Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Тина 36

Тина 36 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    119
    Според мојата докторка за бременост се строги и затоа се препорачува терапија ако е над 2,5. Мене ми беше 3,6 мислам и пиев терапија, но и со антитела качени до плафон. За еден месец ми се намали на 2,16, но продолжувам со терапијата.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  2. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    И јас пиев докторката ми рече дека не смета воопшто

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.906
    Допаѓања:
    77.434
    Чим си со покачени антитела тоа е веќе хашимото. Јас сум со хипотиреоза + хашимото и втора бременост со 3+ тсх останав бремена, на прва контрола по потврдување бременост одма 5,6 ми рипнало (иако бев под терапија) и ми ја зголемија терапијата. Во текот на бременоста нон-стоп проверував. Инаку со хашимото 99% доживотно терапија... бар така сум сфатила јас.. Јас еве 7+ години си пијам Еутирокс.

4. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Јас пред да останам бремена ми беше 5.5 немав никаква терапија и со тоа останав бремена. Потоа за време на бременост ми се качи на 6.5 и тогаш почнав со Еутирокс и за 1 месец си се регулираше тсх, и сега си е 2.5. А во врска со антитела доста високи, така да хашимото е кај мене. Не мора да значи дека не се прекинува има доста случаи каде што со тек на време веќе не е потребна терапија, се си зависи

5. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Издржав некако ама цел ден ми се гади,ми го ископа желудникот мислам дека,само подждригнувам од гастритот :envy:

6. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    26.249
    Со првото првиот пат беше неуспешен оти почнав да се препотувам, ми се вртеше и на крај повратив, сега овај пат ме легнаа и ми рекоја да не седам подсвиткана оти така може да дојде побрзо да повраќање иначее за вкусс воопшто не беше исто, првиот пат шербет преблаго гадно, сега како обична вода со малу вкус..

На Ceneva, АнаМаријаД и Starchild им се допаѓа ова.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.037
    Допаѓања:
    45.972
    Ако се почнува со терапија за хипо и хашимото не се прекинува никогаш, доживотна е терапијата, барем мене сите доктори ми имаат кажано така, а и што имам читано. Не знам случаеви каде прекинале терапија.

На anggell и Suze18992 им се допаѓа ова.
  8. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Леле на мене пола ми се сталожило долу се зациментирало дека отидов до вц а они го направиле.Па доле тоа морав да го грицкам,благо благо мислам забите ми се згужваа.

На Bubish26 и АнаМаријаД им се допаѓа ова.
  9. Enci201

Enci201 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.005
    Здраво, а какви документи поднесовте ако се сеќаваш? Судски преводи или?

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    12.792
    Истото ми кажа докторката, ако почнам не се прекинувала терапијата. Прво ми рече со витамини да пробам 3 месеци Д и селен, а ако сакам веднаш за бременост, веднаш да бидам на терапија. Затоа се замислив, дали прво со витамини да пробам.

11. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Нее не зборев за хашимото или нешто, туку општо има различни случаи имам другарка во бременост примаше терапија после и ја прекинаа

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    12.792
    Ми рече ако не планирам бременост нема потреба да ме става одма на терапија и дека не е страшно, ама вика зошто да чекаш?
    Јас се надевав дека со витамини ќе се среди, изгледа врска си немам за овој проблем :doh:
    Шубе ми падна дека постојано треба да ја пијам, ама за неколку дена ќе ми стане нормално, некако многу трагично го сфатив ова, испаничив безвеза а скоро секој втор е на ваква терапија и е нормално.
    Да не се испитував за бременост немаше ни да ми текне дека имам проблем, ме прашува за симптоми, од тоа што ми наброја ништо немам, само кога ми рече осеќаш ли нешто на грло да имаш, до тогаш ништо не осеќав, од кај неа кога излегов сите симптоми почнав да ги осеќам (facepalm), психа..

13. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Немаш потреба за паника ни ништо и мене ми беше така паника страв и се до плачење со се, ама потоа сфаќаш дека е скроз нормално рутина станува ништо страшно едно апче на ден друго се нормално си функционираш, јас па сите симптоми ги имав ама ми рекоа да не сум бремена не би ми дале терапија може и со витамини вака на тие резултати

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    12.792
    Моја блиска со ТСХ високо така ја води докторот без терапија, веќе е во 8 ми месец, мислев и јас така ќе поминам, ама поради лошо искуство кај мене докторката рече нема шанси.

15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    8.507
    E od toa se plasam i jas, deka gastritot ke mi napravi da povratam. Jas edvaj zabi mijam (facepalm), kako li ke go ispijam sekerot neznam. Aj se nadevam ke preziveam

16. girlboy

girlboy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2015
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    158
    Јас бев на три места и сите три доктори истото ми го кажаа дека мора терапија заради бременоста

17. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    536
    Јас имам еден од бебехоум се прави како лулка ,па има и уште две нивоа после тоа. Има музики звуци, сама треба да си го клацкаш ама мене не ми сметаше и ми беше нешто најискористено дома негде до кај година и нешто си седеше во него, крајното ниво е како некој вид столче. Дневни дремки си спиеше во него првите месеци ,ептен ми се погоди.

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    5.224
    Допаѓања:
    26.249
    Не се сеќавам искрено, али да изводот на родени сигурно го имавме преведено, малава си има Мк државјанство ама живеалиште и е странство и странство е родена.

19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    7.037
    Допаѓања:
    45.972
    Реално да, ако не планираш бременост, 4 е ништо, мене до 6 со години ми беше и пиев само селен, ама кога почнав да осеќам многу симптоми проверив и беше 15, тогаш ме ставија секако на терапија и еве веќе 4 год пијам. Нормална вредност е до 6 ако не се лажам. Ако планираш бременост нека ти дадат терапија, селен пиј си секако и јод дополнително не пиј, не е добар за антителата. Како и да е, едно апче не е кој знае шо, се навикнува човек.

На mal.ecka и anggell им се допаѓа ова.
  20. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.974
    Допаѓања:
    12.284
    Пиши за резултатот. Дај боже да е сува кожа и хормонска промена
    Јас знам дека повеќе симптоми дава таа состојба, и болка во стомакот и промена на урина и столица и други некои.

На mal.ecka и 1209 им се допаѓа ова.