Па имам пишувано дека третото бебе ми се роди во 28 + и живееше само 14дена и почина и сега во оваа бременост ми е битно само се да биде во ред и да се роди живо и здраво.. машко женско секак ќе си го сакам..
Јас уште во третата бременост си имам зацртано дека неможам да раѓам девојчиња, дека колку пати и да сум бремена се ќе бидат машки... здравје ќе видиме❤
Дај боже мила се радувам на секоја помината недела.. малку полесно ми е дека има поминато 4 + недели од кобната 28 недела.. целосно се надевам ќе се ослободам кога ќе влезам во 9ти
Нема знаци кај мене. Пишува capitis, што значи дека предничи со главче. Ама не знам на каде е свртено со лиценцето.
Секогаш ќе има некои коментари што ќе ти сметаат, детето ќе биде твое како што сакаш ти така ќе си го научиш да збори и ќе си го воспиташ по твое ти си мајка и ти ќе си имаш најголемо влијание на него. Секаде е исто сите баби сакаат да се стават на прво место , али кога ќе си дојдат децата ќе треба да си сфатат кај им е местото.
Благодарам мила да си ми жива и здрава... си мислам тоа ќе биде чудо да биде девојче ама и да не биде не ми е мака само јас си знам колку патев и плачев по моето трето ангелче мало ако не ми беа батковците мислев ќе полудам...
Znam deka sekogas ke ima komentari, svesna sum za toa, razlicni karakteri, razlicni svakanja. Ama me tesi toa deka ke se selat na leto/esen vo stanot. Taka po ke si go zacuvame odnosot sto go imame. Jas sum covek sto ne se rasprava tuku samo si go kazuva mislenjeto i zavrsuva diskusijata, ne ostavam prostor za repliki
Продолжи си така, чим ќе си бидете сами одржи си го односот овој период додека сте заедно после ќе биде се поинаку. Раат ќе си со бебчето.
Јас не качив температура од тоа, качував од ковид и сега од синузитот, ама од бубрезите не. Мислам најдобро сабајле ако си во можност да си направиш крвна слика, и после правец на лекар, да не е од нешто друго, а вечерва со парацетамол или евентуално на ургентен, не се оставај така.
Имав јас ковид во 13 недела тогаш исто изгорев од температура. Сега ова ништо не ми е само цело тело ме боли коските и кожата некако и температура. Затоа мислев од бубрегот да не е. Слабо се симнува неке со парацетамол. Ке видам до после ако не се симне ке одам на лекар. Аман веке што се не ме снајде..
Сепак може и да зависи од организмот, јас не качувам тт ни кога сум најболна, двапати во живот памтам имав качено и сега во бременост секое разболување, ама баш кога ми биле болките од бубрезите не сум регистрирала покачена температура. Пулс и притисок да, пулсот ми одеше и до 130, а инаку ми е макс до 70. Можеби твојот организам така реагира на оваа болка, се бори и качуваш. А ти се намалија барем малку болките?
Ми се намалија болките сабајле коа станав на покрет ме болеше бубрегот,сега не ме боли ни така,скроз ми помина без кетонал без ништо. Ова најверојатно е друго нешто. А други симптоми освен болка во цело тело и температурава немам ништо друго. Осеќам дека ми е пулсот качен ама тоа е нормално кога се има температура.
Мило ми е штом се смириле, да не се повторат. Да, тт може од друго ќе е, изгледа има уште од листата непријатности
На тврдо треба бебе да спие.. мојава па дење се будеше чим ја ставев дење во креветчето, морав нешто да ставам одоздола и така спиеше мирно, и тоа имам корпа за дење за во дневна, на неа спиеше подобро пошо беше малце помеко душечето,затоа за дење сега со второво ќе купам гнездо од таа причина, и во количка ако немав ставено ништо се будеше одма.. аа перница не се реди, до сега (3 години) не и ставав перница.
Не сум качила температура од бубрегот, немам такво искуство да споделам... Среќа што ти се намалиле болките и дај боже да немаш повеќе проблеми Периодов има милион сезонски болештини, ништо чудно да е нешто од тоа. Ние трудниците и онака сме со намален имунитет, не треба многу да закачиш нешто. Ако можеш некако да ја поминеш ноќва, па утре на лекар.