И јас така имав првата бременост, не памтам која недела, понеделник вечер породена царски, средата вечер ми дојде млеко, ама си носев пумпа в болница и неколку пати денот пумпав. Ништо не излегуваше по некоја капка после др ден почна да трга бебето кое имаше сила 4300 се роди и така си дојде млекото, до 4 и пол месеци само доење се напрај ѕверче 9300г
Што мислите за рипкава тапкачка? иhttps://muppetkids.com/collections/6vidi-gi-site-namaleni/products/играчка-танцувачка-риба Па не е баш евтина, ама, пак, корисен реквизит ми гледа. Знам по моето, сакаше тапкање по газе.
Мене колострум во 18та недела ми потече. И само тогаш, баш потече, а сега имам како закоравено белко понекогаш. Нормално е и ниту е знак дека ќе се пораѓаш, ниту е гаранција дека ќе имаш млеко.
Тие што имате примено флостерон, сте приметиле некаква реакција? Ме боцнаа пред неколку саати и сега ми почнаа вртоглавици и топли бранови. Не верувам дека е поврзано, може ми е само од страв и паника, ама сепак да прашам.
Голема е веројатноста. Имам пишано во другата тема - Можно предвремено породување. Јас чувствував бранови на топлина, вртоглавица, тахикардија и намалено движење на бебе неколку денови.
Значи сепак има врска, баш чудно ми падна наеднаш така вртоглавици, не можам никако да се фокусирам, па барем да знам од што е. Фала ти.
Jas pred prva bremenost imav ispiteno samo pap test,nekako ne ni ocekuvav deka taka brzo ke ostanam trudna...e potoa samite neuspesni bremenosti me natera da ispitam bukvalno se
Obavezno mikrobioloski brisevi, papa test. A moze i soprugot spremogram i spermokultura. I posle pocnete so obidi, ako za nekolku meseci nema rezultat odite so detalni ispituvanja ama se nadevam nema da dojde do toa. Ti posakuvam brzo dve crtki zar crveni. Pozdrav.
Незнам зошто би требало да прават вакви испитувања уште од старт ,( за пап и микробилошки ок ) мислам дека нема потреба од спермограм уште во старт ? .. Еве јас 2 бремености не сум правела никакви испитувања пред бременост. Со првото пиев само фолна к-на некој месец пред да останам трудна , пред втората бременост ништо .. Геникологот ми кажа дека доколку има неуспешни обиди до 1 година , тогаш треба да се почне со испитувања ...
Никакви испитувања. Секако претходно правев редовни контроли со Пап и микробиолошки тестови. Совет добив само ако 1 година имам неуспешни обиди за забременување, тогаш ќе не пратат на дополнителни испитувања.
Poveke e radi spermokulturata, a veke koga dava primerok zosto da ne i spermogram. Mnogu e bitno bakterioloski da bidat cisti i dvata partnera. Mene maticnata taka mi kaza. I toa ne se nekoj koj znae kakvi ispituvanja. Toa bi trebalo barem ednas godisno da se pravi, zboram za brisevite i spermokulturata. Ama ovde vo mk gledaat na toa ko kuj znae sto da isputuvas.
Ништо не испитав и со двете, можеби не е ок не знам ама така се погоди. Еден совет само, доколку почнете со обиди, не ставајте си во глава дека правите сега бебе и мора да биде одма, ептен мава на психа самото помислување дека почнувате со обиди, а стресот е најмалу пожелен. Терајте како и до сега, не ни мора да знае маж ти кога ќе добие зелено светло, кај нас тоа го закочи на мм и првиот месец имаше блокада, утнавме заради тоа скоооз датумите,второт месец само при водење љубов му реков можеш, немаше појма кои денови ми се плодни.
Девојки здраво на сите, бремена сум 16н 5дена но од завчера пијам сумамед по едно на ден и вагиналети нео пенотран форте поради некоја бактерија што се јавила на брисевите кои ги правев на микробиологија... Прашањето ми е дали е нормално да имам пецкање и пржење во вагината кога ги ставам вагиналетите??? Страв ми е да не му наштетам на бебето,а се ова ми е препишано од матичниот гин.
Мешиња 33+5 сум грлото 25 мм аралмантно ли е малку ли е има ли место за паника... бебе одговара за 35 недела тежи 2кг 650гр. Денес ќе примам флостерон и одмарање , докторот вели нема место за паника ама страв ми е...
А ако имав 1 спонтан а прва бременост уредна? Какви испитувања треба? Матичната вика се дешава нема потреба А јас се плашам пак да се деси
Одмарај, ќе биде се во ред. Моето се роди 2.650 во 39 недела точно, живо здраво право. Ќе издржите уште некоја недела само одмарај повеќе