Се уклучив истото да го прашам. Покрај такви идентични бодежи имам и болка во десен јајник, ми оди накај кичма, накај препон..ама баш убаво заболува 31+ сум, се осеќам нагло подуена во стомак оваа недела, па си викам веројатно до тоа е, расте бебе... Охх прво се молиме да останат што подолго внатре, за некое време ќе бараме чаре како да се олесниме побрзо...
Портокали со сласт јадам. Во живот немам јадено волку. Еве и сега ми се наводени устата од помислата. Јас кога испаничив за скратен цервикс, матичната ми кажа дека менструални болки може да aлудират на тоа, не ми спомна за бодежи. Може бебињата веќе натискаат лошо или како боцкање јас осеќав кога стапалото му беше точно на бешиката, на ехо видовме.
Прекинав фемибион пред два месеци од други причини. Оти испадна дека јодот ми пречеше на хашимотото. Ама додека пиев, пиев и метилирана фолна од 400 ради мутација. Ги земав двете секојдневно оти мислам фолната во фемибионот не е метилирана и со тоа, бар кај мене, не би дошло до 'предозирање', ако воопшто постои предозирање од фолна во бременост.
И јас имав исто така испаничив и бев на преглед беше свртена со ноџињата и маваше долу,а со коленцето на десна страна.
Ме заболува и мене кичма али ништо страшно може и од лежењето изминатава недела, менструални болки немам али затоа со ова бодеживе неможам да стојам на нозе ни да седам, почнав лежејќи и да јадам веќе. И двете бебиња на последното ехо беа ептен ниско едното со главчето наместено надоле, другото легнато врз бешика, затоа и се плашам да не тргне нешто порано. Се молам само да издржиме уште 6 недели барем.
Јас заради болки во кичма и стомак отидов прееска на ургентен до Систина. Таму др.Корнелија ме прими се си беше ок со бебето,на цтг ме стави мирно беше и тоа. За болките ми кажа кетонал и спазмекс да пијам дека се од уринарната инфекција сигурно. Ама луѓе страшни болки,прво мислев од лежење дека се во кичмата ама нема шанси толку многу од лежење да боли. И сега кетонал од кога испив се смири. Вие што имате пиено кетонал во бременост на колку саати го пиевте,и колку на ден максимум? Исто и спазмексот.Заборавив да прашам цела преплашена бев..
Denes kako rastrafena sum, dosta setav, za kotek sum, stomak pocna nisko da me boli ne mnogu ama pak. Se napiv vo 8 eden magnezium direkt, se mislam uste eden da se napijam i da spijam. Sto mislite vie?
Напи се слободно,баш преска коа бев на ургентен ми рече можам да испијам до 1грам магнезиум кога имам болки. Јас испив ама не ми помогна ништо тоа.
Еве 3 саатот сабајле јас будна. Ме разбуди болка некоја и како се расонувам гледам во сон пола стомак смачкан, во сон сум се превртила на страна ама малце повеќе префрлена и се уплашив многу. После некоја секунда еден млаз крв од нос почна, станав и веќе готово отиде сонот. Што се случи јас не знам. Знам дека не е повредено бебето ама сега дека е поголемо не ни има место вака, а не па смачкан пола стомак, грижа на совест ме јаде. Не ми се смејте, не е ништо нели? Може поспаноста збори (пишува) од мене
Ништо не е не се грижи.Си се наместило душичето на другата страна.Јас со синко така спиев безврска на полу стомак и коа не му одговараша ме клоцаше маваше растур дур не се поместев,така да сигурно ќе се бунело.
Ќе издржите, како нема. Ќе си мируваш и повеќе ќе се штедиш. Поситно се брои веќе. ___________________________________ Кажете чаре за кивавица, ем шмркам ем затнат носов, очи ми солзат. Кивам на пола саат овие 2-3 дена ми досади веќе. Цела бременост сум така ама сега и носов и очиве и солзењево... Не сум имала алергија до сега, можно ли е да е овој труднички ринитис? Смеам од овие да прскам? Едино тоа најдов дома од внук ми. Спојлер
Добро утро... На денот на овулација 3 дена по ред примав антибиотик нелорен инјекции плус декса, На првиот ден од инјекции имав незаштитен однос и потоа уште два пати... Тоа беше околу 20 декем, тогаш примав инекции, на 10 јануар имав позз тест, според вредноста на хцг некаде 30 декем е оплодено.. Страв ме фати, ми текна вчера дека примав инекции и сега сум многу исплашена... Некој искуство ?
Smees slobodno, jas toa koristam koga nosot mi e zapusen, a pola bremenost mi e zapusen do sega hahaha. Se sto e za bebinja mozes.
Мајки 7 недели сум бремена и има 2 дена како имам розево накај кафаеаво на секојдневната и болки во стомак Незнам што да правам Недела е а утре имам термин Дали да почекам
Сега ја сум пак на ред со грипов, аман веќе, ме повтори, со маж ми сме на смени по недела. Грлото ми е партал, и кашлам ама не многу, ми треба некој сируп за искашлување на природна база, друго ништо не ми даде матичниот, стандард парацетемол и витамини, да им се нема у лекувањето, многу се тврдоглави, ќе се угушам.
Да не чекаш, оди одма на гинекологија државно-приватно не битно, во таква ситуација ќе те примат одма. До сега требело да си појдена. Без паника, отиди и нека те ѕирнат ќе те покријат ако треба со терапија.
Има ли таму алпенкрафт сируп? јас пиев и мариа мед на база на прополис е.и ми помогна. Прегорен шеќер, пантенол за шмукање, и цинковитЗ (англиски се тие) шмукав 2 пати дневно. Инхалација можеш со физиолошки. Пробај нешто, лимони цеди, витамин Ц, Д, цинк за побрзо оздравување