Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.310
    Допаѓања:
    11.726
    Нормално е веќе движењата на бебето да се дури и малку болни?
    До пред 2-3 дена беа понежни, по“пригушени', а вчера и денес дури знае и да ме здоболи, кратка остра болка да осетам.
    Активно е, не знам како е свртено, ама чувството ми е ново и си велам нем нешто цервикс да е.
    Згора на тоа срамната коска на одење, качување скали ме боли и не знам тоа колку е нормално за 27+5.
    Одам ко пингвин од болка долу...

Какви ви се искуствата со оние појасите за трудници?

На АнаМаријаД, lackygirl и 1209 им се допаѓа ова.
  2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    46.023
    И јас пишав на предходна страна, иста сум, јајникот мислам денес ми го распра, како само во него да мава, многу е активно што дури сум загрижена, ама изгледа нормално е.

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.768
    Допаѓања:
    21.501
    Кај мене во таа недела почнаа да стануваат поразлични ударите, ама не се болни. Само се поинтензивни и се осеќаат веќе делови од телото и поголема сила некако, не знам како да објаснам. Јас општо немам проблем со никакви болки сеуште. Во претходната бременост знаеше Sciatica да ме заболува веќе во 6-7 месец, а сега не. Веројатно различна е поставеноста на бебињата. Да не ми е стомакот комотно можам да кажам дека не се осеќам бремено. :) Ќе видиме само до кога ќе сум вака pain free. :D

На LiquidLuna, Freckles., Ceneva и 4 други им се допаѓа ова.
  4. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.005
    Допаѓања:
    34.799
    Мешиња, по препорака на доктор почнувам со фемибион2, но најчесто ве читам за Пре мама.... која е разликата меѓу нив? Смеам да сменам?не прашав во моментот ... (Откако овие ќе ги испијам ако имаат сличен состав или сепак да не правам на своја рака?)

5. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.768
    Допаѓања:
    21.501
    Скоро сите пренатални имаат сличен/ист состав, само фирмата и името се различни. Јас пијам Пренатал со ДХА од Џејмисон и сум задоволна.

На Starchild и princess5 им се допаѓа ова.
  6. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    8.514
    Poveketo gi koristime pre mama i radi akcijata 1+1 gratis. Inaku site imaat isti sostav. Jas od sam start sum so pre mama i ne planiram da menuvam oti obicno imam problem od vitamini a so ovie mi e ok. So strav pocnav da gi pijam. Ama fala bogu nemam reakcija kako sto znam.

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    46.023
    Синоќа приметив на пижамата нешто како мала флека, си реков ај сум се исфлекала од сокот, денес пак исто и ми светна дека уствари почнале градите да ми протекуваат и со сите други симтоми што ги имам овие денови паниката уште толку на хај, која недела почна да ви се јавува колструм, не е рано 29+5?

8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.397
    Допаѓања:
    119.677
    О да .... О коооооолку е ова многу точно :nod:

Да беше толку страшно раѓањето немаше 8 милијарди да сме нели?

Последна измена: 31 јануари 2023
    На LiquidLuna, АнаМаријаД, Splendor. и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Звездичка30

Звездичка30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Nena exclusive imaat strana na facebook

На Маја Т и Starchild им се допаѓа ова.
  10. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    И јас почнав да го забележувам тој период некаде ,а сега утре полна 36 та недела сабајле ми беше како влажна мајцата и кога ја подигнав мајцата гледам си тече така убаво хаха

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    46.023
    Значи сепак не е знак дека ќе се пораѓам скоро:D Не знам зошто таков филм ми се има увртено деновиве, дали дека бебето е многу активно, јас болна, кичмата ме боли и уште ова ми требаше и си направив мисла.

На Звездичка30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.768
    Допаѓања:
    21.501
    Не е ич рано, мене многу порано почна да ми се појавува. Не памтам точно ама околу 22-23та недела отприлика почна. Сега немам приметено веќе некое време, ама еден период ќе ми набабреа градите и следниот ден се будев со флеки на долната маица. Не се случуваше секој ден, ама често беше.

13. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Утре полна 36 та недела и го мислам пораѓајот ама така релаксирано сеуште не ме фатил некој страв оти сум со тоа џабе што ќе се стресирам пред време оно мора да излезе од мене па си викам ќе му ја мислам кога ќе одам да раѓам ,инаку никогаш не се водам според друг како поминал затоа што секој е приказна за себе и избегнувам да читам трауматични работи,а со првото сите така само ми зборуваа колку е болно и сеа само тоа ми беше во глава а немав претстава колку многу болно е тоа а сега од прилика знам што ме чека ама некако радоста ми е поголема од стравот а и кога помислам дека ќе се олеснам и од киселини и од тежина и од несоница и од стално одење во вц и едвај чекам да дојде денот искрено. Исчекувањето е тоа што не мачи уствари

На FAnn, Anie93, pilence23 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Не воопшто не е знак за тоа, и со првото си имав колострум во таа недела некаде.

15. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    795
    Извинете ако е глупаво прашањето.. ама да се надоврзам :)

Каков е процесот со колострумот? Јас на пример имам како закоравени парченца околу брадавиците, но течење или флека некаква до сега не сум забележала :?:

16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.063
    Допаѓања:
    46.023
    Јас одамна приметував како закоравено така, ама ете овие два дена е баш како флека мокро, не е многу ама сепак се познава.

На Cence му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Не значи ништо тоа. Чат пат нешто белко имав на брадавиците, но да тече не. Кога ќе се породиш после некој ден ќе ти надојде.

На Cence му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Пиев фемибион до кај 20та недела, тогаш самата докторка (од приватна болница) ми ги смени, баш кога почна акцијата 1+1, она ми кажа земи си ги премама, немаат некоја разлика во состав, а вака испаѓаат многу поевтино од фемибион. Не ми дава рецептчиња со печат, така што не верувам дека има корист, за разлика од матичниве, па затоа си ги сменив и сосема ок истерав еве до крај.

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Звездичка30

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    914
    Воопшто не е глупо , колострумот е жолтеникава густа течност и тоа е првото млеко за бебенцето мене такво ми протекува по некоја капка сега, а и со првото детенце исто

Прикачени фајлови:

На Bubish26 и Cence им се допаѓа ова.
  20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.228
    Допаѓања:
    26.280
    Радувај се, можда ќе то надојде брзо млеко после пораѓај и нема да видиш мака, јас со првово немав ни капка до после 4 дена од пораѓај, од цуцање и пумпање само крв излегуваше. Хаос.