Во исцедокот како да ми се виде ептен ептен бледа розева боја.Сега не знам дали да паничам или е нормално си реков прво тука да прашам.Поздрав мешиња
Јас со првото се породив во штип. И тогаш пред 4 години требаше да се закажува кај некој доктор за царски пред време, немале персонал Така ми кажаа тогаш. Си помислив што ако не оди природно, па треба итен царски, што тогаш ќе се случи, кој ќе направи зафат ако не е закажано? Мекушка, не се грижи, страв постои без разлика природно или царски. Ќе биде се добро. Ајде па утре пиши што ќе направиш, кај која докторка ќе закажеш? Јас кога се пораѓав, ме породи др. Бранкица, всушност она ја држеше цела болница, нон стоп беше таму, добра е докторка. Ама не знам дали е она и за царски, мислам не.
mojot doktor bas kaj nea mi rece da odam da ja najdam,kaj doktor brankica,ja znam,, nea mi ja preporaca, jas koga se poragav pred 7 godini isto vo stip,, pred 7 god me porodi magdalena,, t.e se porodiv prirodno,, pa zdravje ke videme utre sto ke bide,,, ili taka ili ke si cekam prirodno pa sto mi gospod dade toa...
@Mekuska е па супер, мене ми се допаѓа она, баш беше онака посветена на работата тогаш, и растрчана на сите страни Утре ќе видиш, разговарај со неа. Мада мислам и таа ќе ти предложи да одиш на царски, бидејќи тогаш кога мене ме прегледуваше, бидрјќи ми беше огромен стомакот, па помисли дрка и бебе е огромно, веднаш ми спомна за опција царски и тоа барање и закажување доктор унапред. Нека биде онака како е најдобро и за тебе и за бебето @Едно Чупе можеби ти се причинило, зависи шго боја долен веш носиш Навистина јас така некогаш се имам штрекнато кога немав дневна влошка па си студирав бојата, од бордо гаќите ли е или не е А која недела си ти?
21+1 сум нови ми се си купив во бела боја а до сега црни и во право си пред да ги менвам туку ги студирам си барам повод за паники.Дури ги носев црните барем не се замарав да си се вратам на нив најарно
Јас со тоа тоалетната хартија така колку стресови си имам направено. Како малите деца во дм се фаќам де за некоја со мечиња де со цветчиња во бои па после срце коковче
Mesinja,naminav da procitam kako ste i epten mi e milo ona sto citnav deka ste dobro,a bogami i psihicki dobri i popoleka spremni za ubaviot den.Taka i da mi ostanete Kakva samo pomos i podrska dava temava.Zaradi nea vredi da si na forumov.Posle toa sledat tetite kako "od 0 do 6 meseci"i se taka po red.So lesno.
Eve i jas da ve pozdravam site, i bas kako sto kaza @galapce , temava e prekrasna, kolku samo dobredojdeni mi bea site soveti, spodeluvanje na.iskustva. Pisuvajte,druzete se, i brzo ke pomine bremenoata, ke si go docekate najubaviot den...cekame novi vo temata za Bebe
Фала ти за поддршката мила. И јас си помислив, ама како подсвесно да знаев дека не бива. Јас мислев дека лажните контракции се безболни, ама не излезе така. Туку повторно имав исцедок. Розовкаст. Утре планирам да си се јавам кај мојот доктор. Со него некако најдобро ми е. Најубаво ќе ми објасни. А, бебенце послабо мрдаше и денес, затоа сега клоца и скока. Прочитав погоре дека и ти паничиш а? Епа тоа е... Не било до мене само. Туку нели пишувавме погоре дека грешат во мерките... Затоа немој барем ти. Барем ти имаш искуство, ајде ние првородките не знаеме што не чека. Тоа дава поголема напнатост. Го испи ли антибиотикот?
Za greski vo merkite e sosema tocno.Nas ni kazaa 3300 gr.a nie serodivme 3850 gr.i toa na pocetok na 37 nedela spored menstruacija,a spored merkite celo vreme bevme plus 2 nedeli.
Го испив.денес одам да се видам со докторја да видеме за царски..не се издржува веке... Психата ме мава...јас цела ноќ сонувам бебе..како сум го родила.како ме правеле царски.како разговарам со сестрите...со доктор..од што сум преоптоварена со мислите....само безвезе сонувам.џабе што имам искуство..баш тоа лошо искуство ме.тера на паника...
Епа јас како да се тешам ми го измери 4200и да се тешам дека ми е помало или........поголемо...како и да е..јас сум исплашена...како си ти галапче се опорави ли целосно бебе лкако е..колку направи..поздрав
Dobro vi utro mesinja,i ovaa nokj pomina mirno bez nitu edna bolkicka sto mi e cudno,barem laznite da gi osekav,vaka nisto,eve se spremam sega za novo ctg iako nemise veruva deka keme zadrzat,neznam kolku obicno cekaat posle termin.za kilazata na bebe nesakam ni da pomislam,posledno merenje bese vo 7mi nesec i mi rekoa malku krupnicko bilo,a sega mozam samo da zamislam,oflele mamicki se iznamaciv vaka cekajki,od edna strana sakam veke da se vidime oci vo oci so tie famozni bolki,da se presmetame,a od druga potajno si velam ajde i denes belkim ke me pustat pak doma,epten sum komplicirana.
Ke gi iskusis bolkite..ke gi osetid,,,ke sakas vo toj moment..da zavrsi sto pobrzo bez razlika kolku bole,,.do lesno denes.i da.se pojavat bolki na ctg...
A mene sto mi utnaa celo kilo 3500, celo vreme... Koga go stavija na vaga posle raganje koga rekoa 4400 mislev me zezaat nesto i toa i maticnata, druga privatna doktorka i vo Cair site mi zgresija, neznam zasto taka jas znam po merkite na koskite odreduvaat tezina, a od kaj znaat kolku mevce, salce ima bebceto... Moevo bese bucence so ogromni obrazi
Mamicki pak me vratija,sega me gledaa i na eho i rekoa pak ctg vo cetvrtok i ako seuste nema nisto ke probuvaat do provokacija i tie raboti..ajde belkim denes ili utre ke si dobijam prirodni kontrakcii..
Ти верувам дека ти е преку глава. Ако имаш можност како што велиш договори се со докторката. Ќе ти олесни барем. Јас па веќе и не сонувам. Немам време за сон. Цела ноќ сум во болки. Ете, конечно се јавив кај мојот доктор и вели ако сакаш дојди на цтг и да те видам, ама сепак на одделение кога ќе почнат болките во интервали. Цела ноќ болки, станувам, ништо... Денес пак исцедок и тоа бааѓи... Ама, тоа било нормално. Почнало ширењето...
Ајде мила. На пола ти се исполни желбата. Нели држ - не дај си, како што сум и јас. Туку ќе почекаме а? Се плашам да ме фатат болки во интервали, а исчекувањето ме убива. Бре,бре ама сум непогодена...
Zenicki mene sabajle vo 4.30 me zatekna kafeav iscedok kako luspi se ispaniciv mnogu 6 nedela sum bremena so invitro vednas otidovme kaj mojot doktor i vika ne e malku iscedokot mi dadoa progesteron inekcija i da odmaram mnogu sum razocarana tesko stignavme do ovaa btemenost se plasam mnogo nekoi iskustva od vas nekoj da mu se slucilo vakvo nesto