Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.707
    Допаѓања:
    4.532
    Ајде ке се издржи некако. Што не издржав до сега,па за ова. Ке пројде некако.
    Фала ви.

На Звездичка30 и Giovanna им се допаѓа ова.
  2. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    10.474
    Не знам стварно, во Биотек е вака можеби различна пракса имаат по други лаборатории. Искрено местото што ми беше боцнато на прстот повеќе ме болеше од тие во вените.

А за пиењето, пробав и јас демек побрзо, одма ми дојде нагон да повратам. Многу ми беше неубаво, па уште и некоја млака температура беше растворот :worried:

@АнаМаријаД (fingers) многу имаше уште малку остана. Ќе ги протуркаме некако месециве. Не се секирај, не е пријатно ама се издржува.

На Bella_Stella и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  3. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    ем полесно се поднесува ем шекерот со стоење кристализира и затоа е подобро на екс за тестот да е соодветен

4. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2019
    Пораки:
    1.699
    Допаѓања:
    3.500
    а за боцкањево очигледно секоја лабараторија со своја пракса :)

5. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Девојки веќе 29 недела и многу почнав да се заморувам и се чувствувам како да сум сита после едно залче, не чувствувам глад. Сега и киселини почнаа се почесто, некој совет ако може бидејќи од многу малку движење се заморувам и тешко почнувам да дишам

6. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    2.045
    Допаѓања:
    10.474
    Види, пак ќе кажам можеби има разлика во некои постапки помеѓу различни лаборатории. Овде растворот беше со доволно висока тт за да не кристализира во тој период од две минути. Дополнително цело време има присутен доктор по клиничка биохемија што не би оставил да правам нешто што би влијаело на резултатите.
    А како е полесно е толку индивидуално што стварно не може да е правило. Мене ми паѓа тешко од пола парче торта, а не па да ја испијам таа чаша на екс.
    Во секој случај секоја лабораторија е своја приказна, затоа најубаво да си следиме тамошни насоки.

На *malenavolena*87 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. malicija nor

malicija nor Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    Aleksandra i jas sum ista sega hemoglobinot mo e 92 a zelezoto 17, i ne mi se kacuva nikako i sea se custvuvam nekako malaksano i kako da tonam, te molam kazi mi kako se custvuvasr togas ti i so ti kazaa i so ti dadoa da pies i kako zavrsi seto toa...? jas sum 32 nedela momentalno

8. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Ziva i zdrava da e princezata :l:

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.828
    Сите три боцкања треба да се од вена.
    Ради тоа што мене првото ми беше од вена, а следните од прст проф. Миленковиќ рече дека не може да се заклучи дали имам или немам скриен шеќер зашто неправилно ми било земено. Додуше ја со гранични вредности бев на тие од прст.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nala37

Nala37 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    1.115
    Со амонијак се фарбав во второ тромесечие, сега во трето без.

На Enci201 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.234
    ^^Исто и моите беа од прст гранични вредности, и исто ендокринолог ми кажа 3те боцкања да се од венска крв

На Freckles. и mal.ecka им се допаѓа ова.
  12. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    26.271
    Мешиња, денеска доживеав огромен стрес, ќе рече човек абе битно сите сме живи и здрави и не треба нервози ама подсвесно во мене вриеше и како гром од ведро небо ја добивме таа информација.. од тогаш имам стврднување и менструални болки, ненормална главоболка, фала Богу сме дома и не се деси ова во странство, па ќе лутав таму по болници.. не сум бидена за сега тука на доктор ама ова влијаеше ептен на мене и ме фати страв дан нешто се деси. Беба е активна премногу.

На LangeAlfa, sweet.woman и mal.ecka им се допаѓа ова.
  13. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Мирувај душичке незз што те вознемирило ама пробај да мислиш на нешто позитивно и зборувај му на бебе во стомак...

На Bubish26 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.762
    Допаѓања:
    21.483
    Зошто тогаш многу лаборатории зимаат од прст? Јас за да ми земат прво боцкање од вена се побунив зошто и тоа сакаа од прст. Вторите две ми беа исто и мене гранични, од прст беа. Не знам кој е проф. Миленковиќ, ама ти даде ли подетално објаснување зошто мора да е од вена? Очигледно секоја лабораторија си работи по некои свои стандарди, а не утврдени протоколи.

15. missswety

missswety Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    318
    Кои апчиња за желудник беа дозволени во бременост ? 35та недела сум

16. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.001
    Допаѓања:
    34.790
    На клиничка биохемија, уште пред некоја година за огтт тестот имаше 2боцкања -не 3, ама беа од вена....
    А ендокринолог кој бара да го следиш шеќерот со апарат вели дека од прст боцнато може малку вредностите да отстапуваат (дека не е венска туку периферна крв) .... кој е во право не би коментирам но само да споделам инфо

17. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.041
    Допаѓања:
    45.980
    Не се сеќирај и кај мене беше многу активен кога бев болна и вознемирена, мислам дека осеќаат па затоа, нема ништо да му биде, за тебе е добро да се смириш да не качиш притисок, напиј се витамин Б, пробај да му пуштиш релаксирачка музика близу до стомакот и ќе се смири малце и ти ќе се потсмириш. Жалам што си доживеала стрес, ама луѓе сме, колку и да не сакаме да се деси не можеме да спречиме.

На sweet.woman, mal.ecka и Bubish26 им се допаѓа ова.
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    26.271
    Подсвесно, колку и да велам на крај што сака нека биде, сепак не е така едноствано. Сите се радуваат заедно чекаат да дојдат на свет бебушките, спремаат со маж заедно и мислев дека ова дете ќе го дочекаме без тие пропусти како со првото амаа неее.. мора пак да се разделиме, мора пак да поминувам сама се без него, морам пак да патовам и тоа со две деца по аеродроми..ептен ми е тешко. Згора на се, малава е во некоја фаза неподнослива почна да цимоли за све и свашта. Баш во овој момент апсолутно ништо позитивно нема.. од најубав викенд дојде до ужас.

На *malenavolena*87, Starchild, sweet.woman и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Hatula

Hatula Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    497
    Јас прв пат слушам дека можело да се зема крв од прст за скриен шеќер. Тестовите ми се правени во две различни држави (прва брем. и сега втора) и во двата случаја било од вена и во двата никој не ми забранил вода во тие два часа. Напротив ми рекоа може да пиеш само вода. Разликата ми била само првиот пат бев со две боцкања, вториот со три.
    Пиењето голтка по голтка или на екс нема никаква врска врз тестирањето, како ви е на вас подобро така.

Јас денес малку се загрижив, бебе многу мирно цел ден. Епа затоа сега ми надокнади :drunk: Удирање исклучиво доле по бешика, никако горе некаде да удри за промена. Само мислам дека ми се моча. Дури осеќам и како боцкање во јајници, најверојатно е од ударите.

20. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    26.271
    Исто и кај мене, во двете бремености преку вена и во двете беше нагласено дека смеам вода да пијам во тие 2 саати колку сакам, а течноста да ја испијам како мене ми одговара дали одма или пополека во рок од 3-4 минути.

На Alishan30 и Hatula им се допаѓа ова.