Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Ajde mamicki uste malku ostana,pa kako za site taka i za nas,covek ne e ni svesen sto se moze da izdrzi dur ne oseti na svoja koza,zatoa mislam deka vo tie momenti ni doaga sila za koja sega nesme ni svesni deka ja imame,jas uste si se nadevam doma dame fatat bolkite,ic nemise odi tamu bez bolki ama kako dojde taka..so lesno neka ni e na site,nema pravilo koj ke e prv,iako mislam deka jas bev na red:)..a za mrdanjeto na bebceto od se sto imam procitano dosega,normalno e da ne e mnogu aktivno..

На mon4i91, Sky-butterfly, Mekuska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.343
    @Sky-butterfly , @irena.1 @Maceto123 другиот месец сме ние следната рунда трудници:lol:.

Да ги испратиме со лесно сите идни мамички деновиве па истиве муабети не чекаат нас:doh:

На Angel.Heart, awl, irenna и 8 други им се допаѓа ова.
  3. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.352
    Дани ма :worried:, (waiting) значи колку брзо ми пројдоа месециве. Искрено ќе си кажам дека на форумов од вас добивам многу повеќе морална поддршка и совети, полесно си ги искажувам маките и чувствата него со тие околу мене :inlove:.
    Туку јас денес бев на преглед кај мојата докторка па да ви брифирам :). Значи од утре сум 36 недела. Ми зема брисеви, резултатот ќе биде готов за два дена. Ме гледаше на ехо, рече дека е задоволна со се што гледа. Постелката вика е во добра состојба, нема ништо на неа. Бебето добро исто, вика околу 2800 го проценувам горе долу. Најбитно го виде новиот резултат од хемостазата и димерите, и вика доста се паднати па ќе прекинеш со боцкањата и за десет дена пак на контрола на трансфузија да одам да видиме каква ќе биде состојбата без клексани. Ми закажа и прво ЦТГ за едно две недели, вика имај си ти тремин еден, па ќе видиме како налага ситуацијата. Поседувам и мислење од офтамолог кој препорачува погаѓајот да биде царски, па сега ќе видиме.

А да и најбитното ќе заборавев за денес, нели јас ко навиена натака навака шпартам, и денес доста се движев на лекар, од таму пешки до работа и некаде на пола пат од десната страна некаде кај јајникот или малку погоре ме фати некое страшно стегање до болка, боже, се уплашив. И седнав на една клупа поседов, па ме пушти за некоја минута и си продолжив. И не се повтори цел ден, само да се исплашам, дали се можеби ти лажните контракции или нешто друго?

Последна измена: 19 мај 2015
    На awl, Mekuska, girl-miri и 4 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.609
    Допаѓања:
    290.343
    Некогаш стега, некогаш наболува, некогаш само непријатно чуство...ама важно пушта за кратко време или после краток одмор и после како ништо да не било. Ќе претне бебчето и се забораваме.

Мислам дека ни завршува фазата каде си бевме најфит дури и подзаборававме дека сме бремени и сега малку по малку кога ни иде маката се подисплашуваме:lol:.

На MacenceEna, Mekuska, Sky-butterfly и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Да бре девојчиња сите вие сте пред мене по термин, и ние така ќе си разменуваме мислења кој како поминал по прегледи по цтг:lol: која возбуда ќе биде..Ајде сега овие мамички со лесно да ги испратиме на гушкање со бебушките нивни, па за сек ќе дојде ред на сите:inlove:

На Mekuska, Sky-butterfly, SpangeBob и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.202
    Допаѓања:
    78.284
    Bogami istoto ve ceka, jas citam i kako da citam muabet jas sto sum go pravela so majkite pred mesec ipol hahah :D Ama toa e temata, sto drugo bi se vrtelo hihi So lesno na site, jas samo naminuvam vo temava da vidam da ne ima novosti :D

На Maceto123, bella.s, Mekuska и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    Не се секирај.таму ниското здпболува ако малку одеш побрзо.јас цела бременосѕ сум така.ако пуштам поголем чечкор да забрзам веднаш ме здоболува и не поминува ако не седнам да одморам.го прашав док.и он вика тоа е нормално од тежината на бебето да здоболува ако се оди побрзо..така да без брзање полека лагано....

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Galicka

Galicka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2015
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    257
    Dragi moi, stanav majka na prekrasno devojce <3 posle poradjaj od 16 saati, si ja gushnav, konecno. Podetaljno, doma koga ke si dojdam. Ve gushkam site :*

На Mariangel, bubic.k, Angel.Heart и 21 други им се допаѓа ова.
  9. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Lele galicka,cestitki draga,bas te mislevme,neka e ziva i zdrava devojkata,oporavete se brzo pa da ni pises kako pomina..:f::hug:

10. bile84

bile84 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    95
    Честитки милa! Некa ти е живa и здрaвa,сaмo рaдoсти дa ти нoси!Гушкaјте се и гaлите си се сегa пa кoгa ке мoжеш чекaме детaли

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.202
    Допаѓања:
    78.284
    Cestitki Galicka! Hrabra majka :) Mislam vikase deka golemko e bebenceto, pa kolku se rodi?

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    станувам ранонаутро и читам честитки галичка да е жива и здрава малата принцеза,,,гордост на мам и тато да биде.. бидна се олесни.. чувајте се сега,....и да ни пишеш како помина...

13. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    и мене баш ме интересира колку го родила, дали се точни тоа мерките,,, али ко ке има време ке ни пише, нека одмара...

14. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.372
    Допаѓања:
    110.809

Честитки Галичка нека е жива и здрава ќеркичката :)

15. Arthur

Arthur Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    2.522
    @Galicka neka e zdrava i ziva kerkickata,golema da rasne i samo sreka da vi nosi...uzivajte vo dolgite bebeski i mirizlivi galkanja :* :hug:

16. *цветче*

*цветче* Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.269
    АААААааа убави вести од рано, рано :) честитки драга галичка, да сте здрави и живи и бргу да се опоравите од породувањето! поздрав и со лесно на сите мајкички <3

17. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Леле милаааа знаев колку убавоооо:inlove:Честитки за принцезата твоја да е жива и здрава и голема да расте, секогаш да ве радува и сега ајде гушкање мамичкаааа:*

18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    18.202
    Допаѓања:
    78.284
    Cim se pomacila 16h mozno e golemko da go rodila, jas 9h se macev so bucevo moe od 4400 :D no i nemora da znaci eve na mm na bratuced zena mu se porodi na 18ti i ona 9h se macela.. a bebeto 3000g :)

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  19. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    @Galicka честитки! Голема да расте убавицата! :*

Денес е денот Д за мене, вториот скрининг! Одвај чекам 6 саат да дојде, да одам да си го погледам синко мајкин! Немате поим колку време веќе помина, се зажелев да го видам ова клоцалово! :) Веќе сигурно личи на детуленце, ако добро памтам со ќерка ми овој период веќе беше бебенце. :)

На pilenka, Mekuska, awl и 5 други им се допаѓа ова.
  20. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    426
    Мамички ме интересира што пиете освен фолна киселина? дали пиете некои мултивитамини ... мене крвната слика која ја направив ми покажа намален хемоглобин 10,7. Дали има некој со сличен резултат да подели искуство, инаку сум десета недела.