Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.451
    Допаѓања:
    18.702
    Кај мене во претходната бременост во 20та недела(прв пат измерен) веќе беше алармантно, 24мм. Си одлежав 10 недели па постепено почнав да се движам после 30та недела.
    Сега го мислам 3 годишново момче, ако ме стават пак на мирување што ли ќе правам со него...ма да до сега е разбран,не го кревам,внимава да не ме удри.
    Да не зборам за стравот и исчекувањето да изминат што повеќе недели..

На *malenavolena*87, smeshkaa, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Па мислам дека во сите продавници каде што продаваат креветчиња би требало да има. Види во Енци Менци, Бебе Хоум, ги фалат од Симпо и сл.
    Јас имам едно од Енци Менци, а друго од Пер Дормире.

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.159
    Допаѓања:
    6.703
    Леле фала ти многу, не знаеш колку многу ме смири.Ептен сум паничар, се секирав да не има некакво влијание на плодот.Јас околу 23та го проверив,изгледа баш околу тој период достига некоја повисока вредност.Хемоглобинот ми е во ред, значи нема место за паника.Фала ти уште еднаш.

На Tess36 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.159
    Допаѓања:
    6.703
    Фала Оли ќе проверам таму, јас го имам земено моето од Локо кроко и не ми се свиѓа баш.

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.034
    Допаѓања:
    8.520
    Oh stvarno ne znam ako po merki odgovara na 6 nedeli i 4 dena bi trebalo da imas srceva akcija.... Ama jas pak ke drzam i pustam sreka da se sluci nekoe cudo.

На nancyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Мило ми е што те смири малку моето искуство. И јас се паничев затоа што пред бременост борба водев со ниско железо, цело време со суплементи, ако стигнеше до 8 беше славје. И наеднаш во бременост високо, најверојатно од пренаталните, се консултирав со тројца доктори, сите ми кажаа дека е во ред и може да покаже повисока вредност додека земам суплементи и дека единствен приоритет ни е да го качиме хемоглобинот, што навистина тешко оди. Сепак прави си секој месец крвна слика, обична, бесплатно е со упат од матичен гинеколог, затоа што навистина многу варира, па ако има нешто да реагираш навреме.

7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.034
    Допаѓања:
    8.520
    Jas jadena ne jadena isto mi e, probav i so pomalku pasta, maki macam, mislam zabite ne mi se izmieni asalno od toa. Do sega uspevav da ne povratam ama sabajle bese nevozmozna misija blagodarenie i na kiselinite sto gi imam. Macninite vo prvo tromesecje bea slabi za ovaa gurusica sto ja imam. Ova e strasno. Nisto ne mi pomaga sto se ne probav. Ama toa e mora da se izdrzi :) posle ke zaboravam koga ke go imam sinko v race.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    1.783
    Нема потреба да паничиш за се,опушти се малку.Еднаш ти реков мислам тоа ти е од желудникот.Во бременост поради хормоните се олабавува мускулатурата тука спаѓа и таканареченото капаче на желудникот со што се враќаат желудочните сокови накај езофагусот,рефлукс што знае да предизвика свиркање при дишење,потсеќа на асматично свиркање.Башка што бебето веќе притиска одоздола нагоре и нормално е да се има рефлукс кај поголем дел од трудниците без разлика дали воочлив или тивок.

На Luminary и girlboy им се допаѓа ова.
  9. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.089
    Допаѓања:
    119.351
    @Sofi.ja слични сме јас и ти, мерев во 14та 38мм, во 16та-36мм

Заради тоа и ќе примам утрогестан изгледа до крај, а примам од прв ден по поз.тест.

Овој пат тешко лежење и кај нас со поголемите дечиња. Се надевам нема да се крати повеќе и кај мене и кај тебе.

Првиот пат од 1 прст отворена, за 6 часа бев 6 прсти а не ни осетив, со минимални болки, се си мислам бидејќи краток ми беше цервиксот, мн брзо се отворив јас. Овој пат дали и ќе имам време да стигнам до Бт, ќе се породам во попатна болница:tmi:

На mal.ecka, CareTee и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  10. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.427
    Допаѓања:
    5.110
    https://almero.com.mk/mk/shop/proizvodi/bebeski-duseci/proizvod/almero-baby

11. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Ништо мајки еве моментално имам болки благи како породилни и имам како мало парче крв не е тврдо туку како сукрвица

12. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.034
    Допаѓања:
    8.520
    Mnogu mi e zal sto minuvas niz toa. Mozam samo da predpostavam kolku ti e tesko. Nemam zborovi za uteha. Samo mozam da kazam drzi se i ne predavaj se. Te guskam

На AniSk и nancyyy им се допаѓа ова.
  13. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Да да Лактогин за пиење.

14. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Не ми е за тука прашањево ама најактивни сме.
    Мм е баш тешко настинат, најверојатно бронхит уште од декември имаше проблем обична настинка нели немаше кој не ја помина ама не се долечи и сега е направена поголема беља. Нема симптоми освен кашлање, понекогаш кивање. Има секрет што е скоро па спуштен на плуќа. Се лечи со сумамед и некои витамини.
    Не ми е за него прашањето туку, што ако дојде бебуш деновиве?! Он не е излечен и сигурно уште има за лечење. Нема да може да му е ни во близина, ни да го земе во раце, за бакнување не ни помислувам. Јас вака размислувам, ние уште не сме збореле, не знам ни самиот дали помислил на таа тема ама како да му кажам или спомнам за ова знам дека ќе има расправии и објаснувања со денови. Не дека он посакува лошо за сопствено дете, ама да се спомне и помисли такво нешто е шок сигурно.
    И да му помине, после колку време не би било опасно по бебе?

15. Telenovela00

Telenovela00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    421
    Samo sto se razbudiv i stomakot tvrd. Sega pocnav da custvuvam bolki kako onie den pred ciklus slabi i malku me boli i grbot dole nisko. Custvuvam mal nagon kako za wc. Srekja pa denes imam kontrola ke kazam. 36+4 sum.

16. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.312
    Допаѓања:
    11.733
    Болки при движење ниско долу кај срамната коска? Додуша баш таа како да боли.
    Нормална работа за 27+ недела, или да убрзам со следна контрола?
    :?:

17. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.264
    Допаѓања:
    24.741
    Првата бременост кај мене заврши со missed abortion кон 7ма недела имаше срце го слушнавме, потоа по 2 недели ништо, престанало да чука, крварење никакво, капка една немав, а од 7ма недела ми дадоја утрогестан, заврши со киретажа кај мене, правев испитувања ок беа, ми рекоја природна селекција, не било како што треба нешто со плодот, по 4 месеци останав пак трудна, бременост без проблем имав, 4 год е детето, сега еве 10та недела сум и пак имам страв малку од следната контрола...
    Само храбро, се поминува, жал ми е многу што поминувате низ овај период, ама ќе помине :hug:

На 1209, mal.ecka, sweet.woman и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.983
    Допаѓања:
    12.315
    Гуд морнинг!
    Веќе ме фаќа страв како се наближува. Само ми се вртат мисли кој ден ќе биде, како ќе биде, кога ќе се замислам дека сѐ поблиску е, трема имам.
    И зошто вака боли кога се тегне?
    @gothchick @Lina-Detelina имате вакви болки негде внатре при тегнење?
    Денес сабајлево вака ме здоболува, оф буши. Можно е да има сменето пак положба аман

Половинава ме подболува како вкочанета кога ти е, такво чувство.
    Четврток закажав преглед во Плодност, да видам денес утре дали кај мојов да одам.

Вие како сте денес?

19. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    јас ноќеск бев на ред со соновите ....страшно и со првата бременост ги имав дури и пречесто сега среќа поретко ме фаќаат .....може дека вчера цел ден глупости низ глава ми се вртеа важно ко ке се разбудам сум пресреќна што било сон

20. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Многу ми е тешко, цела вечер око не склопив, очи ми пукна од плач, се прашувам зошто дојде до ова, што е причината, прва бременост воопшто немав проблем, и страв ми е пак да се обидувам да забременам