Добредојде Кикиритче Зошто те советуваа да испиташ витамин Д? Знам на приватно дека може, мислам Авицена испитуваат, а за државно некој друг ќе ти посочи. Никогаш не сум испитувала. Да сте живи и здрави, честито
Не бев трудна кога испитував, незнам гинеколог дали може знам дека мора специјалист, ама прашај точно кој, јас барав врски дека нели нормално никаде немаше термин, и поим немам од каков специјалист ми беше упатот, јас испитував поради проблем со коленото.
Јас се сеќавам претходната бременост штом ми дојде близу до границата гинекологот одма ми даде суплементи. Сега оваа бременост имам друг доктор, млад, специјализант е и тој ми рече дека според најновите истражувања не треба одма да се дава. Некако негативно се одразува на бебето во животот после раѓањето. Така отприлика ми објасни. Тој ми рече ќе чекаме да падне под 11 (13 мислам дека е минимум). Ги геда и другите вредности: црвени крвни зрнца, хемоглобин... Не само железо.
И јас денес правев крвна слика утре сум полна 34 нед. Железото 15 докторот рече супер е ништо не ми даде за пиење
јас со керкичката вака како тебе пројдов после 32 часа од пукнат воденик отворена и на крај мораше царски ама важно двете сме добри .....и ке бидеш супер после 10тина дена од царскиот нема да се чуствуваш како сега ако ти е прв веројатно си мислиш леле што е ова ама проаѓа и се заборава што побрзо на нога и доста чување на почеток
Јас се спремав за февруарско бебе кое стаса јануари со тоа што имав две опции, па во зависност од температурата надвор да го облечиме. За земањето сега се погоди сончев ден. - 1ва опција ми беше, боди на долги. Дебели термо чорапчиња, памучно комплетче со пантолони, блуза, капче, ракавици и марама. И плус скафандер не дебел полнет, туку баш погоден како за во транспортер. -2ра опција, исто боди, чорапчиња, термо дебел комплет, опционално имав спакувани хулахопки за ако ептен се минусни температурите меѓутоа не ги облековме. Плус скафандерот. Над транспортерот за до кола ставивме ќебенце, во кола веќе го извадивме истото.
Нели ти е термин тек за некој ден? Не се плаши, ќе биде може и без провокации, многу се од нас породени после термин спонтано. Мора да излезе некако бебето, како и да е само опуштено.
Mesinja da ve prasam vo vrska so stvrdnuvanjata, gi imam navecer, eve pred malku imav i bebe pocna da mrda mnogu. Kolku cesto gi imate? Ne mi se bolni ama mnogu mi se jezivi, me faka panika od niv. Znam deka se normalni. Ama kolku cesti se podrazbira za normalni . 24+2 sum inaku