Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Суупеер!
    Сега со лесно, опуштено, пешачи, движи се, си знаеш веќе. :)
    Како осеќаш движења сега? Осеќаш промена откако се намести поправилно, освен боцкањето?

Снегулк@23 likes this.
  2. missswety

missswety Истакнат член

Мешиња од утре 34та недела, од вчера имам болки доле ниско баш како за пред добивање ај реков ќе помине ништо страшно да не паничам само. Цела ноќ ги осеќам болките, половината така не ме боли константно ама имам болки и таму. Е сега од сабајле и задникот ме боли како да имам напон за во вц цело време. Накратко кажано се ме боли. Некоја да била во ваква ситуација ?

3. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Јас на твое место би отишла на преглед ако сеуште траат болките.

ivance.., missswety and 1209 like this.
  4. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Јас редовно се фарбам со истата фарба како и пред бременост, тетка ми е фризерка и до сега ме нема опоменато да ја сменам. Може не е правилно незнам

Снегулк@23 likes this.
  5. Buce26

Buce26 Истакнат член

Здраво дали можи некој да ми кажи искуство со ова. Матичниот ми е дури во понеделник на работа.

Attached Files:

6. jolooo_

jolooo_ Истакнат член

Супер е резултатот имате антитела (јас кога го видов мојот резултат испаничив, но после матичниот ми кажа дека е супер така треба да биде)

7. Buce26

Buce26 Истакнат член

Фала ти многу

8. Cence

Cence Популарен член

Треба да ги споредиш ИГГ и ИГМ од исти вредности (рубела игг и рубела игм).

ИГГ позитивен, значи дека некогаш си ја прележала таа инфекција и имаш антитела од истата.

ИГМ позитивен, значи дека моментално имаш некоја инфекција и треба да се третира.

Двете негативни, значи дека немаш имунитет за тие инфекции, односно немаш антитела.

Ceneva likes this.
  9. missswety

missswety Истакнат член

Ќе отидам баш после да видам што ќе каже, викенд фаќа па да не е нешто сериозно а јас дома да ди седам

10. gothchick

gothchick Популарен член

Вчера вечерта многу активна, цел стомак ми мрдаше и на мм му викам гледај сега за инат ќе ја качи главата нагоре во последен момент:D. Болни се движењата уште стига до ребро да удри, ако што е спуштена. Со лицето уште си е така само пониско е, ама ете даде негово мислење дека положбата била супер, а му верувам. Ептен кога седнувам ја осеќам, прекршена нема шанси да седам мислам главчето и го смачкувам ме пржи нешто:Dмноогу притиска и боцка, многу.
    Имам трема голема, уште се убедував со докторов дека сакам природно и што побрзо да е…заборавам какви болки ме чекаат од возбуда:rofl:

Giovanna and elenaklasik like this.
  11. girlboy

girlboy Истакнат член

Здраво девојки имам некои болки во грлото проверив крвна слика малку покачени леукоцоти и гранулоцити, имам некоја бактерија на крајниците бидејќи имам некои бели како каменчиња. Ми земаа брис од грло и нос но докторката рече да не чекам резултати да пијам оспен. 28 недела дали е паметно да пијам уште пред да бидат резултати од брис

12. Freckles.

Freckles. Популарен член

Да, зашто имаш веќе гној на крајници и може да почнеш и тт да креваш. Штом ти е даден оспен безбеден е во бременост.

girlboy likes this.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Од вакцината е ова што ја имаме примено ко мали и така треба да биде, значи има антитела и нема ризик од заразување во бременост.

Снегулк@23 likes this.
  14. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Здраво мешиња,
    Јас само што се вратив од на преглед, според менс сум 24+5, според мерки 25+5, така ми е од старт и си тера.
    800г е веќе, како дадичка помало меше т.е одговара на 24та недела, нозе долгиии за 26та.
    4,3цм цервикс мерен, бебе со главче си е уште на долу.
    Мерките од скриен шеќер покажуваат вака, ќе ви пишам според нивни мерки кои се границите, пошо очигледно не е исто како Мк. Прво боцкање 94, а граница 95, второ боцкање 141, граница 140, трето 85-граница 120. Според докторка не е ништо страшно, само да пазам со унесување шеќери и помалу јагленохидрати.
    Одма прашав за царски дали ќе мора, се насмеа нее ми рече, ќе се прати бебе колкаво ќе е, плодова вода ама прво се оди со индикација за природно секогаш. Ми олесна, а за храна ќе се придржавам како ќе речат.
    Ми препиша и компресивни чорапи оти ми отекуваат на вечер, да не знае некој колку пари се Мк? Да не лупнам тука дупло повеќе.
    Прашав за Ддмери оти и тука прочитав, а и Ск на скринимг се зачуди како не проверуваат во Австрија. Кога и кажав на матичнава тука, направи една фаца зачудена како тоа ддмери провериваат во бременост без некој индикации.. не е за да ми даде упат оти според неа нема потреба, се е во ред.
    Кои мерки се поточни за одредување последен термин според вас? Она се води секогаш по тие колкав е плодот, а не последма менс.

Чим е се во ред, одам сега да превртам стан од корен оти гости се најавени.

Last edited: Jan 27, 2023
  15. CareTee

CareTee Популарен член

@Bubish26 За последен термин секогаш ме воделе по прв ден од последен циклус и во претходната бременост и сега. Ама па исто ги зимале во предвид и самите параметри на плодот. :?:

16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Со првото не можам да проценам хаха оти 10ти го имаа пишано во Австрија краен, а 20ти во Ск огромна разлика а се породив 14ти.

CareTee likes this.
  17. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Одлично!
    Ќути, за главата поставеност ептен му ја изнадумав. А за што ли не! |(
    Туку, чек, како е со лицето завртено? Пак накај стомакот, ама не пречи? Или некако странично, ама сепак убава положба зазело?

gothchick likes this.
  18. Giovanna

Giovanna Популарен член

@Bubish26 јас земав компресивни хулахопки, скоро 4.000 беа. Овде не препорачуваат поединечни чорапи туку баш хулахопки труднички за да не се изремети циркулацијата. Инаку моите се со прв степен на компресија, пошто има и тоа врска, не знам што точно ти препорачале на тебе.

19. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

И јас сега идам од преглед. Цтг покажува до 100 болки, а јас не ги осејќам. Сестрите испаничија ама не сакаа да покажат пред мене. Др вика добро е. Отворена еден прст. За наредно ми рече на 31ви да се слушниме за да знај според распоредот како да закажиме. Ако издржиме до тогаш си викам.:)
    И кај мене е ниско вејќе главчето.:nod:
    Помина и прегледот со рака. Среќа кратко траеше, ама не можам да речам дека беше нешто страшно.:whew:
    Допрва "страшното" следува.:D:worried:
    38 +5 сум јас според последна меснтруација. Мојата е 3кг тешка.
    А за тоа со лицето на кај е завртена заборавив да прашам.(facepalm)

20. DaftyCrafty

DaftyCrafty Истакнат член

Мерките таму се во mg/dl, а кај нас се во mmol/l. Ако те интересира по нашки, се дели со 18, ама како и да е, супер ти се мерењата. ;)