1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    22.329
    Од каде ги имаш земено хулахопките? Јас имам испуштена вена на левата нога, на листот, но и малце над коленото зафаќа. Не ме боли, никогаш не ме болела, ама сега приметив во бременоста како да ми е помодра од претходно. Дали од зголемена циркулација или не знам. Претходно правев доплер редовно и се си беше уредно. Планирам здравје после пораѓај и доење да ја исушам со инекција. Имам чорап таков од стапалото до препон, ама ни еднаш го немам ставено сега од склет. До душа и кога го купив на прсти се брои колку пати го ставив. Хулахопки може повеќе ќе можам да поднесам. Ама што е со цената жити се? Чорапот околу 1000 и нешто го имав купено од Медикус Плус.

2. Thinkerbell.

Thinkerbell. Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.461
    Допаѓања:
    3.513
    Тие што сте примиле флостерон, какви реакции имавте? Да се спремам да не паничам :)

3. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Се надевам дека ова е некоја фаза и ке ми помине знам дека нема причина за стрес но паничам и морам да се вратам у нормала ☺️☺️☺️

4. Maryybb

Maryybb Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2022
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    35
    Здраво девојки, потврдена бременост од гинеколог 6 недели, пред два дена бев бидејќи ми се појави кафеав исцедок но примам терапија и се е во ред, но ме интересира кога за срцева реакција?

5. Kateruna

Kateruna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2020
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    845
    И хормоните си го прават своето. Дружи се со позитивни личности и прави си кефови на душа

На girlboy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    20.820
    Кај мене се слушна срценце во 8ма недела според циклус, а бебе одговараше на 7ма.

На Maryybb му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Maryybb

Maryybb Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2022
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    35
    За неделите си одговара се, следен термин ми договори за во понеделник па се надевам дека ке слушниме тогаш.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.106
    Допаѓања:
    10.778
    И јас се збунив од цената, ама си платив ко попче (facepalm) Тие што не се за трудници се по 2000 и нешто. Знаат каде да профитираат како и вообичаено.
    Инаку овие се од медикус хелп, еве баш овие ги имам.
    https://medicushelp.mk/p/121/mediven-elegans-hulahopki-za-trudnici-ccl1

Инаку не да се с'клет, за облекување ако не е тука маж ми сто пати ќе се препотам додека да ги натегнам, а после тоа па ме фаќа дополнителна нервоза од компресијата. Искрено не можам да се борам секој ден по цел ден со нив, некогаш не ги ни носам па што сака нека биде. И онака две вени веќе отидоа. Среќа немам тромбоза, па ќе ги решавам здравје на есен.

9. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.533
    Во Анни Фарм имате Премама 1+1,и во Линцура аптеките исто вчера земав.

На Снегулк@23 и AniSk им се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    22.329
    Претерана е цената, ама кај нас се што е увезено, особено па за трудници и деца е со нереални цени. Гледам германски се, сигурно во Германија се упола цена, ако не и повеќе.
    Инаку попаметно ми е изгледа да не ги купам. Со маж ми се разминуваме скроз со спремање за работа, нема како да ми помогне. Среќа е што немам тромбоза и јас да, ама не сакам да се оставам така. Здравје кога ќе има простор би ја санирала вената, а можно е и да се две испреплетени една со друга.

На Снегулк@23 и Giovanna им се допаѓа ова.
  11. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.106
    Допаѓања:
    10.778
    Искрено не ни знаев колку се додека не ме стаписаа на каса, па ги земав без размислување така тазе излезена од лекар. Да имав време да размислам може и јас ќе мислев како тебе.
    Бев и на доплер, знаци на тромбоза нема за среќа, клексан ќе морам до крај и претпоставката е дека нема ни да тромбозира со таа терапија. Чорапиве се повеќе да помогнат за циркулација и да превенират дополнително попуштање.

12. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    856
    Прими флостерон, како си?

Па јас имав зголемени бранови топлина низ цело тело и како тахикардија чувствував.

Бебе мирно, нема да го чувствуваш многу (овој дел најтешко го поминав).
    Веројатно тоа е и поентата на самата инекција.

На Thinkerbell. му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Aida ida

Aida ida Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2023
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    5
    Zdravo Dami dali moze nekoja da mi odgovori sto znaci pokacen Progesteron.. Blagodaram

14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    22.329
    И јас примам клексан од 0.2, се надевам игра улога и бо ситуацијата со вената меѓу другото. Како и да е, важно е што немаме знаци на тромбоза, ќе се санира колку што може после породување.

На Giovanna и princess5 им се допаѓа ова.
  15. Maqy

Maqy Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2022
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    31
    Во која болница и кој доктор?

16. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.781
    Eve i kada ima premama 1+1 gratis :) Screenshot_2023-01-28-08-50-03-480_com.instagram.android.jpg

17. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    12.407
    Како ти е сега, ти помина?

На missswety му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    :hai:Читајќи ве вчера за отварањето, синоќа си мислев готово ноќва ќе се отворам, ќе добијам болки и ќе се породам.(facepalm)
    Па така цела ноќ ја поминав со стврднувања, грчеви. Што од мисли, што од што не знам, ама нема ништо сеуште. А можно е да сум метеопат дотолку, па на промени стврднувања да ми се јавуваат? :?:
    Нели тие не треба да се сметаат како вистински контракции? Само оние што болат вистински?
    Многу е вака измачувачки, да чекаш и следиш. Најтешко е да се самоследиш. :(
    Инаку и денес си продолжува стврднувањето, не знам колку плус треба да очекувам за да се јавам.

19. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    12.407
    Си реков дека ќе ти направам мисла :$ не требаше да ти кажувам.
    Сега ти преостанува да си следиш, колку можеш посмирено. Во добра недела си веќе, немаш потреба од притисок.
    Стврднувања како и претходните се очекувани, и тие поминуваат.
    Ќе си пратиш состојба и самата ќе знаеш ако нешто си почнува.
    Менструални имаш?
    Мене тие ми се од секогаш :worried: :whew: многу ми се језивки, дури и кога добивав менструација, ич не ги сакам.

На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Нема врска, ти само сподели свое искуство. И сама сум свесна дека негде отварањето е со денови, негде почнува со прст и брзо продолжува. Ете тоа е тоа за мислење, барем да беше кај сите исто.:D
    Не знам што чувствувам веќе. Стврднувањава навејќе ги имам. Менструални слаби по некоја. Ама нив си ги имам па скоро цела бременост.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.