Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Ние кога дојдовме од болница за кратко мм се разболе. Сам избегаваше да се доближува, а кога мораше, си ставаше маска. Јас ништо не му кажав, он сам така си одлучи :)
    Иначе додека се породиш и искочиш од болница, сигурно ќе биде подобар.

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Јас сум од 3ипол скоро со излези влези. Станав отидов до вц по голема, ми пристуде многу и ме фатија менструални болки. Почнаа на интервали. Се јавив кај докторот во 5:30 рече ако имаш болки иди, се истуширав и поминаа. А во меѓувреме се спремавме да тргниме дури и кафе направив.
    Му кажав пак на докторот дека поминаа болките ми рече тогаш дојди за два дена.
    И сега не знам што да правам, пак имам по некоја послаба, повеќе стврднување и половината ме наболува. Не знам дали да одам.

3. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    1.783
    Немој така те молам.Тешко ти е сигурно и ќе ти биде да бидеме реални,боли душата сигурно,ама нема откажување.Исплачи го,извикај се не се стискај.Прибери се направи испитување и ќе продолжиш понатака.Сигурна сум дека и сама си свесна и знаеш си прочитала секакви стории тука на форумов,и не се откажуваат.Нема ни ти,жени сме ние ќе стиснеме и ќе продолжиме.За некој месец повторно ќе останеш и ќе биде се во ред,се случуваат вакви работи и ти не си виновна за тоа.

На Sofi.ja, Bella_Stella, MinnieM и 4 други им се допаѓа ова.
  4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.983
    Допаѓања:
    12.315
    Ништо, кога ќе почнат баш силни, тогаш ќе одиш, сега полека се спрема телото.
    Кажи ми дали ти притиска надолу? Прееска многу ме притискаше, којзнае дали се местеше, сега се смири.
    Виење имаш во половина или баш како менструални болки?

5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    имам три абортуси до сега. првиот во 8 недела му запра срцето а бев 12 . закажан скрининг со надеж се да е во ред кога ми кажаа шок. ајде киретажа. вториот не се ни разви плод почнав да крварам огромни парчиња болки страшни. ајде на дочистување пак киретажа. трета бременост се во ред имам ќеркичка златна :inlove: ајде за второ бебе пак обиди и пак му престана срцето во 8 недела пак киретажа. сега сум бремена пак 19 недела терам се е во ред фала му на златен господ.

не очајувај и не се разочарувај. потполно знам како ти е. истото го поминав трипати за жал. ама си реков едноставно не биле мои. моето ќе си дојде. и навистина беше така. биди силна ќе помине оваа болка и ќе се радуваш пак. те гушкам :hug:

На Маја Т, Bubish26, 0ли и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Не притиска надолу, погоре си чувствувам движења.
    Баш како стегање, менструална болка ме фаќа.
    Леле не знам што да правам. Сабајле готова бев да заминам, ама по тушот ми поминаа. Сега од време на време, баш да не знаеш што да правиш.

7. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.983
    Допаѓања:
    12.315
    Негде блиску имаш доктор, да те види отворена колку си?
    Ама кога почнува отворањето, повеќе стега. Засега почекај.
    И поручек ќе пратиш, ако има нешто, ќе тргнете.
    Сами двајцата одите?
    А ме интересира, ко му ѕвона на докторот во 5 и пол, спиеше тој? :D незгодно ми е од вакви ситуации ептен

Последна измена: 30 јануари 2023
  8. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.762
    Допаѓања:
    7.821
    @Lina-Detelina , кај мене кога виде докторот дека веќе сум 2-3 прсти отворена имав опција да ме хоспитализира и да чекаме тука да дојди време за пораѓај.

Е сега јас живеам блиску до болница и избрав да си чекам дома бидејќи не знаевме дали часови или денови ќе бидат во прашање, а било што и да е за 5 мин сум таму.

Доколку се сомневаш, а мислам пиша дека си подалеку од болницата види и за таква опција.

9. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Не можам да одам и кај матичниов, знајш како ми е на две места како растргната сум, малтретирање ми е. Ќе си почекам. Прво е нема да се роди ваљда по пат. Сами ќе одевме со мм, ама вечерва е трета и свекрвица ќе биде со мене, ако испадне нема да бидиме бар сами.
    Да, др спиеше и се стопив и срам ми е и си викам си го искористив џокерот за вистинските болки ако бидат нојќе.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Епа тоа си викам и јас, ако почнало отварањто сигурно сум 2-3 прсти ако бев појќе ќе имав болки уште. И не ми се влегува порано во болница, да чекам таму со денови. Затоа не ми се оди, ќе си почекам.
    А кога ти рече да те ходпитализира, ти кажа дека само ќе те следат?

11. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Поминаа се е во ред. Спремав роденден и затоа не успеав да напишам. Бев на преглед се беше во ред матичната сакаше да ме боцне прогестерон ама рече прво едно цтг да направиме. Немаше ништо на цтг па се одлучи да не ми става прогестерон само да почнам пак со утрогестан. Изгледа сакаше да види ако имаше нешто на цтг ќе примав прогестерон. Најверојатно преладени ми беа јајниците така рече и матичната. Ама добро што отидов имаше психа жта да ме убие (facepalm)

12. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.983
    Допаѓања:
    12.315
    Да, можно е. Ако ти биле ладни нозете, може и од тоа. Еднаш така се преладив, тресејќи алишта од тераса, после како тешко во стомак, како да ме засекува ми беше.
    Со утрогестан подобро ќе ти е.

На missswety му/ѝ се допаѓа ова.
  13. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Толку помина тоа сега немам никакви болки. Благодарам на советите :hug: :l:
    Туку има некоја со мене што од 11ти февруари влегува во 9ти и што ќе се пораѓа на гак :?:

14. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.762
    Допаѓања:
    7.821
    Не прашав за детали искрено бидејќи реално сме премногу блиску до болница и веднаш одбив хоспитализација.
    А и веќе за неколку часа после тоа се породив.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mikica1212

Mikica1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    86
    Здраво, денеска ми стигнаа резултатите. Имам кандида специес. Докторот ми даде полигинакс уште пред една недела, бидејќи уште кога ми зема брис кажа дека сигурно имам кандида. .Инаку сум 14 недела. Дали некој има искуство со вакво нешто и на што треба да внимавам? Инаку благо не јадум многу а овошје јадам ептен.

16. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Јас од 14 влегувам во 9ти иначе не сум од ск.. со третото бев на Гак не би сакала пак ама никад се незна

На missswety му/ѝ се допаѓа ова.
  17. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    @Lina-Detelina кога те читам ме фаќа возбуда:D во исчекување сме, пиши за на пат до болница хаха. Инаку и јас така, па во муабет со другарка она ист случај ми рече ехе јас колку болки имав па на крај ништо не направи до 42. И така ме демотивираше дека сето ова е само лажни контракции и припрема на телото за денот. Не велам и кај тебе дека е така, сепак имаш напредок ти.

@elenaklasik мене пак ми се врати на спиење лепотицава, па само долу ја осеќам ќе мрдне изгледа со рачињата, слабо се тегне, ама и мајка и еве слабо се движи веќе втор ден :rofl:. И кога имам болки баш се менструални иако цел живот ме болел лев јајник за добивање сега некако двата и во средина измеѓу. Често почна да ме стега стомакот и за во вц, немам течна столица откако го прекинав магнезиумот, ама честа имам. Не знам дали и тоа е поврзано нешто.
    @juice_ се надевам дека ќе му помине. Цел ден тупам глава, не е едноставно да не може да си го фати детето, а некако втора доза антибиотици му е и не му поминува месец ипол, којзнае кога ќе се излечи скрос.

На juice_, Lina-Detelina и elenaklasik им се допаѓа ова.
  18. ana 2015

ana 2015 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2015
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    235
    Девојки да ве прашам колку често ѓи осеќате бебињата? Јас сум 26+1 од вчера послабо осеќам.Ме фака паника

19. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Има такви денови да колку паника сум имала. Еве 33+ јас кога ќе легнам сакам цело време да ми претка и сношти го немаше само некако слабо и си велам сега што бидна испаничив сон не ме фати. Еве сега одмарам активно е и тогаш мама е среќна..

На ana 2015 и Splendor. им се допаѓа ова.
  20. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    279
    Девојки за затнат нос некој лек побрзо да делува? Баш сега пред пораѓај пак ме фати, кај ме боли цело тело, секој мускул мислам, и отоци и се.. уште ова ми фалеше тешко да дишам