1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Па имам пишувано дека третото бебе ми се роди во 28 + и живееше само 14дена и почина и сега во оваа бременост ми е битно само се да биде во ред и да се роди живо и здраво.. машко женско секак ќе си го сакам..

2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    18.114
    Допаѓања:
    124.460
    :hug::l::(
    Ќе биде се во ред со ова. Живо и здраво ќе си го гушнеш за неколку недели :inlove:

На 0ли, sweet.woman и Ceneva им се допаѓа ова.
  3. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Јас уште во третата бременост си имам зацртано дека неможам да раѓам девојчиња, дека колку пати и да сум бремена се ќе бидат машки... здравје ќе видиме❤

На Cence му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Дај боже мила се радувам на секоја помината недела.. малку полесно ми е дека има поминато 4 + недели од кобната 28 недела.. целосно се надевам ќе се ослободам кога ќе влезам во 9ти

На Shekjerna, Tess36, 0ли и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.781
    Jas posakuvam gospod da ti podari ovoj pat edno zdravo pravo devojce. Batkovcite da ja pazat i mazat :l::inlove::hug:

На 0ли, sweet.woman, DaftyCrafty и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Нема знаци кај мене. Пишува capitis, што значи дека предничи со главче. Ама не знам на каде е свртено со лиценцето.

7. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.634
    Секогаш ќе има некои коментари што ќе ти сметаат, детето ќе биде твое како што сакаш ти така ќе си го научиш да збори и ќе си го воспиташ по твое ти си мајка и ти ќе си имаш најголемо влијание на него.
    Секаде е исто сите баби сакаат да се стават на прво место , али кога ќе си дојдат децата ќе треба да си сфатат кај им е местото.

На DoubleK, Iris-1234, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Благодарам мила да си ми жива и здрава... си мислам тоа ќе биде чудо да биде девојче ама и да не биде не ми е мака само јас си знам колку патев и плачев по моето трето ангелче мало ако не ми беа батковците мислев ќе полудам...

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.781
    Znam deka sekogas ke ima komentari, svesna sum za toa, razlicni karakteri, razlicni svakanja. Ama me tesi toa deka ke se selat na leto/esen vo stanot. Taka po ke si go zacuvame odnosot sto go imame. Jas sum covek sto ne se rasprava tuku samo si go kazuva mislenjeto i zavrsuva diskusijata, ne ostavam prostor za repliki :D:D:D

10. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    1.634
    Продолжи си така, чим ќе си бидете сами одржи си го односот овој период додека сте заедно после ќе биде се поинаку. Раат ќе си со бебчето. :sun:

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.170
    Јас не качив температура од тоа, качував од ковид и сега од синузитот, ама од бубрезите не. Мислам најдобро сабајле ако си во можност да си направиш крвна слика, и после правец на лекар, да не е од нешто друго, а вечерва со парацетамол или евентуално на ургентен, не се оставај така.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  12. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.533
    Имав јас ковид во 13 недела тогаш исто изгорев од температура. Сега ова ништо не ми е само цело тело ме боли коските и кожата некако и температура. Затоа мислев од бубрегот да не е. Слабо се симнува неке со парацетамол. Ке видам до после ако не се симне ке одам на лекар.
    Аман веке што се не ме снајде..

13. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.170
    Сепак може и да зависи од организмот, јас не качувам тт ни кога сум најболна, двапати во живот памтам имав качено и сега во бременост секое разболување, ама баш кога ми биле болките од бубрезите не сум регистрирала покачена температура. Пулс и притисок да, пулсот ми одеше и до 130, а инаку ми е макс до 70. Можеби твојот организам така реагира на оваа болка, се бори и качуваш. А ти се намалија барем малку болките?

14. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.533
    Ми се намалија болките сабајле коа станав на покрет ме болеше бубрегот,сега не ме боли ни така,скроз ми помина без кетонал без ништо.
    Ова најверојатно е друго нешто. А други симптоми освен болка во цело тело и температурава немам ништо друго. Осеќам дека ми е пулсот качен ама тоа е нормално кога се има температура.

На Tess36 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.170
    Мило ми е штом се смириле, да не се повторат. Да, тт може од друго ќе е, изгледа има уште од листата непријатности:sweat:

16. АнаМаријаД

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.533
    Што и да е нека помине веќе,стварно доста е од непријатности и болести :worried:

На Giovanna и Tess36 им се допаѓа ова.
  17. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.448
    Допаѓања:
    26.894
    Туш или када со жешка вода, чучњеви, одење по скали.

На Shekjerna и AnnaAnna93 им се допаѓа ова.
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.448
    Допаѓања:
    26.894
    На тврдо треба бебе да спие.. мојава па дење се будеше чим ја ставев дење во креветчето, морав нешто да ставам одоздола и така спиеше мирно, и тоа имам корпа за дење за во дневна, на неа спиеше подобро пошо беше малце помеко душечето,затоа за дење сега со второво ќе купам гнездо од таа причина, и во количка ако немав ставено ништо се будеше одма.. аа перница не се реди, до сега (3 години) не и ставав перница.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    280
    Ме прегледаа вчера вагинално но не бев отворена, а цтг преку еден ден рече ќе правиме

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.106
    Допаѓања:
    10.778
    Не сум качила температура од бубрегот, немам такво искуство да споделам...
    Среќа што ти се намалиле болките и дај боже да немаш повеќе проблеми :doh: Периодов има милион сезонски болештини, ништо чудно да е нешто од тоа. Ние трудниците и онака сме со намален имунитет, не треба многу да закачиш нешто. Ако можеш некако да ја поминеш ноќва, па утре на лекар.

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.