Земав јас од ДМ ланолин крема исто ми беа такви ми се лупеа па со кремата се среди. Со обична крема не помагаше баш.
Еве јас сум пресна денес од ехо, кај мене е свртено со главата доле. 31 +. Приметив разлика во движењата деновиве, т.е. претежно го осеќам долу многу ниско кај препони, не многу јаки удари, чести ама благи, накај десен јајник(баш се жалев тука дека ме заболува), и горе под ребра ама доста појаки удари. И икање осеќам долу ниско исто. Претпоставував дека се свртело и ми потврдија, мислам дека и кај тебе е така
Баш се надевам и јас дека е така. Би сакала природно да се породам, иако нели до сам крај е неизвесно. Моментално сум 29+3, има уште време за акрбоации. Фала за споделеното искуство.
Ништо страшноо. Скроз да се опуштите, нема гајле сонот. Многупати сум сонувала паѓање заби, гнасни, вадење, кршење. Изгледа кога сме напнати, психата вакви соништа произведува.
Јас на почеток сонував ми падна и тоа преден заб. А во тие моменти беше кога лежев првиот пат заради крцарење на почетокот уште. Мислам дека многу влијаеме психички на соновите. И ден денес имам лоши соништа, синоќа баш имав дека детето ми е со попреченост и ќе ни ја пали куќата. Скрос неповрзани работи, не дека не можеш да дадеш на значај во ваков период ептен сме осетливи на се, ама опушти се, одмарај релаксирај се, те/не чека голем момент кај што треба да сме јаки и психички и физички.
Фала ви многу ме опуштате. Многу ми е тежок денов, сабајле рано болки, а цел ден ништо освен стврднување, многу ми е неизвесно и уште требаше баш вечерва мм да е трета смена. Најсигурна сум со него, а вака ми е уште потешко сама. Може да излезе во секое време да го заменат и блиску е до дома, ама друго ми е кога е дома. Сама повеќе можам да испаничам. Секогаш неизвесноста ме убива, за се сум таква. Да се одвиваше се едно по друго од сабајле друго ќе беше, ич не почувствував ни страв ништо.
Нема потреба да се потресуваш толку, вредноста не е голема, јас не знам зошто ви прават стресови докторите кај нас, мене тука толку лежерно ми ја контролираат тероидната што стварно е голем плус. Јас почнав бременост од 5.6 тсх, прв триместар ми се движеше толку ама на секој скен се си беше во ред па никој не рече дека треба да се смени терапија, на втор триместар ми беше 3.20 и останав со иста, сега трет е 1.3, ама првиот најбитниот го минав со повисока вредност и кога прашав тука дали е проблем рекоа не ако си се развива плодот како што треба. Значи стварно нема потреба од толку потресување во вредности кои се повисоки ама сепак во нормала, посебно откако поминал прв триместар и се си е во ред со бебе, смири се, пиј терапија и ако проверувај почесто и се ќе биде добро.
Koga veke prekinuva da ima tolku mesto I se mesti vo skoro definirana polozba? Pusti merak za prirodno, pa da znam Jas sum 24 +3
@Маја Т Мислам да се опуштиш и да не се секираш, мислам дека не ти била претерано висока вредноста кога си останала бремена. Моите вредности се ниски. Пред бременост 1,2 ми беше, но јас прво ја спуштив под 2, па потоа отидов на трансфер. Потоа 1,7 и 1,0 се движеше. Пијам 1 + 1/4 од 25 мг.
Утре си на преглед опушти се, ќе дознаеш дали има напредок или овие болки се припрема. И јас цело време сум сама, мм работи на друг крај на Скопје, Чаир ни е исто на некои 20-30мин. Он дур дојде од работа и да ме однесе до болница ќе фати над саат ипол, ужасни се гужвите. Ама и да фатат болки не е се така брзо нели, ептен ретки случаеви се тоа од први јаки болки за пола саат да излета бебе.
Па викаат дека обично до 36та недела си зазема дефинитивна позиција. Ама секогаш има исклучоци, има примери кај што се врти до последно, иако се доста ретки.
Denes od vreme na vreme menstrualni bolki I zgolemen bel iscedok. 24 +3 sum, cel den odmaram, bez nekoj poseben napor. Dali e normalno I dali vi se slucuva?
do 36 nedela moze da se rotira, inaku moze da mu e glavata nadole pa da imas tesna karlica ili da ne se otvaras pa da mora carski
Da znam deka moze da ima povekje pricini za carski.. Cisto me interesirase vo vrska so polozhbata I namestenosta
Мора да се работи. Јас често си мислам да им даваа на маживе боледување како родилно кога им се жените пред и по порајѓај, штубаво ќе беше. Ама барем трета да не одеше, ептен ми се тешки. Една ноќ, една година. Инаку, задутре дури ми рече Др да појдам, и утре вака ќе се врви, ако во меѓувреме не испадне нешто. Прво ноќва да помине, леле дај Боже да не се повтори вчерашната. Ем ми е страв, ем ми е незгодно да го барам Др ноќно време, пошто веќе еднаш сабајле во 5 го побарав ради лажна тревога и се чувствувам ко да го искористив џокерот.