн 16 дена над последен термин со провокација лесно и брзо

На elena.mak, bella.s, SpangeBob и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.352
    И кај мене бебето во дел од денот е скроз мирно, а во еден дел си мрда и се движи, ама тие движења воопшто не ми се болни, ниту пак непријатни, незнам како да објаснам, стомакот ми менува форма по малку, но движењата се некако брановидни, како да плови. И штом тато ќе стави рака да осети, престанува :D. Инаку јас многу се движам и пешачам, па незнам дали со тоа има врска. Болки некои немам. Утре сум на ехо и брисеви да ми земат и да видиме што ќе правиме со клексанот, па уште сега се нервирам.

На Mekuska, Sky-butterfly и Maceto123 им се допаѓа ова.
  6. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ти благодарам. Дај боже на сите да ми е лесно!
    Утрово имам болки. Ме будат од спиење. Како за во тоалет, како менструални. ниско во стомакот и во половината. На два пати розовко на тоалетната. Што мислите? Треба да се брзам некаде?

На joy1, Mekuska, Galicka и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Irena и кај мене исто, бебе мрда, клоца ама нежно и дури тие удари убаво ми доаѓаат, јас имам болки долу во пределот на препони и кај вагината ама докторката ми вели дека се нормални, ми измери грло на матка и вика супер продолжи со шетање. Јас по цел ден сум активна, но само со побавно темпо сега...Со среќа на прегледот и со лесно на сите идни мамички:*

На Mekuska, Sky-butterfly и irena.1 им се допаѓа ова.
  8. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Ајде мила изгледа ти се гледа крајот, може бебе се спрема со гушкање со мама:inlove:сега вие ќе кажувате на нас дали тоа се тие болки и дали тоа е вистинскиот момент :l:

На Mekuska, Galicka, Sky-butterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  9. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Spangebob i mene mi se ima pojavuvano takvi bolki ama bez kapka krv i nebea povtoruvacki na intervali,a stom ima rozovko kaj tebe mislam deka navistina ti e blizu momentot,daj boze se da ti pomine vo najdobar red so lesno i brzo i ajdeee,te cekam za sovet,kaj mene uste nisto..

На Mekuska, Sky-butterfly, SpangeBob и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.202
    Допаѓања:
    78.284
    Gotova si ti :D bebus mava so glavceto na otvorot, podrasiril tamu malku sigirno :D bolkite se mnogi specificni, ubavi i grdi vo isto vreme... Bar mene taka mi bese, mi se skamenuvase stomakot imav menstralna bolka i istovremeno se ezev :D mornici me lazea koga kje me fatese bolkata... Inace kade vi e Galicka vi ja nema :)

На joy1 и Mekuska им се допаѓа ова.
  11. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Е така некако. Имам искуство со менструални болки. Ама ете сабајле исцедокот, болки. Сега саат време немам почувствувано. Посекако бев за на цтг. Ама не се брзам, да не ми речат остани :worried:. Не дека е страшно тоа, ама некако како неспремна се чувствувам... Што знам...

На Mekuska, Maceto123 и bella.s им се допаѓа ова.
  12. Galicka

Galicka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    257
    Еве ме и мене......Еј Боб наша, супер, мислам дека си го гледаш почетокот на една долга и прекрасна љубов :) јас си бев кај матичниот, кој ми кажа, цитирам: Мислам дека сега ситуацијата може да се смета за итна. Водата е намалена на само еден чеп, помал од 2 цм. Ми кажа да одам во среда на ГАК и да барам да ме примат, ако не со индукција, МОРАЛНО на патолошка. До тогаш да следам како се движи бебето. Доколку од таму сметаат дека може да се чека уште 2 дена, писмено да ми образложат и да се потпише специјалистот одговорен на смена. Толку ли сум дебела, па не ме сакаат да ме примат, не знам. Али знам, дека сите можни нервози и фрустрации ќе си ги извадам у среда. И ќе го чекам министерот ако треба да му се жалам. Ваков таков, кога ќе види колку сум одлепила, ќе мораат да ми помогнат. И така. Ете си се нервирам сега ппо дома. Ужасно ми се пуши цигара, али одолеав и повторно не купив. Мајка. :) Ве поздравувам.

13. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Ajde kako nespremna.Ke bide stom.pocnale bolkite ke se porodis do utre..a i te nema...so.lesno neka ti e,..
    I jas sum posle vo 3na ctg i eho...pa zdravje ke bide.jas nemam bolki sma cesto odam po golema nuzda.od sabajle.brv 3pati,mi pritiska bebe na.debeloto crevo.
    Stvarno ja.nema galicka...
    Ti belas.kako si

На Maceto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Tamn rekov ja.nema.galicka,,,,

На Maceto123 и Galicka им се допаѓа ова.
  15. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Оф мила џабе ти е и министерот и сите, него многу го е гајле, оди си на Гак кажи си маката ако не нека ти дадат провокација или оди на цараки, збори со нив и нека те прегледаат детално и ако веќе толку е намалена плодовата вода јас мислам они сами ке реагираат, нема така да те остават. А зашто матичниот ти рекол среда а не веднаш денес ако он тврди дека неможе веќе да се чека. Ајде мила со лесно :*

На Mekuska и Galicka им се допаѓа ова.
  16. Galicka

Galicka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    257
    Тоа да ти кажам и јас си мислам. Да си се спремам денес и да си појдам утре од сабајле. Па нек буде шта буде, ја дома без бебушка не си идам. Еј мајкички, полудувам начисто.

На Mekuska и Maceto123 им се допаѓа ова.
  17. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    И јас би играла така :lol:Оди утре и со бебушка само назад и без полудување изгледа тек ќе ни требаат нервите :lol:

На Mekuska, danichap и Galicka им се допаѓа ова.
  18. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Галичка а на ехо кога.те гледаа последен пат.денес ли.па ти кажаа за намалена вода.и колку ти ја измери бебушка.колку што се секавам големка ти беше.и сеуште.ли си сакаш природно.,кој ден си сега после 40недела.и ја би те советувала утре трк на гак..ако не те фатат болки мегувреме

19. Galicka

Galicka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    257
    Мекушка, бебето е 4.400 кг. Водичка има помалку од 2 цм пред нејзиното лице. Уште сум за нормално, се разбира доколку ми препорачуваат. Инаку утре си одам на ГАК, ич не чекам веќе. Инаку ова се мерки што денеска ми ги потврди докторот. Инаку сум 40 гн + 4 дена.

На danichap, Mekuska, Sky-butterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.742
    Sunger Bob ke se poraga a? :) pozdrav trudnicki!