Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.490
    https://tvoebebe.com/BREMENOST/brekston-hiksovi-kontrakcii

На Ceneva и Bubish26 им се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.025
    Допаѓања:
    8.509
    На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Снегулк@23

Снегулк@23 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2020
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    5.078
    50cm или од 0до 3месеци

На Teja26 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    3.736
    Допаѓања:
    7.747
    Моето е предвремено родено и само 50ките му се скоро па точни.

Би рекла во зависност од мерките на ултразвук 50ки ако е околу 3 кг или 56ки за поголемо.

На моево тие со 0-3 му се премногу големи. Претпоставувам на 62ки одговараат повеќето.

На Снегулк@23 и Teja26 им се допаѓа ова.
  5. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    24.710
    Зависи колку ќе се роди, арно 50ки имав само 2, кои воопшто не ги облече пошто се роди 54см со 4300г така да ја би земала 56ки за почеток, оа 62ки беа мислам.

На Teja26 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    На 5ти ми е терминот за два дена. И тогаш имам контрола и предлог за провокации ако до тогаш не тргне само. Во дилема сум цело време, дали да прифатам или да оставам работите сами да си течат.

На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.490
    Зависи од околностите. Ако има простор да се чека и ако ти си ок со чекањето нема зошто да форсирате. Остави на докторот да процени што е најсоодветно.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Индикации нема за брзање. Плодова вода, постелка се е во ред. Затоа и дилема ми се створи. Ако мора мора. Ама вака .. не знам.

9. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.648
    Jas gi imav nekade 22,23 nedela pa potoa prekinaa I sega gi nemam. Denes sum 25 polna

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  10. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.309
    Допаѓања:
    11.722
    Девојки како сте со кожата во бременоста?
    Покрај тоа што ми излегоа папиломи, за кои што дерматологотот препорача да ги гориме со азот откако ќе се породам, имам и милион други промени. Кожа што се љушти околу нос, меѓу веѓи, на брадата... Ај тоа нормално да речеме.

Ама има некоја што и се појавила габа? Наводно од зголемено потење.
    Како сте ја третирале?
    Дерматологот ми даде да прскам GinGira спреј, за три дена се влоши состојбата, сега на местото сум полна пликови, гнојанички, пече, чеша.
    Се гледа дека е инфекција.

Кажете чаре, искуство оти секое одење на дерматолог експериментално ме лекуваат и веќе ми е преку глава.

11. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    356

12. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    1.193
    Ко јас да се читам.Лице суво со мозолки полно и розацеа гратис.од кристално лице нрможам да се гледам.кожа на тело пресува,никаква и габа на препони.се лечев со Флогоцид 10 дена без гаќи и само наголо да суши кремот....уште имам како флека ама воспаление не.со првото не бев вака ,сега се распаѓам.ко ке слушнам оти ,,се цутело,,во бременост малце ми се повраќа.

На Splendor., Sofi.ja, 1209 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.309
    Допаѓања:
    11.722
    Мене оваа “габава“ меѓу гради.
    Сега веќе инфекција. Ми даде Дидермал да мачкам, во упатството јасно си пишува во бременост не се користи. Ај сеа де.
    Флогоцидот дозволен е?

Има жени што цутат, јас не сум од тие, ама ич! :D

На DoubleK му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    24.710
    Флогоцид го имам мачкано ко бебе ко се потпаруваше во газето синко, ефикасна беше иначе маста во ветеринарни ја купував :)

На 1209 и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  15. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    1.193
    Исто и јас ,веќе во фрустрација ми премина од лечење на нешто веќе 5,5 месеци.Примав и Нимер за мигрена и Полигинакс за кандида иако според упатство не смее во бременост,ама доктор ми даде исто и Флого,и сумамед ко добив бронхит.заборавив да напоменам оти и Здраве со цинк ми помогна за воспалението наизменично мачкав....важно е да се погоди,некогаш неможе да се избегнат лекарства

На DaisyDoo му/ѝ се допаѓа ова.
  16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.043
    Допаѓања:
    45.982
    Мене дури денес ми закажаа на лекар, кашлам се корнам, исцрпена сум, што од неспиење што од нејадење, бебе е многу немирно, мрда мислам низ стомакот ќе излезе во секој момент.
    Дали може од кашлањето да ми се скрати цервиксот?
    Башка од вчера што цело тело ме чеша, ме полудува, па и дијареја имам врв на се. Кај ме фати кај ме запусти, пред породилно и тоа, ќе ми се намали сега породилното и така беше заникаде, многу се нервирам.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ija

ija Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    825
    Ако тие во ред плодова вода и протоци почекај бар уште една недела можи во таа недела ќе се породиш ист случај бев јас и се породив на 40+2 јас мислев со провокации ќе се породам и плус бебе високо беше поставено ама се породив два дена после термин слушај доктор во секој случај ама имаш фора уште една недела после термин не мора одма со провокации така ми викаше мојот матичен.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.490
    Неблагодарно е да се даваат совети за ваква одлука, сепак треба сама да си решиш. Пак ќе речам зависи како се чувствуваш. На твое место јас од оваа перспектива би почекала уште недела дена, ама пак ќе речам од оваа перспектива. 30та недела сум и фала му на Бога имам релативно лесна бременост па затоа сум со тој мајндсет моментално, не значи дека нема да ми се промени мислењето до крај.
    Како и да е, што и да решиш, ти посакувам многу среќа и лесен и брз пораѓај. :sun:

На Alishan30, Lina-Detelina и AniSk им се допаѓа ова.
  19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    26.273
    Не разбирам зошто одма провокции кога до 2 недели после термин даваат фора, а велиш нели се е во ред и нема потреба да се брза. После термин одиш на ден-два не знам како е Мк за контроли ама мислам така е, мене 10ти ми беше термин, само на 10ти бев на преглед, на 14 се породив спонтано.
    Чучњеви, качувај скали и ќе биде. Крај краева ти кажав неизбежно е да боли без разлика дали спонтано, провокации или царски. Само да сте здрави и живи.

На gothchick, Lina-Detelina, sweet.woman и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.975
    Допаѓања:
    12.296
    Фала ти на прашање. :hug:
    Бев на преглед вчера во Плодност, бебето беше завртено надолу. За само нецел ден смена позиција. Се чудам.
    Докторката во Плодност и мојов доктор што ме води во градов, двајцата рекоа дека ми е мек стомакот, може затоа да се врти. Сега ми е да не се измести пак. (facepalm)
    Ме провери, 3-4 цм отворена :o тоа било скоро 2 прста. И со главчето малце во канал мислам рече. Веќе во прсти не сметале дека секој има различна дебелина на прстите.
    Цтг беше релативно добро. Имаше контракции, но јас не ги осеќам тие.
    Наредно следнава среда сум во Плодност.
    Вчера кога кажа колку било отворено грлото, викам ајде сега да бидне, вели не не, јас можам до 12 сега да те породам, ама греота за бебето, нека поседи, да не го поттикнуваме уште сега.
    Инаку цревата му биле зрели, килажа ок, плодова ок и протоци, и исто постелка нормална за 37ма недела.

Сега не знам што да очекувам.
    Од една страна сакам да не разгласувам на другиве, од друга страна ќе мора некој детево да го причува.
    Сакам демек одиме на преглед, да си го земеме и детево со нас и денот да бидне.
    Не знам зш ич нејќам да ме знаат. Ќе ме очекуваат ќе мислат.
    Нормална сум?
    Што мислите вие, би кажале на другите кога што како или со ќутенката?

На Srcka28, mal.ecka, Giovanna и 3 други им се допаѓа ова.