@АнаМаријаД Lele ova starive kolku preteruvaat. Mene svrkrva mi nikako nesmees da se grees bremena si. Deka i mene kicma znae da me boli nazad. Ama mi kazaa toa e normalno deka postelkata mi bila na zaden zid.
Болки во кичма немаат врска со постелката. Мене во минатата бременост ми беше на заден па ниеднаш не ме заболе кичма, сега на преден ми е и пак не ме боли. Мислам дека има врска со поставеност на бебе, издржливост на мускулатура на самата трудница, тежина итн. Иначе и јас знаев дека не треба да се загреваме во бременост, ама ете можело.
Neznam mene lekar mi kaza taka demek radi toa bilo. A ne me boli da kazes koj znae kolku, mi se desava povremeno.
Нема врска со постелката тоа. Еве мојата постелка е скроз доле плацента превиа тотална врз грлото на матката е цела ама кичмата ме корне. Ова помага малце со шишето топло,ама не скроз. Сеа лапнав и магнезиум.
Odmaraj lezi. I ti si na patoloska taka? Ajde ke izdrzime se za nasive bebusi. Inaku jas pijam magnezium direkt dali mozam po dve paketcinja taka koga me boli kicma, kolk...
Мене пак горе грбот ме боли меѓу плешките, кичмата ме заболува некогаш сабајле така колку да не е без ич ама со колковите највеќе мака имам. Ноќите ми се хорор што спијам на страна и после неколку часа морам да се завртам на грб малце за да престанат да болат, како скапани да ми се. И онаа перницата што ја имам повеќе ми одмага искрено, еве веќе повеќе денови спијам така без перници и чуда па се наспиван некако. Бебето предходните два дена беше многу активно, бранови, вртења, активност 100ка, вчера и денес го осеќам ама посмирено, се јавува од време на време само, вака нормално го осеќам, екстра активно е повремено, не знам дали е нормално…бабицата го напипуваше пред некој ден и проба да го намести да не ме притиска толку долу може не му се допадна тоа па си се местеше пак како што сака. Иначе имам попуштени вени на вагината, рекоа ќе се повлечат после пораѓај ама многу се грди, страв ми е да не останат така, исто и болка осеќам од нив како притисок, пелвисот многу ми е болен искрено, вас ве болат коските околу вагината?
Утре сум на контрола, па ќе и побарам уште еден упат. Скроооз заборавив дека не смеам да јадам вечерта.. иначе прочитав имаш пишано за трење, јас имам осетено 2-3 пати, баш како некое струење да има, помислив да не прета со рацете па да прави меурчиња, да не се задева нешто.. ептен чудно чувство.
Мене многу ме боли срамната коска. Кога станувам од неа офкам. Се држам на местото додека се раздвижам, мислам дека ќе се раздвои.
Ме болат и тоа многу, препони, кичма све ми е крш. Деснава препона ме боли повеќе, пример кога де облекувам на лева нога можам колку толку да застанам, а на деснаа нема шанса од болка.
На лежење сум јас веќе месец и пол и до крај ке лежам. Иначе ја и по 3 кесички пијам и џабе,не дека нешто многу помага за кичмава…
Нормални се тие болки, се спрема телото за пораѓај, тек ќе се зачедруваат. При крај си, уживај уште малку во бременоста
Дали после 38 недела е нормално да ги чувствуваме поретко? До вчера лудуваше, сеа некако слабо ја нема..
леле човек збори ми за раштрафување вчера малку понапорен ден на работа бебе лупа на најјако мочам на 40 минути си дојдоов дома од работа вчера ми беше напор да соблечам чизмите ......како да ме кинат препоните .....од сабајле не е толку страшно
Лелее затресувањеее уште едно. Земјотрес ми прајш во зградава е муабетов Сѐ си мислам до папочната да не е, да не му пречи некаде, да ја турка со рачиња. Многу страв ме фати. Едвај чекам ехо. На ехо би се видела папочната каде се наоѓа, така?
А зошто би му пречела папочната? Мислиш да не е околу врат или нешто? Се гледа мислам каде е. Мене на последен преглед ми кажа докторката нема папочна околу вратче и ми покажа еве го вратчето каде е, чисто е.
Да, од мрдање да не му е на вратче. И кај мене последниот преглед провери дека нема. А читав дека може околу раче ноџе и тогаш така да се затресат, за да се ослободи. Ама што знам, ако е на некое место како вратче, понепожелно е.
Не знам искрено, не сум читала за тоа. Нормално е и да мрда и да ика и да тресе Јас информацијава ја добив зошто прашав дали имам услови за природно да се породам па и тоа провери докторката. На тоа остана.
Офффф, од пусти страв да не тргнат да излегуваат порано, пазам и како мрдам. Ајде уште само една недела. Ти благодарам.