А ти ги осејќаше контракциите како болки или не? Кај мене на цтг само ги дава, а јас не чувствувам некои болки такви на интервали, само стврднување имам, како грчење. Не ми спомна мене таблети докторот, системи спомна.
Примена сабајле 40+1 ден, 4 прсти отворена, ме задржаа, клизма, пукнаа водењак, болки нема, иди 3ч ми стават провокација со инфузија, се отварам 8 прсти, болки имам немам напон, ајде на бокс во 6ч 4 раце пикнаа, отворена ама бебе високо, не е во родилен канал, нема шанса да слези ми рекоја, одиме царски не се инаети поќе, ок то е што е, ставија катетер и до 10ч вечерта чекав анестезиолог, во 22ч точно се роди ѕверчето 4300 со 54см. 4 сати дур чекав имав болки нон стоп.
Нема паника, скоро 34 недела си нормално е да почне да се намалува. Ама сепак терај си со терапија, одмарај и не кревај тешко. Мене веќе не ми ни мереа после 34 недела. За 2 недели и безбедна зона си, а сега ќе си покриена и со инекции. Плус тежината му е супер.
Пишав и во друга тема но нема многу активни таму дали има некој искуство со "tonsil stones" како белки каменчиња кои се јавуваат на крајниците, веќе неколку дена, но не ги снемува ми дадоа и оспен не ме боли ни грло ни температура имам само сува кашлица без шлајм, брисеви чисти нема ништо
Мене ми помага со перница меѓу колена. Дефинитивно намалува притисок на колкови и карлица. Многу поубаво спијам откако почнав така.
А зошо пиеш оспен ако брисевите се чисти? Ако е вирусно нешо ќе помине за една недела. Со перница спијам веќе три месеци
Па заради тие на крајниците ми даде матичната и имав покачено леукоцити... ама во врска до тие каменчиња воопшто не ми помогна антибиотикот сега ме прати кај специјалист за уво грло нос и веќе секој ден лекари...
И бидејќи првпат се сретнувам со такви каменчиња не знам дали е нешто дали да одам уште по лекари или да оставам да помине
Па тие камчиња не се јавуваат како последица на моментална инфекција како што знам. Мене ми се јавуваа многу често порано додека бев мала, со гаргара со солена вода поминуваа. Можеш и сама да ги тргнеш со чепкалка за уши пример, мада ако веќе одиш на орл ваљда таму ќе ти ги тргнат.
Па тоа и го направив неколку пати ама таа ми рече веќе не за да не сум направела некоја дополнителна инфекција А дали тоа што ме тера да кашлам суво може да биде од нив?
Кај мене 2 степен е постелката, плодова вода има доволно, нема некои индикации за провокации. Не знам дали да прифатам. Др ми рече до наредна контрола да размислам за таа опција, тој ден ќе ми биде полна 40та. Ти што размислуваш за провокација, би прифатила?
Дека вештачки беа предизвикани и те како ги осеќав, беа неподносливи имам висок праг..ама ова беше А пред тоа не ги осекав чат пат ги имаше на цтг, само ми беше тврд стомакот.. Прашај кој вид на провокација ја мислам дека има повеќе методи
Девојки лек за гадење. Пијам кока кола газирана вода, јаболко јадам а имам апетит ама и ми се гади од сабајле до вечер.
Помали оброци јадам пример откако ќе каснам нешѕо ќе се смири после некое време пак ќе се ппјави не пијам лимонада јадам кисели јаболки ради таа намена