Мила за бремени екстра се Лактиферон грчките, ептен се добри и баш се за деца и трудници. Никакви тегоби не прават на стомакот, јас на пример од Хеферол премногу мака имав со желудникот уште пред да сум бремена.
Знам, читав тука сите се фалеа, а јас никако не можев колку шанси и да и давав, ноќе од нервоза кога ќе се заплеткав ја зафрлав низ врата, мм умираше од смеење. Поминавме некако и без неа, ќе ја чувам за некоја идна блиска трудница, може ќе и се најде.
И кажав и на @АнаМаријаД мене железото минатиот месец ми беше 9.1, почнав да пијам пренатални од Џејмисон и да го јадам тоа со маџун, какао и таан. Денес мерев на 20.6 ми е. Пробајте го тие што имате мака со анемија, здраво е и вкусно.
Jas se satirav pred edna nedela. Ne gledam pricina zosto da ne se farbas, sto ke odis taka pobelena vo kosata ako imas beli vlakna. Gledaj samo da e bez amonijak i gotovo. Toa e moe mislenje i stav. A sekoj si odlucuva na krajot od denot za sebe
Од кога ќе ги испиеш Лактиферонот, можеш да продолжиш со Ферозомал, мене така ми препорачаа и супер ми беше железото, дури и после царскиот не ми падна Те читам редовно и да знаеш дека ќе се среди сè
Јас милион пати се исфарбав во бременост и никако не ми фаќаше бојата убаво,со фарба без амонијак. Па земав и со бланш се офарбав па со триста фарби со амонијак,нема гајле можеш да се фарбаш
Мајки ми излезе херпес на уста а сум 7 недели бремена Дали смеам ацикловир или нешто друго да ставам?
Од сега гледам, се надевам дека уште ќе ти користи одговорот. На следниот преглед истиот гинеколог кога прашав за положбата на бебето ми кажа не, убаво си е застанато, као демек таа ми искоментирала за тоа дека било долу спуштено, а ми искоментира и за другото ама не навлегов во дискусија. Инаку се породив природно, на цтг покажа болки, јас не ги осеќав, отворена бев 6 цм. Болки почнав да осеќам некои 2-3 саати пред порагај. Прво со помал интензитет, после почна појакото. Со туркањето одеше потешко, ама јас си бев крива, ми викаа дека не туркам убаво. Се породив во 37+2.
Не се фарбав во прво тромесечие, но од второ веќе си се фарбам редовно со фарба без амонијак, со истата што ја користам и пред бременост. Мене супер ми фаќа, сè ми покрива.
Јас од секогаш сум имала ниско железо, пред да остснам бремена, 6,7,8… Сега кога испитував од макс референтна вредност 30 моето железо беше 29,92 дури чудно пречудно за мене… Не примам никаква терапија, али ова го препишувам на редовно пиење какао во бременоста, без шеќер без млеко… Друго се исто внесувам како и пред бременост, а претходно не пиев толку какао, сега го заменив со кафе и редовно си пиам…
Репорт од Цтг 38+2 Бебе си расте 3470гр, вода си има, постелка уште 2/3 степен. Позитивно е што се спуштила надоле, во канал. Тоа било боцкањето од внатре, ниско е веќе ама може така да си тера и со недели. Изгледа се исплати пешачењето. Негативно е што според моја висина и негови мерки од око за карлицата, ако расте уште може нема да ја истуркам природно, ама ќе сме пробале и не е конечна одлука има време, може нема да накачува многу. @Lina-Detelina наредно цтг ми закажа за 1 недела @elenaklasik прашав за положбата ми рече дека е супер наместена за природно.