Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Кај мене во прва бременост, имам кажано, во 36та недела имав до 100ка исто. Не ги осеќав ниту јас.
    Терав со контракции шарени до 38+5 и се породив.
    Е кога бев веќе отворена 1 прст, брзо се одвиваше отворањето.
    Ќе пратиш ситуација.
    Со лесно да ти биде! (fingers)

Lina-Detelina likes this.
  2. gothchick

gothchick Популарен член

Напред накај стомак гледа, може си имаат искуство знаат дека можат да го средат тој дел или дека се менува при контракции пораѓај поим немам не прашав детали:D
    Леле се нервирам ваму не мерат контракции ни со рака нема преглед. Може и јас сум така а не знам:D
    Не се замараат само ако е лошо цтг(срценцето), болки или водењак.
    Ох се ближиии времето, кај тебе ми изгледа побрзо ќе биде:inlove:

Lina-Detelina and elenaklasik like this.
  3. ivance..

ivance.. Популарен член

Јас мислам дека нема да дочекаш 31 (fingers):l:

Lina-Detelina and gothchick like this.
  4. girlboy

girlboy Истакнат член

Јас секаде се обратив и веќе не знам каде 28 недела сум веќе 7ми месец и во последно време не се чувствувам баш најдобро и сум многу исплашена значи станав хипохондрик, не можам да спијам хаос ми е во главата дали имате некој совет, си плачам скоро секој ден и одам по доктори, сега бактерија во грлото јас испаничив и снимив сто филма во главата

Снегулк@23 likes this.
  5. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Во кој смисол не се чувствуваш најдобро? Ако имаш бактерија во грло, ти дадоа некој антибиотик? Од што се плашиш?

6. girlboy

girlboy Истакнат член

Па не физички вака не ми е нешто освен сега грлото и тоа што два месеца наназад кога легам на грб ми вибрира во грлото но ме слушаа три пати и ми рекоа немам ништо на белите дробови, ама вака психата цело време мислам на болести и такви работи се ми е страв дека ми е нешто... а за грлото да ке си пијам оспен и брис проверив

7. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

За колку време се породи кога беше отворена 1 прст?
    Леле и што треба сега да очекувам, болки?

8. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Штом е психата проблем, обиди се да поразговараш со некого. Дали стручно лице или блиска личност.
    Читај книги, ако имаш нормална бременост шетај, пешачи. Пробај вежби за дишење или медитација. Гледај серии и филмови. Обиди се да најдеш нешто што барем малку ќе те опушти. Ако не помага ништо дефинитивно разговор со стручно лице. Некогаш ни треба малку помош од страна да се справиме со сите мисли и чувства што не преплавуваат во вакви ситуации.

Снегулк@23, 1209 and girlboy like this.
  9. girlboy

girlboy Истакнат член

Се надевам дека ке се средам бидејќи општо вака многу паничам за се и сега веќе претерано е. И не можам да уживам во бременоста како што треба и баш се нервирам. Почнав и доктори да менувам од тоа што се си мислам нешто

Снегулк@23 and sanji4444 like this.
  10. elenaklasik

Од денот кога ме провери, ноќта веќе до три прста се отворив, во меѓувреме отидов на болница, бидејќи околу полноќ почнаа посилни контракции. Значи веќе почнав да ги чувствувам. Не се занемаруваа тие, бидејќи на одредено време почна постојано да стега.
    А претходните денови не знам, можда и тогаш сум била еден прст, а не сме знаеле. Ама тој ден ме провери, бидејќи и цтг-то покажа посилни чести контракции.
    Ама нема правило, и тој тогаш ми рече, можеш да чекаш цела недела отворена. Ноо, ете на бебето не му се чекаше. И да ти кажам иако беше на полноќ (маж ми дури ми вика, "а можеш да издржиш до кај 4 и пол?" :D, демек за да се раздени), многу полека си возевме, си стасавме, плодност беше празно, мојата договорена докторка беше на смена дежурна, инаку ќе требаше да ја викам, полека со сестрата ме спремаа и за 6 часа вкупно сосе отворање се роди беблето мое, шо сега по цел ден трчка дома и си мели :D

Ќе си пратиш ситуација, без страв. Јас, за разлика од сега, бев многу поопуштена, си го имав сфатено како природен процес, дека бебето треба да се роди, и природата си знае како.
    Се присеќавам сега на тоа, потребно ми е.

11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Кај мене траеше со сааати хаха кај секој е различно, мојот пород траеше цели 18 саати од кој 10 бев на болница, од 8-13ч бев 3 прсти отворена, од 13-15 бев 5 прсти, во 18ч се породив.
    Во негде 11ч вечерта падна чепот и почнаа болките ама немав абер од отварање...

Lina-Detelina likes this.
  12. Tess36

Tess36 Истакнат член

Од кога почнувате да мачкате ланолин? Многу ми се суви брадавиците, како подбелени. Или со нешто друго да мачкам?

Снегулк@23 likes this.
  13. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Jas bez pernicata ne zaspivam, ko na oblaci da sum :D

14. gothchick

gothchick Популарен член

Можеш слободно, јас мачкав кога имаше потреба 35 недела не знам точно. Сега ми се нормализираа па нема потреба иначе ќе мачкав уште.

Снегулк@23 and Tess36 like this.
  15. Tess36

Tess36 Истакнат член

Ти благодарам, и јас сум 35 недела, одма ќе почнам.

Снегулк@23 and gothchick like this.
  16. elenaklasik

@gothchick да те прашам, пошто заборавив.
    Од кога почна да го имаш тоа боцкање надолу, се сеќаваш?
    Или сега 37ма 38ма повеќе?
    И мене ме боцка.

17. Carolin.

Carolin. Популарен член

Здраво мајки, 10та недела сум, во понрделникот бев на лекар се е во ред фала богу, железото ми е паднато ми дадоа витамини да пијам. да ве прашам имам водест исцедок последниве два дена нема мирис нема ништо ама понекогаш се чуствувам како да сум се подмочала, нормално ли е или да се јавам кај матичниот да ми да нешто?
    Само си правам некои филмови дека нешто ке тргне наопаку..

18. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Психата страшно не пореметува сите. Мора да бидеш позитивна, штом бебе е добро опушти се. Да ти кажам за мојте дијагнози малку да те окуражам? Абе нема предавање јас решив дека ќе гурам до 80 години и ќе бидам млада и силна.

girlboy likes this.
  19. gothchick

gothchick Популарен член

Од крај на 37 или точно 38 беше пред два дена не знам, наеднаш еден ден почна претходно сум немала такви бодежи. Слични кога се тегнела да, ама не е исто чуството.
    Не е страшно кога и да е:angel:
    Тоа што е спуштена, прашав, не значи ништо може со недели да си шетам така.

elenaklasik likes this.
  20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Мене термините од циклус и мерки ми отстапуваат со 7 дена. По циклус термин ми е 3ти Април, по мерки 10ти Април. Баш некни на трет скрининг го прашав Димчев како е правилно да рачунам и ми кажа да рачунам по мерки пошто во ептен рана фаза сме го корегирале терминот и евидентно било дека е зачнато покасно. Така да јас си го рачунам 10ти.