Кај мене во недела прв пат забележав жолт исцедок на бришење, не помислив дека е чепот. Понеделник по втор пат, е тогаш помислив на чепот. Следно на преглед со рака од докторот во вторник беше тоа , излезе комплетно. Средата веќе се породив. Значи цели 3 дена. Живи и здрави да се, да ви носат радост.
Честитки @Tess36, да се живи и здрави! Здраво од мене, ненаспана веќе втор ден Од денес 27 недела, според апликацииве влегувам во 7ми месец. Што убаво си спиев, а сега последниве два вечери прво не можам да заспијам, па се будам нон стоп, па дремам на телефон и така до сабајле. Стомакот како да ми порасна преку ноќ, а и поголем ми е малку во споредба со првата бременост и повеќе сум поправена за разлика од првиот пат иако јадам исто. Инаку пак кашлам, трет пат за овие 7 месеци ме повторува алергија не знам што ќе беше ова веќе. Не ни можам да земам нешто за кашлица, затоа што додека не се смири алергијата никаков сируп не помага. Обично за викенд сум поактивна, одиме натаму наваму па се надевам да се изморам и да се наспијам како човек викендов. Инаку конечно си најдов Egg транспортер за количката и го нарачав. Ова е прво поголемо нешто што нарачав за бебе, до сега само алиштенца. Мислам во најбрзо време и креветче да нарачам Убав викенд мешиња
Мене на 22 минатиот месец ми падна, па еве ни траг ни глас. @Tess36 честиткии! Да е здраво и живо и ти побрзо да закрепнеш, те следев во друга тема видов се спрема царски све помина, сега следуваат деновите со бебуш најубави чекани.
Денес бев на преглед на гак кај докторот што ќе ме пораѓа. 35та недела, клексаните ги примам од 5та недела не заради тромбофилија или некој таков проблем туку заради тоа што имав два спонтани пред 6год, а пред да останам бремена не направив никакви испитувања затоа што не ни се надевав дека ќе останам природно. Е сега докторот ми рече да ги прекинам клексаните, отидов со резултат од Д-димери и хемостаза што ги проверувам секој месец и секогаш се супер. Значи ги примав превентивно.Со бебе се е во ред постелка, плодова вода, протоци итн. Смеам така наеднаш да ги прекинам клексаните ? Нема да има никаква штета за бебето ?
Не морало да значи, може и да не приметиш при мокрење да падне, можело и постепено да паѓа. А ти веќе отворена си, не би требало да стои, не е голем фактор чепот како што видов и прочитав кај секого различно така да не се замарај. И @Tess36 извини од расеаност и брзање во еднина ти пишав, а за бебушките мислев
Леле се израдував мило ми е.. честитки за двете принцезички и за новата улога мами❤❤ гушки многу до вас.. во која недела точно се породи женскиве немаа потреба од кислород така
Јас и ова го имам и мрежа. Океј се и двете, ми се најдоа, ќе ги имам и за второво. Само не почнав веднаш да ги користам додека е ептен мало, понатаму.