Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.037
    Допаѓања:
    8.524
    @АнаМаријаД Lele ova starive kolku preteruvaat. Mene svrkrva mi nikako nesmees da se grees bremena si. Deka i mene kicma znae da me boli nazad. Ama mi kazaa toa e normalno deka postelkata mi bila na zaden zid.

На Iris-1234 и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.778
    Допаѓања:
    21.521
    Болки во кичма немаат врска со постелката. Мене во минатата бременост ми беше на заден па ниеднаш не ме заболе кичма, сега на преден ми е и пак не ме боли. Мислам дека има врска со поставеност на бебе, издржливост на мускулатура на самата трудница, тежина итн. Иначе и јас знаев дека не треба да се загреваме во бременост, ама ете можело.

На H.VAGA, Thinkerbell., AniSk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.037
    Допаѓања:
    8.524
    Neznam mene lekar mi kaza taka :) demek radi toa bilo. A ne me boli da kazes koj znae kolku, mi se desava povremeno.

4. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Нема врска со постелката тоа. Еве мојата постелка е скроз доле плацента превиа тотална врз грлото на матката е цела ама кичмата ме корне. Ова помага малце со шишето топло,ама не скроз. Сеа лапнав и магнезиум.

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.037
    Допаѓања:
    8.524
    Odmaraj lezi. I ti si na patoloska taka? Ajde ke izdrzime se za nasive bebusi.
    Inaku jas pijam magnezium direkt dali mozam po dve paketcinja taka koga me boli kicma, kolk...

6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    46.173
    Мене пак горе грбот ме боли меѓу плешките, кичмата ме заболува некогаш сабајле така колку да не е без ич ама со колковите највеќе мака имам. Ноќите ми се хорор што спијам на страна и после неколку часа морам да се завртам на грб малце за да престанат да болат, како скапани да ми се. И онаа перницата што ја имам повеќе ми одмага искрено, еве веќе повеќе денови спијам така без перници и чуда па се наспиван некако. Бебето предходните два дена беше многу активно, бранови, вртења, активност 100ка, вчера и денес го осеќам ама посмирено, се јавува од време на време само, вака нормално го осеќам, екстра активно е повремено, не знам дали е нормално…бабицата го напипуваше пред некој ден и проба да го намести да не ме притиска толку долу може не му се допадна тоа па си се местеше пак како што сака.

Иначе имам попуштени вени на вагината, рекоа ќе се повлечат после пораѓај ама многу се грди, страв ми е да не останат така, исто и болка осеќам од нив како притисок, пелвисот многу ми е болен искрено, вас ве болат коските околу вагината?

На Proletno му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.242
    Допаѓања:
    26.335
    Утре сум на контрола, па ќе и побарам уште еден упат. Скроооз заборавив дека не смеам да јадам вечерта..
    иначе прочитав имаш пишано за трење, јас имам осетено 2-3 пати, баш како некое струење да има, помислив да не прета со рацете па да прави меурчиња, да не се задева нешто.. ептен чудно чувство.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Мене многу ме боли срамната коска. Кога станувам од неа офкам. Се држам на местото додека се раздвижам, мислам дека ќе се раздвои.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.242
    Допаѓања:
    26.335
    Ме болат и тоа многу, препони, кичма све ми е крш. Деснава препона ме боли повеќе, пример кога де облекувам на лева нога можам колку толку да застанам, а на деснаа нема шанса од болка.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Некоја нешто да каже за болкава?

11. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    На лежење сум јас веќе месец и пол и до крај ке лежам. Иначе ја и по 3 кесички пијам и џабе,не дека нешто многу помага за кичмава…

12. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Нормални се тие болки, се спрема телото за пораѓај, тек ќе се зачедруваат. При крај си, уживај уште малку во бременоста:)

На Tess36 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    279
    Дали после 38 недела е нормално да ги чувствуваме поретко? До вчера лудуваше, сеа некако слабо ја нема..

14. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    Да сте здрави и живи и што побрз опоравак

На Pipismel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    леле човек збори ми за раштрафување вчера малку понапорен ден на работа бебе лупа на најјако мочам на 40 минути си дојдоов дома од работа вчера ми беше напор да соблечам чизмите ......како да ме кинат препоните .....од сабајле не е толку страшно

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.996
    Допаѓања:
    12.340
    Лелее затресувањеее уште едно. Земјотрес ми прајш во зградава е муабетов (facepalm)
    Сѐ си мислам до папочната да не е, да не му пречи некаде, да ја турка со рачиња.
    Многу страв ме фати. Едвај чекам ехо. На ехо би се видела папочната каде се наоѓа, така?

17. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    3.261
    А зошто би му пречела папочната? Мислиш да не е околу врат или нешто? Се гледа мислам каде е. Мене на последен преглед ми кажа докторката нема папочна околу вратче и ми покажа еве го вратчето каде е, чисто е.

18. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.996
    Допаѓања:
    12.340
    Да, од мрдање да не му е на вратче. И кај мене последниот преглед провери дека нема. А читав дека може околу раче ноџе и тогаш така да се затресат, за да се ослободи. Ама што знам, ако е на некое место како вратче, понепожелно е.

19. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.380
    Допаѓања:
    3.261
    Не знам искрено, не сум читала за тоа. Нормално е и да мрда и да ика и да тресе :) Јас информацијава ја добив зошто прашав дали имам услови за природно да се породам па и тоа провери докторката. На тоа остана.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Офффф, од пусти страв да не тргнат да излегуваат порано, пазам и како мрдам. Ајде уште само една недела. Ти благодарам.

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.