Фала на објаснувањето. Мојот ендокринолог не ме ни праша како ме боцкале, веројатно претпоставува дека правилно е изведено испитувањето..
Веројатно при крајот сите паѓаат психички. Не е мала работа девет месеци да си во исчекување и цело време да се соочуваш со нешто ново. Биди силна како до сега и пробај да ја вратиш позитивата. Само замисли што те чека за неколку дена и ќе биде полесно.
Мајка, немаш некој доктор што те води, да те следи само тој? Вака повеќе доктори, повеќе мислења и нормално ќе се збркуваш. Истото ѝ се случуваше на другарка ми на ГАК. Вели седам во амбуланта и двајца доктори се расправаат пред мене има/нема плодова вода. Па да чекаме уште, да не чекаме (она и со надминат термин беше)- не можеа да се договорат меѓу себе, а нејзината докторка што ја следеше беше на одмор. 2 недели психички се изремети, секој ден одеше на цтг, на прегледи. Опушти се, ќе биде сѐ во ред на крај, ќе видиш, деновите ти се броени до гушкање со бебе, и ќе биде така како што е најдобро
Чим ти се гранични вредностите терај си со диетата. Повеќе протеини внесувај и се ќе си е во ред. Која недела си?
Не ми даде диета, кажа дека резултатот е на горна граница, ама во ред. Само да исфрлам газирано, бело тесто и благо. Инаку сум 31ва недела.
Фала ви за убавите зборови Имам доктор ама не е толку голема врска, па не одев само кај него зошто и не беше тука кога требаше да правам прегледи па кој е на смена тој ме гледаше и затоа вака. А и он за иста состојба ми кажа две различни мислења, така да не знам.. Господ да е со нас и тоа е тоа, ќе помине се ова наскоро
Секој ден нов проблем, деновиве се побркувам од чешање, кожата како да ми гори, еве денес одам да ми земат крв пак за да проверат црн дроб,да не се имаат покачено вредностите, се надевам дека не. Не знам како да си помогнам, облеката ме иритира, почнувам да се чешам и не можам да се сопрам, насекаде, како шугава да сум. Дали некој има ваков проблем?
Провери да не имаш трудничка холестаза/колестаза. Се проверува преку крв работата на жолчката. И преглед кај интернист. Мене тоа ми се дешљваше се чешав по цело тело, ама не беше ништо, само од себе пројде.
Да сега одам да ми земат крв, ми проверуваат веќе од 25 недела редовно, имав малце покачени вредности, ама никогаш не било вака екстремно чешањето, рекоа предходно дека веројатно не е овоа, ама сепак ми прават контроли. Ако не е ова, а се надевам не е, не знам што може да е ама креми не помагаат.
Каја е таа амбуланта? Јас одам во среда во амбулантата до лабараторијата и тогаш е дежурна др. Ели Николовска Ѓорѓиевска. Она ме води цела бременост
Веројатно мисли на соба 36. Таму е хотел промаја не се знае кој е доктор кој е сестра. Нема распоред на врата
Девојки, некоја искуство со ниски тромбоцити? Пијам аспирин којшто морам да го земам за гранична вредност на АФА и генетска мутација. Гинекологот вели да го исфрлам Аспиринот, ама некако ми е шубе. Страв ми е. Инаку сум 28+
@fania Ич незнам кој број е амбулантава. Таму правев и јас скрининг ама јас сакам само она да ме води и само првиот пат носев упат во 12 недела и после на секој 3 недели со одам без упат ама на извештајот она пишува контрола за 3 недели