Сируп за искашлување од бршлен е на природна база, има на поќе фирми. За смирување на кашлица од исландски лишај.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=507237044848065&id=100066853224643&mibextid=Nif5oz Премама 1+1
И јас ја помислив. И @gothchick ја мислев, ама после ја прочитав во друга тема, па си реков, тука сме сѐ уште Како е женски, штама некако?
Леле ништо кај мене нема и менструалните ги снема хаха Инаку мачно е, тежина, притисок, мноогу киселини, и пред да ме фатат навечер киселини ми се снеарнува, се препотувам, ме стега стомакот и почнуваат. Јас терам плус 40, ќе видите
Stama stama, jas denes stagniram zemam sila da odime da dokupime toa sto mu treba na verenikot za opstinskata vencavka. Za mene ne setav tolku kolku za nego. I posle nie zenite komplicirani . Inaku kiselini me davat celo vreme, sabajle miejki zabi i si povrativ , a so sudni maki gi mijam, mnogu mi paga tesko i gadno i toa od vtoroto tromesecje pocna da mi se desava, pred toa nemav problem so mienjeto zabi. Ama toa e ke se izdrzi. Za moeto se ke istrpam
200гр прегорен шеќер прелиј со 400мл вода и стај два ловорови листа и кора од еден лимон. Нека поврие 10-15 мин на тивко, па тргни на страна, процеди и додај една лажичка ѓумбир во прав и пола лажичка цимет. По една лажичка дневно земај од сирупот и ќе попушти кашлицата.
Стврднувања имаш? Мене најмногу тие ме нервираат. Другото се трпи. А и коската долу многу ме боли. Нојќе кога станувам за мочање го вадам од памет мм, ко ќе почнам да офкам си мисли готово тргнуваме.
Многу помалку од претходно, навечер два три пати ако стврдне и тоа не е ни јако ни ми се грчи како пред некоја недела. Затоа викам ќе тера уште, место да зачести ќе се заборави. Коска не ме болела исто одамна може од втор семестар дури. Многу ми е смешно и нервозно во исто време, не се трпам со мм се испокарав, свекор, девер, мајка ми, другарка. Ем сакам сега да биде и на шртек сум ем цела страв и паники. Од 32 цел да ми биде сега ќе фати 42 недела
Ќуути истата сум. Ем сакам да биде поскоро, ем ме фаќа страв, па си викам ајде стравот ќе се трпи тогаш и мислам на друго одма. Си се поткарувам и ја околу, си се разгалив сега после ќе ми биде тешко ако не ми ќутат вака. Ама нема да бидам вака напната и јас си викам.
Мене мм ми вика имаш уште 2 месеца по пораѓај, после ни ја ни никој не ти ќути. Ама и кај најблискиве се осеќа некоја нетрпеливост, дека сите запознаени со ситуацијата и затоа ваљда ми попуштаат
Пих, ние комплицирани? Маживе се нивоа од нас покомплицирани, ама не признаваат. Ќе се издржи сѐ, само да е сѐ добро, силни сме жениве. ----------- Денеска бев на причесна, помина и тоа, да не ми "тежи". И едно чистење дома со маж ми, во кое јас бев наредниче што лежи, тој службениче што извршува. И не ми е интересна ваквата улога, зошто ме мрзи и напорна е. Јас веќе не ми можам да се движам.. јадам набрзина и одма фаќам кревет. Немам ни место да јадам, ми се јаде, а се преполнувам од малку. Утре се враќа на работа докторот, бар така верувам. Да видиме што ќе бидне. Воопшто немам направено уринокултура. Да правам или треба симптоми да имам некакви?
Брисевите ти се побитни. Јас ради утрогестанот и серклажот гледам еднаш во 2 месеци и уринокултура да направам. Ако не само урина можеш со крвна слика.
Брисевите беа чисти. А инаку утрогестан ставам чат пат, досега едно 10тина пати. Што би придонел утрогестанот? Има ризик за развој на бактерија од него?
@АнаМаријаД спазмек на 5-6 саати рекоа може да пијам. Вие што сте 30+ дали имате енергија? Мерев притисок да не ми е низок но не е до тоа. Ништо не ми се прави, само ми се лежи и спие. Се надевам дека ќе ми се врати енергијата и силата, тек треба да перам, пеглам и се да спремам што е потребно
Сепак вагинално го ставаш, може да смени пх. Јас затоа и заради серклажот си проверувам ама на 2 месеци ко што кажав, не цело време.
Уште ставаш утрогестан? Во државна ми рекоа до 34 се става а матичната 36. Немаш потреба веќе. Од што се става со раце може да се направи беља за бактерија. Ама сега треба и брисевите да ги направиш, нека ти земе и од внатре, не само стрептокока и ќе знаеш или за тие пиша дека ги направи и ти се чисти? Ако е така немаш гајле. Уринокултира само еднаш правев заради тоа што покажа на крвна слика со мокрача плусче кај бактерии ама испадна чиста.
Јас користев месец и пол незнаејќи дека сум бремена вит Да од 2000... Пред една година имав испитано ми беше недоволно, па тогаш не земав терапија и сега ми текна реков да не ми прави проблем при забременување и одма сум останала бремена..сега ми е страв :/ што мислите вие, дали има штета ?