Istaaa, bukalno 24/7 mir nemam i goram. Na momenti mislam deka ogan niz usta ke pocne da mi izleguva, lekovi nisto ne pomaga. Po sto pati vo nokta se budam pijam kisela voda jadam bademi, kako momentalno mi ublazuva kolku da pospijam do naredno budenje od niv. Cela bremenost si gi imam ama kako vlegov vo 5 ti stana mnogu loso, a sega sum 24+1, krajot daleku mi se gleda. Nekogas hranoprovod zeludnik me bolat od toa sto goram. Jas i so predhodna problematika so cela digestija i me faka strav sto ke izleze od site ovie kiselini na kraj. Za izdrzuvanje izdrzuvam, sum imala pogolemi maki, i se plasam toa da ne se vrati. Ama samo zivi zdravi na kraj koga ke go imam ova moe malo cudno v race, na se ke zaboravam.
И јас се тешам што сум при крај и нема да е многу лежење.. од работа викам аман ама минеше време и имаше време и за одмор.. само да биде се добро се ќе помине.. ајде со лесно и тебе мила па те чекаме во породилни приказни...
Си пробала семка од маслинка да проголташ со водичка како апче. Мене тоа ми помагаше во претходните бремености.. сега немам сеуште киселини дај боже да поминам овој пат без нив.
Toa nemam probobano posteno, ama ke probam. Bas da vidime dali ke ima efekt. Oti drugo se sto probav nisto ama bas nisto ne menuva. Bademite i kiselata voda mi ublazuvaat momentalno ete kolku da mozam da zaspijam i pospijam troo.
Здраво, железото ми е 15 (реф.вред 7.6-31.3). Според Матичната слабо е, и ми препиша таблети. Јас мислам дека не е слабо, ќе правам наредна недела пак крвна слика па ќе видаме дали ќе се намали вредноста. Некоја да сподели искуство? Дали за 15ка, ви препишале таблети или за пониски вредности?
Јас мислам дека ти е добро мене ми препишаа апчиња ама ми беше 2.7. За разлика твоето каде каде е подобро, ама па штом доктор рекол што знам.. пиј какао по едно на ден барем од сите што им кажав само какао викаат им помогнало.
Ти благодарам, здравје да мине се, па обавезно ќе споделам. Лесно да ти минат деновиве, мисли само на гушкањето што те чека
Ќе почнам со какао, фала. За хемоглобинот ништо не ми спомна, ова е резултатот. Исто мислам и јас, ама не знам што да правам.
Примена и втората доза флостерон па сега одмарам и чекам дали ќе има симптоми. Засега го осеќам бебе..
Мојата последна крвна слика е со многу сличен резултат за железо и хемоглобин. Докторот примети дека опаднало, не беше нешто нагло, туку во рамки на очекуваното за 29 недела бременост. Инаку почнав бременост со одлични вредности ама и покрај добрата исхрана пак си паѓаше. Рече дека засега нема да ме стави на терапија, наредна контрола во 34 недела да дојдам со нова крвна слика па ќе ми препише нешто ако треба да пијам последниот месец. Која недела си?
Hemoglobinot ti e super, a i zelezoto ne ti e tolku loso, vistina ne sum pametna kako da postapis. Ama sega te citam 13+2 deka si, mnogu rano ti ima padnato na pola zelezoto mozebi radi toa ti ima prepisano da pies.
А да земеш апчиња за киселини? Мене ми одобрија тука и си шмукам после јадење кога имам најмногу мака и ми олеснува, ништо нема да штетат, а сигурно ќе ти помогнат малце.
Pijam apcinja nisto ne mi pomaga. Jas sum so hronicen gastrit imav i cir pred 4-5 godini, zolcka vadev pred godina i pol i znaev deka ke imam maka ama ne do ovoj stepen. Ama sto e tuka e ke izdrzime.