Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Супер, многу ми е мило што се свртел бебуш:inlove:
    Јас бидејќи бев со закажан царски морав да кажам бидејќи имав прием ден претходно и тоа наутро, така што кога ќе се слушнев со моите ќе се слушаа гласови од болница и немаше да можам да ги излажам инаку и јас сум за опција да не знаат. Ако можеш да направиш да не знаат би било супер. Сега опуштено, уживај и со лесно до крај:hug:

На elenaklasik и DaisyDoo им се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.489
    Нека си поседи во меше колку може. По некоја логика чим е со главчето во канал не би требало веќе да се врти. Правеше некои вежби за да го свртиш или не?
    Инаку јас не знам сеуште како ќе се пораѓам, ако е царски неизбежно е да се каже. Ама ако е природно би сакала да си отидеме сами со маж ми без да не разберат другите, ама и тоа како и многу други работи не се планира. :)

На Giovanna, Iris-1234, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.975
    Допаѓања:
    12.295
    Правев вежби, еве овие подолу.
    IMG_20230203_131359_482.jpg
    Оваа ја правев неколку минути. Битно е стомакот да виси, и да ги ослободиш мускулите и лигаментите, да ти е лабав.

Потоа светев маалце со светилка во долниот дел. Во потемна соба се свети со светилката се врти во правец на стрелките на саатот, за да може да го следи движењето. Така ми кажа една онлајн акушерка.
    Еве слика. IMG_20230203_131404_376.jpg

И исто со слушалка од телефон му пуштав музика, во долниот дел од стомакот. Така читав на нет. За да ја следи со главчето, ако има врска де.

Лазев дома по подот и вртев со колковите како на пилатес топка, ама станата.
    И таа рече ако е во канал, не верувам да се врти, ама јас сум секогаш скептик, на невидено не верувам. До крај ќе видиме здравје Боже.
    И што мислите, вака ако е со главче во канал, колку може така да тера?

На Nala37, AniSk, *malenavolena*87 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    До денот на порајѓај, колку беше отворена, контракции, болки имаше?

5. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    И мене бременоста ми беше лесна. Ама последниве недели/денови почнувам да се исцрпувам, повеќе психички, физички ноќно време ми е тешко, не ме собира и ми тежи стомакот не можам да се вртам.
    Фала ти, сите да си имаме лесни пораѓаи.:hug:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.505
    Допаѓања:
    8.922
    Ако се случи нешто сред ноќ да ти пукне водењак или болки да добиеш викнете некој да ти го причува детето, пример свекрва ти или некој близок. Ако одите денски земете си го и детето, секако кога ќе те задржат сопругот ќе е со него.
    Мене мајка ми ми се јави кога ме примија во болница, јас лажев дека одмарам дома :rofl: и после 4 саати кога ѝ се јавил маж ми дека сум породена, не му верувала :D Ама и ден денес ми вика фала Богу што не знаев, ќе те мислев цел ден ќе качував притисок. Никој не знаеше дека раѓам. Ама тоа прво дете. За второ особено ако имаш потреба од некој да го причува или да се деси така среде ноќ да треба да заминеш, не може баш никој да не дознае:)

На Srcka28 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Скали имам колку сакаш:D
    Во зграда сум без лифт и затоа цела бременост си мислев дали ќе влезам 9ти. И сега се мотам по еднаш барем или 2 пати, толку имам сила, ама нејќе.
    Синоќа му викав на мм, што ќе биде да се истрчам надолу по скаливе?:?:
    Ништо јас мислам ако сум сеуште само прст отворена да си се вратам пак дома, ако има напредок 3-4 прсти да прифатам и да останам.

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.505
    Допаѓања:
    8.922
    Зошто неизбежно, баш со царски ако е закажан е полесно да не се каже зошто е брзинска работа за разлика од природно не знаеш колку ќе трае и кој сѐ ќе се погоди да ти се јави во тие неколку часа. За царски само викаш одам на преглед и за најмногу два саати се јавувате дека бебето се роди :) баш една блиска моја вака направи со второто дете. Ја викна мајка ѝ да го чува големото, она си закажала царски и им кажала на преглед одиме:D

На Srcka28 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.505
    Допаѓања:
    8.922
    А бебе спуштено ти е ниско доле? Шетај многу, пешачи по 10км, јади по 5-6 урми на ден, имајте односи со маж ти (со свршување внатре)-ова ми беше совет од докторката демек спермата помагала да омекне грлото, качувај ги скалите и тоа е, ако треба да биде така-ќе биде. Не се оптеретувај што ќе биде, како ќе биде. Уживај во последните денови со меше, после може да ти фали :lol:

На Bubish26 и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  10. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.840
    Цтг денес, поспана беше па се враќав на уште едно и се во ред. Е сега докторот пред 7 дена ми ја измери 3470гр, а денес некоја дежурна докторка 3400гр. Знам дека уште еднаш да мерат скрос друга мерка ќе испадне, ама ме зачуди што е полесна од претходното мерење, не е ни исто а не па напреднато.
    Си ја прашав и неа за лицето што е свртена обратно ми кажа нема проблем. За повремените болки и стврднувања што од вчера цел ден ги имам некогаш на минута разлика ништо не ми искоментира. Едина промена е што се створиле лакуни во постелката, не многу ама ме праша за димери какви се и дали сум пушач. Зар сега на 5 дена до термин ми излегоа проблеми со димери:sweat:.
    Од сега прегледи на 2 дена, ме зачуди мислев по термин ќе почнат тие.
    Бебе иста позиција, спуштено и има вода ама дефинитивно намалена од претходниот преглед до сега.
    И пак не знам дали сум со контракции и дали има некоја промена доле. Не мерат ич. А во Гак пред 32недела ми пикнаа рака.

@Lina-Detelina мојот план е ако не почне сама да излага, да закажам царски (ако е расположен докторот:cash:). Ми е страв да се мачам со саати и да е за џабе, ама кај мене е можна таа ситуација ми напомена самиот дека имам тесна карлица и ќе сме почнеле природно амааа да очекувам све. Малтретирање:tmi:
    Ама има време, уште недела ипол/две имаме за да размислуваме за опции, ако не им се брза на нив, ќе се истрпи. Има и 42+ што раѓаат. Уште термин не дошол, не се знае до вечер може да биде нешто а не па за недела дена.

На Giovanna и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    26.273
    Аа и друго, дента ни на крај памет не ми текна дека ќе завшрам на пораѓај, се нешто друго ми излегуваше да правам, теравме кафе со маж ми, по продавници шетавме и само си падна служниот чеп вечерта пред да си легнам, последно отидов вц за пред спиење и ме изненади. Такааа даааа, уживааај, опушти се, не мисли многу, секој час може да тргнее, ајде ти држиме прсти за да биде спонтано, кратко и лесно.

На AniSk и Lina-Detelina им се допаѓа ова.
  12. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Јас не кажав на никој. Мм сакаше да каже, јас не сакав :) Малата ја чуваа баба и дедо, тие знаеја дека одам на преглед. После кога мм им кажа, се изненадија. И најубаво така, барем мене ми беше. Никој ни очекува, ни прашува, ни мисли :)
    Како и да одлучиш, ќе биде добро.

На Srcka28, mal.ecka и Splendor. им се допаѓа ова.
  13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.489
    Добро да, не размислив така. Нека биде кај сите се во ред само, се друго е споредно. :)

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.975
    Допаѓања:
    12.295
    А да ве прашам сега за мислење за следново.

Значи мене од дома до Плодност ми е час и пол максимум.
    Еднаш свекрва ми вели ааа да не одите само како тогаш (дека за првото, сами си патувавме ноќе), да сме го земеле девер ми или зет ми. Демек зависи дали ќе биде ноќе патувањето или денски, дали ќе имало снег или не знам што, ама сепак да сме оделе со некој.
    Ако го викнам деверот, одма ќе знаат јатрвка, свекрва итн.
    Ако го викнам зетот, ќе знае сестра ми.
    Значи ајде цела тајфа нека знае што се случува.
    И сега маж ми по природа е многу внимателен и не се препушта во тн авантури.
    А за првото, свекрва ми еднаш дури и ми рече никако како тогаш што направивте, демек опасно можело да биде, не дај Боже шо знам јас.
    Оф леле. Така не ми се вика никој, бар не сега, не знам во ситуацијата моментална како ќе сум.
    И со маж ми се контраме сега. Јас му велам нејќам, тој морало некој да доаѓа, сами што ако се случело нешто по пат.
    Ох шо да правам?

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.764
    Допаѓања:
    21.489
    @elenaklasik

Ѕирни го видеово, може ќе ти се најде.

На Филотеа и elenaklasik им се допаѓа ова.
  16. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.975
    Допаѓања:
    12.295
    Благодарам :bow:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.505
    Допаѓања:
    8.922
    Чекај прво ќе видиш како ќе биде, може ќе се случи да одиш само на преглед а ќе те задржат, може ќе те фатат болки, не можеш да знаеш. Може да нема да треба ноќе да патуваш.. Џабе си правиш сценарија пред време. Убаво е да имаш резерва ете свекрва ти ако треба детето да го чува и ете зет ти или девер ти ако патувате ноќе. Што па и да се дознае, за јатрва ми ние сите знаевме зошто со провокации беше да се пораѓа ја примија вечерта за наредниот ден и знаевме и кога ја примаат и сѐ, и мајка ѝ, сите знаеја. Ништо страшно за тебе, тие што ќе се во исчекување нека му ја мислат :lol:

едит: плус во право се мт и свекрва ти, зима е, саат и пол е, па уште и ако е навечер, недај Боже сѐ се случува, да згаси кола, да се дупне гума… добро е да има барем уште еден со вас за таков случај.

Последна измена: 3 февруари 2023
    На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  18. elenaklasik

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.975
    Допаѓања:
    12.295
    Оп оп, сега во бришење изгледа чепот беше. Колку време паѓа, што да очекувам наредно?
    Мамоо, страв ме позема, гледам да сум смирена. Само да има време

На Bubish26, mal.ecka, Филотеа и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.505
    Допаѓања:
    8.922
    Ништо не значи чепот ако немаш болки. Може 1 ден, може 2 недели да тераш со паднат чеп. Ич не се паничи значи само болки или водењак ако пукне тогаш право на болница

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Епа девојчиња и јас се породив. Дојдоа на свет нашите долгоочекувани две среќички, ваква среќа со маж ми не сме знаеле дека може да се почувствува. Здрави, прави сме, царскиот ми беше најнајмал проблем, после се што поминавме сфатив дека се можело да издржи женско тело. Ви благодарам на сите за советите и искуствата и ви посакувам на сите денови без болки и компликации и на раат да си ја дочекате оваа неизмерна среќа.

На Филотеа, *malenavolena*87, CareTee и 54 други им се допаѓа ова.