1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    465
    Еве јас потполно те разбирам за жал. Многу години имам проблеми со камчиња во бубрези и се молев да не ме фати во бременост некој напад ама се случи во 17та и 19та недела. Буквално надвор беше ладно октомври некаде на крај, а јас бев мокра препотена од болки. Се појавив во болница како зомби, да не ги распознавав болките ќе мислев дека раѓам. И двата пати бев хоспитализирана, примав секакви лекарства за болки + антибиотици кои ги продолжив и дома, и бев преплашена. На ехото се виде застој и во двата бубрега, полно камчиња по бубрези, канали, бешика...катастрофа. Добив совет од докторката да не паничам доколку ме фати јака болка, туку да се напијам аналгин во комбинација со спазмекс, да лежам на болната страна и да дишам правилно. Се удавив во чаеви, пиев уве микс и брусница, јадев брусница константно и пиев вода на сила колку што можам повеќе. Еве сега сум 31+ и нема се повторено до толку да е страшно, освен кога ми мава бебето горе па осеќам тапа болка, а камчињата ги проверив на ехо скоро, ги имав пак, не сум ги исчистила сите. Немој да трпиш болки, многу не има со таква дијагноза, болно е и си викаш зошто мене, кај најде сега, да не му се случи нешто на бебето, дали осеќа кога ме боли и слично, барем јас тоа си го мислев.
    Обавезно оди си на редовни контроли, стегај заби, пиј си лекарства по потреба, ќе истуркаме до крај, не си сама :)

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    А каков душек одговара за двете нивоа? Еден ист или два различни треба?

3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.114
    Допаѓања:
    124.460
    На горното ниво до 6 м не се става душек.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Girl239

Girl239 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2022
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    506
    Zdravo, bremena sum 14ta nedela sakav da prasam na kolku nedeli idete na pregledi?

5. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.114
    Допаѓања:
    124.460
    Тврдичко е, шпертплоча со сунѓер :)
    Ама тврдо треба нели?
    Помеко е од на под секако.

На mal.ecka и kristina.k им се допаѓа ова.
  6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    22.329
    На четири.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.781
    Ako imas uredna bremenost ednas mesecno ti e dovolno, pregled, krvna slika, mokraca. Jas odam pocesto od sto sum na patoloska i zamorno mi stana iskreno.

8. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Да ти кажам мене како под тврдо ми се гледа. Не знам дали би требало на толку тврдо бебе да спие.
    А зошто не се става не горното ниво душек, нема да го држи ?
    А перничка се става на почеток?

9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.559
    Допаѓања:
    38.812
    Ист имам јас од едната страна е потврд за новороденче, од другата страна е помек. Има такви комбинирани.

На fana и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  10. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2020
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    434
    Земавме транспортно креветче и ставивме душек купен од Лококроко, баш со напомена дека е за транспортно креветче и баш си дојде таман на највисокото ниво. Димензии искрено појма немам, тие работи мм.
    Иначе, од 31 недела сѐ ми е испрано, испеглано, здиплено зошто ме фати некој страв дека нема да можам како ќе се ближи времето. Деновиве и тробата за болница ќе ја спремам и нозе у вис. :d:8)

На sweet.woman и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  11. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    12.407
    @Nala37 како си?
    Положбата каква е сега? Дали можеби ти се заврти бебето? :)

На Nala37 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.114
    Допаѓања:
    124.460
    Нема да го држи плус се смета за небезбедно дека нели душекот е висок. Моето не ми личи стварно толку многу тврдо.
    Апсолутно не е ко душек, ама не е до толку тврдо.
    Ќеркичката спиеше на него, сега и синчето.

На mal.ecka и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.559
    Допаѓања:
    38.812
    Изгледа е повисоко горното ниво кај твоето креветче, кај моето негде на средина доаѓа и наменето е така за да има и повисок душек.
    Јас дури не можев со раната на почеток да ја кревам ми беше ниско и од таму, а за погоре нема опција.
    Ќе си видат според креветчето најверојатно кај сите е различно.

На 0ли, DaftyCrafty, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    1.142
    Добра сум, фала што ме помисли. Не сум била на контрола, за 2 недели ми е терминот. :) Ти како си?

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Macemece

Macemece Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2022
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    34
    Zdravo, dali nekoja od vas imala miom i kako ja isterala bremenosta, na sekoj pregled mi go potenciraat miomot deka postoi a ne kazuvaat sto moze da napravi

16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    Може, се става.
    На двете транспортни ставав душек и на двете нивоа, не го ставав да спие на тоа како картон што оди со креветчето.
    Ќе си земеш тврдо душече, не меко, има разни димензии во висина.

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  17. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.533
    Оф леле многу ми е жал што има и други како мене. Вчера коа ми се случи тоа реков леле зар и други жени вакви болки трпат. Не сум знаела дека бубрег може да боли така.
    Јас неможам на таа страна кај запушувањето да лежам многу боли. На спротивната лежам и подобро ми е некако. Синоќа изгурав некако денес помалце ме боли од вчера ама упте боли,вљљда треба неколку дена за да се смири скроз.
    Се надевам нема да ме фати вакво нешто пак. Истрпев без кетонал тоа најјакото,незнам ни сама како ама успеав. Сега ептеен е смалена болката од вчера ама уште е присутна. Се надевам утре задутре ке се смири скроз.
    Фала ти многу на одговорот :inlove:

На Splendor. му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lavender13

Lavender13 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.761
    Допаѓања:
    5.595
    Како се справувате со mood changes?
    Има денови сум ок, ама има денови сум темпирана бомба. Немам трпение ни дома, ни на работа. Дома ајде некако мм колку толку сфаќа и се трга, не навлегува во дискусии. Ама на работа веќе мислам дека се приметува, ептен сум snappy на моменти.
    Денес ме фати таква нервоза, ми доаѓа да се соберам и да си одам пошо имам некоја нервоза и ми е страв да не се истурам на некој од колегите.

На АнаМаријаД и Tess36 им се допаѓа ова.
  19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.265
    Јас имам и истерав бременост, имам двомесечно бебе. Зависи каков ти е миомот, треба да прашаш дали е ризичен или не.

Последна измена: 24 јануари 2023
    На AniSk и Macemece им се допаѓа ова.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.540
    Каде се наоѓа и колкав е? Можеби ти го спомнуваат чисто бидејќи го гледаат, како информација. Да бил нешто проблематичен, претпоставувам дека ќе кажеле.

И јас имам миом, истерав една бременост нормално, а сега оваа ми е втора. Ако не прашам сама, не ми го ни спомнуваат.
    Пред првата бременост, правев хистероскопија за септум и докторот што ми ја правеше, ми рече дека не го ни чепкал миомот бидејќи не пречи. И при породување (царски), докторката кажа дека си стои и не пораснал. Мојот е на надворешен ѕид, не е внатре во матка.