Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    10.474
    @gothchick на списокот уште од сега ми се ставени тие основните работи од аптека како алкохол, хидроген, гази, физиолошки. Ми донесоа од Србија и Вигантол, сигурно ќе се искористи.
    Тоа планирам да земам пред пораѓај, секако е убаво да се има дома ако не за папоче, како основна прва помош. Банеоцин колку што знам се користи само ако загнои, па тоа ќе земам накнадно. Исто и спреј за раната.

Маичка за доење и еден градник ќе земам сигурно, па ако се погодат ќе докупам. Знам дека се може накнадно ама некои работи сигурно ќе се користат па за тие барем сакам да сум спремна да не трчам после.

Инаку какво ад млеко ќе земете за почеток? Јас се надевам дека ќе успеам да дојам, ад ќе земам да го имам за секој случај. Има некои со помало пакување? Претпоставувам дека не треба долго да стои откако ќе се отвори.

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    @elenaklasik cestitkiiiiiiii, da e ziv i zdrav bebusot a tebe sto poskoro oporavuvanje.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    @elenaklasik @Tess36 честитки мајки,да се живи и здрави бебушите, а на вас побрзо опоравување :party::hug:

На Tess36 и elenaklasik им се допаѓа ова.
  4. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Честитки мама,нека е живо и здраво :l:

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.937
    Допаѓања:
    18.838
    Може. Кај некои жени не ни паѓа. Еве јас со други мајки што сум зборела, ниедна не забележала чеп.
    Нека е живо и здраво! Гледаш дека не може се да смислиш и испланираш до детаљ?

На Lina-Detelina и elenaklasik им се допаѓа ова.
  6. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    536
    ,Јас лично со првото дете земав бебелан бидејќи тоа млеко им го даваа на гак и супер поминавме со него .

На Giovanna и gothchick им се допаѓа ова.
  7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    24.710
    Кај мене чепот падна четврток, извинете на опис ама личеше на ѓупски полжав, гол полжав :wasntme: поинкаво од се друго што сум видела :D се породив понеделникот, а таа недела цела бев 2,3 прсти отворена, па понеделникот со 4 ме задржаа, понатаму пишев пред некој дена како се заврши.
    @Tess36 @elenaklasik нека се живи и здрави дечињата :l:
    @gothchick нз дали пиша, маст за брадавици обавезно и пумпа рачна за молзење. Јас АД не купив воопшто, па и не ми потреба ич.

На Tess36, Giovanna, elenaklasik и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    А жени вие што се породивте по неколку дена од паѓањето на чепот, во меѓувреме што чувствувавте?
    Јас имам ретко по некоја менструална болка и стврднување, тоа е почесто и многу непријатно. Цел стомак камен цврст ми се прави.

9. Telenovela00

Telenovela00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    421
    Zaradi intuicijata sto ja imam ne izdrzav se javiv i mi rekoa da otidam na eho i ctg. Ctg bese super ,pokaza slabi kontrakcii sto e normalno i pokaza deka bebeto mrda. Potoa me gledaa na eho, tamu ne mrdase , protocite se dobri , no bidejki e so glavata nagore skoro pod rebroto, ne mozese da go meri protokot na arterijata sto e vo glavata. Mi rekoa da prosetam eden cas , da kasnam nesto blago i pak da napravat eho. Posle eden saat videa dvizenja na eho no bidejki e vo takva polozba pak ne mozese da go meri protokot. Mi rekoa utre posle pladne povtorno da napravime kontrola , da pojaduvam nesto rano nautro i potoa ako nesto mislat deka treba porano da se izvede carskiot rez ke me zadrzat.

10. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Девојки здраво ☺️ во врска со килограмите пред да влезам во 7 месец се имав поправено точно 10кг, сега еве веќе двде три недели стагнирам со килажата и сега се измерив и имам намалено речиси килограм а и апетитот ми е доста намален дали е нормално тоа

11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.450
    Допаѓања:
    18.701
    Здраво мами,да шкртнам нешто во темава,иако будно ве пратам:!:
    Од утре 18та недела, според апликацијава е 5ти месец ,или од 19та се влегува во 5ти?:?:
    Стомаков баш ми рипна последнава недела,само што уште не ми личи на труднички туку како да сум здебелена:D
    А јас ни кг поправена до сега. Добро,почнав со 70,ослабнав до 66 поради лошењето и се вратив повторно на 70.
    Со мачнините подобро е сега,постепено исчезнуваат тие симптоми,не ми сметаат мириси,понекогаш ми е тешко па ќе лапнам нешто и ќе ми помине. Се надевам толку беше.
    Некако како подуен го чуствувам и желудников,заедно со мешето испапчен напред,баш се сеќавам и во првата бременост истово му го зборев на мм:D
    Љубопитна сум за потврда на полот, во 12 недела на скрининг докторката вика машко. Во 16 недела кај матична вика машко. Во 16 и 4 дена кај истата докторка од скрининг вика ми личи повеќе на женско.
    Некаде прочитав дека во 18та недела се оформувале гениталиите па си викам може погреши матичната(ми рече видела тестиси и куре во 16та)
    На 9ти закажав во Систина, па ќе видиме што ќе кажат таму. Иако ,какво и да е, пред се сакам да се роди на време ,здраво и право(fingers)
    Други промени во бременоста..ми се појави првут. Што не сум имала со години. А нон стоп се мијам со Head&Shoulders шампонот. Се мислам дали да го сменам.

На MinnieM, CareTee, elenaklasik и 2 други им се допаѓа ова.
  12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @Sofi.ja Со полна 18-та недела се влегува во петти. :)

13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.450
    Допаѓања:
    18.701
    Значи добро вика апликацијава,од утре сум 18та(денес 17+6) и почнувам 5ти месец.
    Screenshot_20230204_203357_Pregnancy.jpg

На 0ли, Alishan30, sweet.woman и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Да така и јас си рачунав

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Кај мене чепот беше баш слузав, паѓаше цела ноќ и беше помешан со крв и со кафено. На бришење имав баш голема количина слуз, немаше шанси да утнам дека е чепот.

16. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    И кај мене почнува како слузаво кафеаво сега, ама во мали количини е.
    После колку време се породи откако ти падна?
    Утре сум на контрола, мислам дека ќе ме задржи ако сум подотворена повеќе. Многу чувства ми се измешани. ;(

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.450
    Допаѓања:
    18.701
    Колку си отворена?
    Наспиј се ноќва на раат;)

18. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Еден прст бев на последните две контроли.

19. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.450
    Допаѓања:
    18.701
    Ништо не е 1 прст. Но утре ти е краен термин?
    Можеби е почнат процесот штом ти сменил боја исцедокот, ти пуштам среќа(fingers)

20. Lina-Detelina

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Да утре ми е термин. И плус последна контрола ми беше во средата, од тогаш можеби и отворањето е напреднато.
    Фала ти:angel:
    Имаше пишано дека со 3-4цм те примиле за пораѓај. И како, брзо почна да се отвараш повеќе, со провокација или природно? За колку време се породи?