Zdravo zenski. Pisuvam tuka bidejki ste najaktivni. Dobiv bleda vtora crta na test ginikologot mi zakaza pregled tek drugata nedela. E sea peoblemot e sto jas veke cetiri pet dena sum nastinata, virus li e sto li e poima neam. Prvo me bolese grlo, pa nos mi tece seuste, od vcera i kaslam, celo vreme imam i temp 37-37.4, pijam folna magnesium i vit c, povremeno pijam i paracetamol ama dzabe ne mi deluva na temp. Znam deka nesmeam da pijam antibiotici i slicno. Sto da pravam ima li nekoja iskustvo so volku rana bremenost i nastinka? Najveke mi e strav za temperaturata sto e prisutna veke 4 dena da ne steti nesto? Isto i koga kaslam se napinjam na stomakot. Od vcera mi dade i utrogestan da pijam zosto imam nekoi tapi menstrualni bolki.
Таа температура не е страшна, може да е и од самата бременост.Пиј витамини,течности ќе помине настинката не се плаши,а слабите менструалните болки се нормални на почетокот 23+ сум па повремено имам болки кога се шири матката.Со среќа
Pij poveke tecnosti vit C, temperaturata moze da e i od bremenosta neli za vreme na ovulacija temperaturata se pokacuva i ako ne se simne denovite koga treba da dobies znaci nastanala bremenost
Нема лек, не памтам точно ама мислам од 6ти 7ми месец почнаа ноќе грчевите ноќе на спиење, после пораѓај прекинаа. Магнезиум пиев и јас и ништо. @Lina-Detelina со лесно нека е.
Заборавив да прашам докторот сега вака со 25мм грло дали ќе.смеам да ѓи направам овие брисеви во 35недела или подобро да не си ја барам белјата и без тоа сите досега ми беа уредни и правев на секои два до два ипол месеци последно мислам во 29+
Секако дека ќе ги направиш. Грлото баш трева да се скратува во тие недели и телото да се припрема за пораѓај.
Дека ми кажа.овие две недели само лежење и станување само за во веце и беба малку спуштено во канал. Мада сакат царски да ме пораѓат
Да ги направиш, бидејќи веќе се приближуваш, и плус се зема од анус и на почеток на вагината. Плус ако планираш природно, ќе ти требаат.
Мила ти посакувам лесен и брз пораѓај. Знам дека не е лесно но пробај опушти се малце Мисли на тоа за колку брзо ќе се гушкате со бебуш Те чекаме да пишиш убави вести
Ти пак слушај си го докторот ама брисевите да си ги направиш. Еве и другите нека кажат ама јас знам дека нормално е да се скратува грлото како што се приближуваш кон пораѓај.
Ми даваш некоја недеж.дека џабе паничам.. 25мм во 34 + незз дали е нормално иначе протоци постелка плодова се си е во ред.
Не е страшна должината на цервиксот според мене пошто се ближиш кон термин веќе плус бебето тежи и си се спрема за излегување, ама мислам дека пиша за царски те спремаат затоа мирувај максимално што можеш да стигнеш до термин.
Pak jas, pisav vo drugata tema ama tuka poaktvni ste. Testovive se vcera praveni, so dve razlicni mokraci. Liniite bea bledi ama imase, denes nekako se istenceni, denes pravev nekoj preg chek, toj go imase vo eurofarm iako barav labokvik. Negativen. Neznam sto da mislam zbuneta sum. Inaku dve nedeli od ovulacija i odnosi mi e.
Moze da e rana bremenost, napravisi utre beta hcg test za da bides sigurna.Jas koga ostanav bremena 2 razlicna testa mi dadoa razlicen rezultat. Ti posakuvam sreka ❤️
Девојки да прашам дали некоја од вас има бледо жолтеникав исцедок ? Цела бременост до пред некое време имав воденикав и на моменти бел, ама скоро ја смени бојата. Да напоменам дека имам полип на цервикс, ми се појави во текот на бременоста и после почна исцедокот што не знам дали е поврзано. Ставав Иноваг вагиналети, не ми помогнаа. Први брисеви чисти, од овие сега нема уште готови резултати. На цело тоа, имам и пецкање кај бешиката и при мокрење, леукоцити во урина, бактерија еден плус претходен месец имав исто пецкање и бактерија, а чиста уринокултура. 32+ сум. Се удавив во брусница, на преглед сум дури на крај на неделата...